Ahojte, zisitili mi nedavno tetaniu, no ja si niesom ista ci ide o nu vraj ano ale ja sa bojim....nedokazem uz zit ako normalny clovek.... Moje priznaky- tlak na hrudniku, slabost, problemy s dychanim, zavrate, pocit na odpadnutie, pocit nepravidelneho dychania, pred tym nez som zacala brat magne B6 aj trpnutie ruk ci mravcenie, prichadza to samo od seba najhorsie vecer ked mam pocit ze umieram...som slaba, toci sa mi hlava neviem poriadne dychat, panikarim a dalsie veci vhodne na diskusiu ak ano tak piste budem odpisovat a debatovat s kazdym dakujem!!!!!!!
Tetania
Mineraly na kosti je nieco, co je specialne navhnute na dobru absorbciu a zabudovanie mineralov do tela.
Ja pouzivam napr vyrobok zo Swansonvitamins.com pod nazvom Bone Essentials.
Viaceri tu na fore tiez napisali, ze si to objednavaju, tiez aj ine doplnky, ktore zrejme na Slovensku zatial este nedostat.
ked doplnit mineraly, tak najlepsie vsetky, nielen vapnik.Zmesy na kosti obsahuju vsetky potrebne spolu s vitaminmi a v spravnom vzajomnom pomere na zabudovanie. Prebytky z kadeho telo zbytocne zatazuju a vyhadzuje ich cez ladviny.
Jeden z velmi deficitnych (nedostatocnych) v tele je draslik, ktory telo neskladuje v kostiach dokopy nic, lebo sa kedysi nachadzal vo velkych mnozstvach v rastlinach. Dnes zialbohu v polnohospodarskych produktoch z vycerpanej pody je ho ovela menej v nasej strave, ako potrebujeme.
Typicky priznak nedostatku draslika je vseobecna slabost a krce v lytkach.
Co sa tyka vitaminu D-3, je plno ludi, co si ho nevedia dost v tele vyrobit napriek zdrzovaniu sa na slnku. Prave som cital vyskum obyvatelov Hawaii, ktori aj napriek pobytu na slnku niekolko hodin denne a opalenej pokozke urcite percento mali primalo vitaminu D a z toho vyplyvajucu osteoporozu.
Takze odporucam pre istotu(a aj z inych dovodov) kvalitne rybacie oleje ako kazdodenny doplnok.
Ahoj. Aj u mňa je podozrenie na tetániu. Máš aj vysoký krvný tlak?