čo všetko môžem vykonavať v nemocnici, ak nemam zdravotnu školu?

delphia

stella vysoka skola sa vecerne studovat neda.
majka tvoja kamoska je ta povestna vynimka, ktora potvrdzuje pravidlo. aj dispecerky su minimalne zdrav. sestry, event. zachranarky. okrem zabezpecenia vyjazdu k choremu tiez maju za ulohu poradit zachrancovi, ako poskytnut laicku prvu pomoc pre postihnuteho. ak na niektorych staniciach zachrannej sluzby su zamestnane pracovnicky, ktore nemaju adekvatne vzdelanie, tak sa netreba cudovat, ze casto dochadza k pochybeniu pri vyslani odbornej prvej pomoci.

majka__

a tiez mozes robit na dispecingu - prepajat telefony, posielat sanitky k ludom... atd. robi to spoluziacka a skolu na to nema

stella.

Jeej nahodou som tu :) Nemam na školu čas, pretože byvam v podnajme a musim pracovať, aby som si mohla všetko platiť. Ak by som aj chcela, tak môžem isť na VŠ odbor ošetrovatelstvo ale v mojom pripade by som musela isť na denne študium na 3 roky, kedže som nikdy nepracovala v zdarvotníctve. A to jednoducho nemôžem zanechať pracu a chodiť do školy, kto by ma živil? k rodičom sa nasačkovať nemôžem. A napr z brigady čo by som mohla chodiť iba cez vikend by som na podnajom a všetko ostatne nikdy nezarobila, takže sa môžem so všetkym rozlúčiť.

oxy

sanitarka potrebuje sanitarsky kurz. takze ostava upratovanie, praca v sklade, v prijimacej kancelarii, pracovni, kuchyni, sekretarky na oddeleni

ťažké

jedine prácu v kancelárii a všetko čo nesúvisí priamo so zdravotnou starostlivosťou. Ale to si vyžaduje tiež školu.