Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako mi marihuana zničila zivot...

Príspevok v téme: Ako mi marihuana zničila zivot...
typekZN

Vzdy som bol stastny clovek...Aj ked som nemal dovod usmievat sa, vzdy som mal dobru naladu...Obcas prisla samozrejme depka, tak, ako na kazdeho normalneho cloveka, ale vzdy na to musel byt poriadne znacny dovod..Po par hodinach, vacsinou omnoho skor to preslo a bolo to opat OK.
Tak, ako kazdy mlady clovek som sa chodil vacsinou cez vikendy opit. Po case som skusil marihuanu..Ani neviem preco, ci som chcel skusit nieco nove, ci to bolo len spontanne, neviem...Kupil som to za 10 eur..Bolo to dost slabe, vyhulili sme dokopy s kamosom cely gram a stavy neboli dokopy ziadne.. Ziaden smiech, ani nič...Tak to pokracovalo dalej, namotal som sa na to...Hulil som mozno za dva tyzdne takmer kazdy den...
Jeden den som siel ku kamosovi, ktory sa vratil z Ceska a mal niečo na zahulenie...Sfajcil som sa z toho, pocity take iste ako stale = ziaden smiech, len upriamena "pozornost", pocit hladu a unavy, dusevneho pokoja.. Avsak...Ked som prišiel domov a lahol si na postel a o dva hodiny sa zobudil, bol som cely prepoteny..Prepoteny tak, ze som mal tricko uplne mokre..
Na druhy den som sa siel sfajcit zas..S kamosmi, s ktorymi sme si navzajom rieisli "material" ..
Vtedy to prislo..zlomovy okamih..mozno po piatich minutach na mna prisiel ten stav..vtedy ako keby som sa rozdvojil, mal som pocit, ze som v druhom svete, ako keby vsetko naokolo bolo len namalovany obrazok, hlasy a zvuky celkovo mi zneli tak vzdialene, bolo to hrozne..Nevedel som, co mi je..Siel som to prechodit, kym mi ten "stav" odide..Pomaly to ustupilo..Ale len na mensiu uroven...Teda uz som to nemal AZ take.. Siel som domov a zaspal som...Na druhy den to bolo tiez dost zle..Ked som siel do skoly, mal som pocit, ako keby som sa nadvnasal, zase som vsetko vnimal akosi vzdialene, nerealne.. V ten den som sa zobudil v noci a mal som nenormalny strach, ze mam schizofreniu, ze som sa zblaznil...Bal som sa priznat rodicom, z coho to je a co mi je...
Ano, trpel som problemom zvanym derealizacia/depersonalizacia... Diagnostikovali mi to aj dvaja psychologovia podla mojich pocitov, ktore som im opisal..
Derealizacia postupne odišla...ANo, uz som nemal tie pocity vznasania, atd..Ostala mi este zmenena vnimavost farieb, ale aj to pomaly ustupilo...
Avsak..Ake to je teraz? Som uplne bez zivota, rano vstanem, a nechce sa mi vobec nic, vkuse rozmyslam nad tym, ci nemozem mat schizofreniu, mam nenormalny strach z toho, ze to mam alebo ze to dostanem v blizkej dobe..Neustale sa tym pozorujem, a je to peklo...
Niekedy precitam priznaky schizy alebo nejaky clanok, ktory sto percentne vyvracia, ze ju mam, co ma ukludni..Potom vsak precitam nejaky pribeh o niekom, kto na sebe schizu pozoroval a uz to je o tom istom.. Mam strasny nepokoj na dusi, take vnutorne napatie, som bez nalady, apaticky, nechce sa mi vobnec nič, maločo ma vie potesit...
Ano..Jedno jedine sfajcenie ma zmenilo tak, ze uz to nie som ja..Clovek, ktory sa potesil z kazdej malickosti a bol stale vesely, aj ked by druhy clovek plakal..Uz to nie som ja..Uz je namiesto mna clovek, ktory sa cely den trapi typ, ze ci nema alebo nebude mat schizu, citi sa stale ako bez zivota a uplne nesvoj..
Taketo pocity a takuto zmenu neprajem ani tomu najvacsiemu nepriatelovi... Je to hrozne!

oxy

pobavil ma nazor, ze schizofrenia nie je choroba...
ach, ako je dobre byt laikom....
schizofrenia je psychoza a je velmi vaznym psychickym ochorenim

plysman

Čau typek ZN.Nemyslím si že by si bol nejaky narušeny z travy..Podla mna to prejde a budes sa zasa radovať zo života,Je to len depresia a uzkosť.S travy su dakedy zle stavy,neboj zažili to skoro všetci huliči.mal som huby,to ti poviem že trava je oproti tomu nič:))Mysli na pozitívne veci. Všetko bude dobré,želám!

alzbee

Kazdy, kto chce zacat s travou, nech ide do Holandska a da si space cake :D :D ja som sa prvy raz tam zhulila a zaroven to bolo aj moje posledne zhulenie :D Stacilo!:))

jdnhcjunjn

typekZN..ty si fakt myslis ze marihuana je mladsia ako alkohol?si na omyle.Konope je jednou najstarsou pestovanou plodinou a jej psychedelicke ucinky su zname niekolko tisic rokov.navstiv uja googla:), sice je pravda ze v nasej zapadnej kulture je to novinka na ktoru z kazdych stran utocia ako na diabla, a potom to aj tak vyzera ze ludia co ju nevedia uzivat na to doplacaju, pretoze trava nie je ziadny alkohol,a ziadna sranda,

co sa tyka blazincov, a otom ako to tam funguje viem svoje......

myslis si ze clovek ktory berie pervitin roky, moze v pohode pracovat?ani nie,,kdezto alkoholik moze chlastat cely zivot, popritom mlatit svoju zenu,deti a v pohode kazdy den chodit do prace:),

ludia vacsinou maju skreslenu predstavu o tom co to znamena byt schizofrenik,a co to vlastne ta schyzofrenia je, ani ja neviem...je to choroba alebo dar??,

Dalenka

Oh boze... ja som mala v 15tich jedneho kamarata... bol to diler tak som zacala hulit s nim.. pravidelne, cez vikendy... potom mi chvalabohu trklo ze nieco nie je v poriadku a prestala som... ale este nejaky cas potom som chytala zvlastne stavy obcas a velmi som sa bala ze to nikdy neprestane, ze uz som nejaka poskodena alebo co.. potom som si este parkrat dala ale vzdy to skoncilo tym ze som sa snazila sa z toho vyspat lebo som tie stavy uz nechcela... odvtedy drogy nenavidim a uz nikdy v zivote by som si ziadnu nevzala.. vie to o mne kazdy a uz mi nikto ani neponuka a kamaratky si pri mne ani nedaju lebo vedia ze by sa museli dalej zabavat bezo mna... je to uz par rokov ale teraz ako som citala ten clanok sa mi vratili pred oci tie stavy, a hlavne ten strasny strach ktory nakoniec z toho vsetkeho vo mne zostal... zabijala by som ludi ktori tieto veci siria do ulic...

typekZN

jdnhcjunjn, absolutne nesuhlasim..Schizofrenia nie je v ziadnom pripade iny pohlad na svet..Je to najvaznejsia dusevna porucha, ktora je tazko liecitelna..
A ludi do "blazinca" nezatvaraju preto, lebo nerobia pre stat, ale preto, ze si ich zdravotny stav hospitalizaciu vyzaduje..
A alkohol, kava a cigarety nie su legalne a statom podporovane drogy preto, lebo su to speedy..Keby to bolo tak, ako vravis ty, tak je ako prve legalny pervitin a kokain..
Ide o to, ze alkohol existuje od pradavna, pouziva sa tisicky rokov, zatial co taka marihuana bola objavena prakticky len nedavno.. Co sa tyka kavy a cigariet, tie su legalne preto, ze nesposobuju ziadne psychoticke ucinky, cize su drogou len po jednej stranke veci - po stranke zavislosti..

sweet_lolitta

jdnhcjunjn> napisal si to dost vystizne... Stat ani ziadna statna organizacia nema v zaujme ludom pomahat, aby sa mali dobre, je to naopak. Marihuana je zakazana pre vyssie zaujmy. Nastastie je vsak lahko dostupna.

jdnhcjunjn

typek...,,mal som podobne stavy ako ty,,tiez z nadmerneho hulenia, isiel som k psychiatricke a bral som lieky, prestal hulit, stav sa mi zlepsil,,ale po nejakom mesiaci ci dvoch som zacal pocitovat vedlajsie ucinky z liekov, tak som sa na lieky a psychosku vykaslal a vratil sa k huleniu,a je tomu uz viac ako rok,je to predsa len prirodna droga,narozdiel od liekov,ale tentokrat uz som sa prestal zahlbavat do svojich problemov,a zacal sa viac zaujimat o zivot a priodu ako taku,ale problem je hlavne v tom ze tento konzumny svet automaticky skatulkuje akukolvek psychicke spravanie ktore ide je proti nim, ak je clovek trosku iny a nedokaze pracovat,resp makat ako kon do statnej pokladnice automaticky ho chcu zatvorit do blazinca aby mu nasadili lieky a mohol sa kvazi vyliecit, a potom aby zase makal,,,,, tato spolocnost akceptuje drogy ako alkohol a kava, a preco?..lebo su to speedy, a cloveka nutia pracovat od vidim do nevidim ,,schizofrenia nie je choroba, je to len iny pohlad na svet,,treba mysliet pozitivne ,,