Prosim poradte, ako sa zbavit fobii? mam strach z ludi..bojim sa chodit medzi ludi, pretoze mam pocit,ze sa strapnim..Ked mam niekde ist, tak si to predstavim a uz vidim rozne katastroficke scenare.. niekedy mam pocit, ze by som potrebovala psychologa, lebo neraz som rozmyslala, ako by sa stalo na balkone z druhej strany..avsak som student a nemam peniaze aby som si sukromneho platila a mam strach,resp. sa hanbim si ist po papierik ku lekarke..:( pochadzam z rodiny, kde alkohol a nasilie boli na dennom poriadku, teraz to je uz ako tak..ako by som sa mohla zbavit strachu a zacat uzivat zivot, ktory mam len vysnivany???
strach z ludi
Ja som este u psychologa nebola...snazim sa sama seba nejako prehovarat a nutit chodit vonku...povacsinou ked niekde pridem /samozrejme ze s clovekom ktoremu verim/ tak je to tam celkom fajn a ma to ukludnuje, ale uz mam toho taaakto..je to strasne tazke takto zit...
bibba: to bude zrejme neofobia..
Tu som nasla zoznam fobii (i ked to je daka emo stranka)
xinqa-emo.blog.cz
ahojte..lily a prec si myslis, ze ta nebude brat vazne? vsak psycholog sa vyzna do tejto tematiky a chape ludi s takymito problemali, on je na to, aby pomahal a nie, aby sa ti vysmieval.
biba mozno xenofobia..
baby a ako sa wola strach z nowych weci, nowych zaciatkow?
ahojte holky, tiez sa pridavam. socialna fobia, komplexy, prilisna ctlivost..ku psychologicke by som ale nesla, pretoze sa obavam, ze ma nebude brat vazne..
Nie je to spravne ale ja totiž nemam ani kedy chodiť ki psychologovi, lebo všetci robia buť do obeda a lebo do tretej,a ja chodim z prace o piatej a vymweškavať kvôli tomu nemožem, tak ako si mam pomôcť? Ty si už bola u psychologa?
Ja sa tiež vyhybam všelijakym stretnutiam, vždy si najdem výhovorku. Lenže ja mam navyše aj zo seba komplexy a to mi k tomu ešte viacej dopomôže aby som čučala doma.
Tvoja diagnóza je F40.1 Sociálna fóbia - psychiatrická diagnóza. Ak neveríš tak navštív psychiatra.
A mimochodom táto téma tu už je a stránku zadala jajka001, tak sa vzdelávaj.
A myslis, ze je to tak spravne? Ze si dokazeme sami pomoct? Zacalo to vadit aj mojim kamaratom, lebo ked ma hocikedy niekde zavolaju, tak sa vzdy ospravedlnim a nejdem..Ale potom mam zase pocit, ze mi vsetko uteka medzi prstami...Je to ako zacarovany kruh...:(
Ahoj ja mam to iste, tiež alkohol a nasilie v rodine som zaživala odmalička, ale najviac ten alkohol... A tiež som ostala taka akoby zakriknuta a nechodim moc von medzi ludí,a bojim sa prestupiť aj do ineho zamestnania zo strachu, že bude hošie... už keď mam telefonovať niekomu napr objednať sa zubarke, tak pol hodinu držim telefon, kým sa odhodlam aj to sa mi trasie hlas. To už asi nebude normalne však?
A viac krat som sa sklamala v ludoch, ktorý ma zradili, takže ani v praci ani na ulici sa snažim s nikym nekomunikovať a všetko sa snažim riešiť sama.