Statnice az o rok?

Príspevok v téme: Statnice az o rok?
ciara555

zdravim...mam taky problem resp moj brat...nedavno mal statnice ktore zial nespravil....bol sa dohodnut na skole kedy bude opravny termin a myslel si ze bude niekedy v auguste ci jeseni...pokial viem tak tak to zvycajne byva...no povedali mu ze az o rok moze ist na statnice...z coho sme boli prekvapeni...ako to vlastne je?...to si sama skola moze urcovat kedy da opravny termin na statnice? nie je na to nejaky zakon? ako to vlastne je? vdaka

bardotova

ale to zas ucitelia velmi dobre poznaju, kto flaka a kto ma jednoducho prave v dany den smolu. nebojte sa, je to velmi dobre poznat :-)

Deeee

ale nie vsetci studenti, ktori neurobia statnice na prvy krat su lenivi a lajdaci. Mne sa to tiez skro nepodarilo, presla som cez jeden predmet z odretymi usami,pricom mi 5 rokov skola problem nerobila, pravidene som mala hotove vsetky skusky na prvy krat. A mam spoluziacky, ktore sa jednoducho zhodou nepriaznivych okolnosti nedokazali pripravit dostatocne na sttnice a nemali tasti pri otazkach.
Uznavam, aj u nas boli flakaci a tych by som nelutovala....ale mam skusenost, ze asi polovica z tych co opakuju statnice ich neurobili nie kvoli lajdactvu, ale inemuproblemu

bardotova

kto umelo predlzuje studium? vedenie fakulty, alebo studenti, ktori nezvladaju ucivo tak ako by mali? nech si kazdy prehodnoti svoj pristup k studiu, kolko sa venuje studiu a kolko inym aktivitam, kolko ozajstnemu studiu a kolko casu venuje rozmyslanim a pripravami na podvadzanie.
viete kolko byrokracie je spojenej s pripravou statnic? zhruba rovnako pre desiatich studentov ako aj pre 150. viete ze vysokoskolski ucitelia maju vacsiu cast uvazku vyplnenu vedou, vyskumom a publikovanim, v neprospech vyuky? viete ze ucitel v priemere venuje trikrat viac casu "lenivemu" studentovi ako poctivemu, ktory ma skutocny zaujem o studium? malo by to byt naopak, vsak?
trochu iny pohlad, z druhej strany, tak sa na mna nehnevajte.

ciara555

dakujem za reakcie....asi to ozaj zalezi od konkretnej skoly...on studuje na technickej v ke....ale je to ozaj sproste ked uz mam takto povedat...sakra vsetko je len o prachoch....na vsetkych skolach by to malo byt rovnako

bon

deeee ved to je jasne vsetko je o prachoch, toto bolo konkretne pravo....., ved mnohi aj otvorene hovoria o tom, ze len umelo predlzuju studium vselijakymi sposobmi

bon

ahoj zalezi pravdepodobne od konkretnej fakulty, ja poznam babu tiez UK BA a ta nespravila v maji a moze ist az o rok v maji...., nedali im skor termin.....

Deeee

u nas mame tri terminy statnic riadny v maji(letny), jesenny v auguste a zimny v januari. Neviem ako to chodi na inych skolach, u nas daliten augustovy preto, aby sa ludia co neurobili v maji nemuseli zapiovat na dalsi rocnik a platit skolne. Chodila som na UK v BA