Potrebujem radu - ak má niekto podozrenie na zápal slepého čreva, pošlú ho na sono a tam povedia, že je všetko ok, môže byť kľudný? Ukázalo by sa na sone, keby s tým bol nejaký problém? Prosím, poraďte, ďakujem.
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk
Slepé črevo - sono
Ja som cítila tlak od pravého oblúka smerom nadol. Myslela som si, že mám zväčšenú pečeň, lebo to bolo akoby mi niečo zavadzalo. Po vyšetrení krvi a USG mi nezistili nič. Akurát zvýšenú plynatosť. Dali mi algifen kvapky a bolo :)
Kotvaska a prišli nakoniec z čoho pramení tá bolesť? Mňa stále pobolieva vpravo, ako je slepé črevo a nevedia z čoho by to mohlo byť, všetci sme zúfalí..
Mna bolelo pod pravym rebrom, ale nedalo sa to presne identifikovat, preto mi "pozerali" vsetko:pecen, zlcnik, zaludok, creva, pankreas, slezinu, mechur, oblicky a neviem, co este. Urcite je lepsie ist nalacno, ale aj s plnym mechurom. Lepsie sa zistuje. Ked som bola 2x nebola som ani nalacno, ani s plnym mechurom a potom mi to napisali aj do vysledku. Takze laicke zhrnutie: nalacno a po vypiti aspon pol litra vody :D
mne pred sonom brusnej dutuny nadali pit vobec nic, praveze som musela prist nalacno aale ze by som mala pit neak kpredtym ma naupozornili...
Kotvaska, ďakujem za odpoveď. Tak ja len dúfam, že sa skutočne nejedná o problémy so slepým črevom.
Ja som tiez bola na USG brusnej dutiny. Pred vysetrenim sa musi vypit aspon pol litra tekutiny, aby bol plny mocovy mechur. Oni zvycajne kontroluju vsetky organy. Ak je zapal, zistia to. No moze byt problem, ak sa v tej oblasti nachadza viac plynov. Vtedy sa to neda zhodnotit.
Nikto nevie??
Tak teraz som z toho jeleň. Nájde sa niekto kto mi to 100% potvrdí, resp. vyvráti? Ďakujem!
ja by som si tym nebola taka ista.. viem, ze kamoska musela nieco vypit, aby sa zistilo ci ma problemy so slepakom abo nie.. ze az vtedy budu vediet..
Salala, si poklad, ďakujem!