Drenáž pankreasu

Príspevok v téme: Drenáž pankreasu
anna_maria

Dobrý deň. Môžete mi, prosím Vás, niekto poradiť? Od čoho závisí dĺžka trvania zavedenia hadičiek k pankreasu? Dá sa to počítať na dni? Koľko to bude trvať? Včera zaviedli môjmu bratovi päť hadičiek na odsatie hnisu z pankreasu. Má totiž akútny zápal pankreasu a tri týždne ho liečili konzervatívnou liečbou - infúziami a včera pristúpili k drenáži. Brat má ukrutné bolesti, ktoré nemal ani v prvý deň, tak by som chcela vedieť ako dlho bude musieť ešte túto bolesť znášať. Vraj mu hrozí aj zápal pľúc, keď sa nebude dvíhať, ale on je už tri týždne na výživách a tak sa nevládze dvihnúť ani o kúsoček. Ako často by sa mal dvihnúť a ako vysoko, aby mu to nehrozilo? Ďakujem za rady a prajem pekný deň.

delphia

ak je to obycajna drenaz ako pri operaciach vseobecne, tak sa len vytiahnu. tabletky od bolesti ak je brat sustavne pod analgetikami, tak nie je potrebne davat. drenaz sa odstranuje, ked sa do flias (je tam podtlak)uz neodsava ziadny exudat. kym tam odteka, tak sa neodstranuje. mnozstvo exudatu sa odcitava zvycajne rano a vecer a podla mnozstva sa vie, ci pribuda, alebo nie.
inac co noveho, ako sa ma?

anna_maria

Dobrý deň všetkým. Prosím Vás, viete mi ešte poradiť ako sa vyberajú hadičky z tela pri drenáži pankreasu, ak má pacient 3 hadičky na ľavej strane brucha a 2 na pravej strane brucha? Tieto hadičky má pacient už 8 deň a ešte mu ich nevyberajú, no keď príde na rad táto vec, tak by sme chceli vedieť postup. Je postup rovnaký ako pri iných operáciach? Odstraňujú sa len vytiahnutím z tela a následným zašitím bez žiadneho lokálneho umŕtvenia a bez tabletiek alebo injekcií proti bolesti alebo aký je postup? Závisí to od niečoho, napr. času zavedených hadičiek v tele, počtu ...? Ďakujem za odpoveď a želám pekný víkend.

inlu

Pekny vecer.
pisete, ze brat lezi v KE nemocnici, moj muz tam lezal tiez s tou istou diagnozou.sme z Ba, lezal velmi daleko, ale som rada, dostal sa z toho, lekari su tam dobri odbornici, maju skusenosti s touto dg.Dostal aj zapal pluc, lezal dlho na ARO, na silvestra mi ho pustili, na jednej strane som bola rada, na druhej maval septicke teploty, z coho som mala strach ako si poradim..
Po vlastnej skusenosti, kedy som o tejto dg studovala denne dokola vsetko, lekari sa vyjadrovali dokola,je to tazka dg, muz mi odchadzal pred ocami, pritom sme mladi, dovolim si tvrdit, velmi zalezi na psychike cloveka, jeho vlastnej sile.A tu je aj Vase dolezite miesto,co iste aj sama viete.
Prajem vela sil bratovi aj vam!!

inka

anni,hlavne nezufaj a nemysli na zle veci.
ja som s avtedy naplakala ako nikdy pred tym a ked muzovi chceli odrezat uz hlavu pankreasu tak ma pripravil primar na to,že to nemusi dobre dopadnut,ale vtedy moj muz povedal ze to dopadne dobre lebo to tak on chce a dopadlo to dobre.po roku tvrdej diety zacal sportovat a zacal jest ako iny clovek /s vynimkou samozrejme vysmazanych a mastnych jedal,ti eneje ani dodnes den/
pribral 20kg a je v podstate ok.
ako sa ma dnes brat?uz mu je lepsie?
ono asi zalezi aj na to urcit presnu dg a z coho ta dg vznikla.to u nas bola najdhsia zalezitost.u svokry to uz bolo jednoduchsie pretoze sme uz vedeli ake mal muz priznaky a tlacili sme na doktorov aby jej urobili vysetrenia ,ktore muzovi robili ako posledne.u nej bolo naopak viac stazene to ze ma silnu cukrovku .
naozaj ti prajem a tvojmu bratovi nezufat a vela vela sil a odhodlania!

anna_maria

Zdravím zapojených do rozhovoru. Aby som uviedla všetkých do obrazu, brat má drenáž vyvedenú hadicami z tela von. Priznám sa, že keď čítam túto diskusiu, plačem, pretože ja vlastne nič nemôžem pre neho urobiť, aj keby som chcela. Je fajn, prečítať si, čo by mohol teoreticky užívať, ale nemôže ani piť, ani jesť a navyše, keď príde doba, že piť bude môcť, určite mu svojvoľne nič nedáme a ísť za lekárom a poučovať ho, čo brat berie a čo by mal alebo či by nemohol ... priznám sa, že na toto guráž nemám, i keď mi papuľka narástla celkom slušne. Sestrička, máš pravdu, viem, že sa to lieči najprv konzervatívne, lenže u môjho brata sa malo pristúpiť k spomínanej drenáži skôr. No problém, ako to na Slovensku býva, bol, že v malej nemocnici sme ho nechceli nechať operovať, lebo tam máme zlé skúsenosti a do veľkej ho chceli až v prípade, keď bude jasné, že bude treba operovať a keď budeme mať v rukách výsledky. Bol to začarovaný kruh, z ktorého sme sa vymotali dosť neskoro. Ostáva mi len dúfať, že nie je to až príliš neskoro.

RNG

Zlc sa da riedit, cim sa tok zlepsi. Na to treba brat silimarin(vytazok z ostropestreca marianskeho). Tiez caj z byliny chanca piedra.
Tumory su tkaniva nepotrebne pre telo, daju sa odburat enzymatickym cistenim a pouzitim jodu.
To vsetko ale nie je dovodom zapalu. Zapal je sposobeny nejakym mikrobom, ktory treba vyhubit, alebo zamorenim, ktore sa da vycistit z tela.

inka

sestricka,presne ako pises.preto som sa pytala aku drenaž davali annimu bratovi.
mojej svokre davali drenaž von a po roku pri ercp drenaž v pankreasi.v rodine mojho manžela sa totižto vyskytla vrodena vada,maju nepriechodne zlcovody tzv,esička.u svokry to nevyvolalo akutne zapaly pankreasu ale chronicke bolesti .kdežto u mojho manžela akutne zapaly a tumory pankreasu.a však u obidvoch plati len jedno:nasledne po zavedeni drenaže prisna dlhodoba dieta.

sestrička

na chirurgickom odd. pracujem už 35 rokov a zápal pankreasu sa vždy najprv lieči konzervativne a až potom operácia ked sa stav zhorši.

RNG

zapal pankreasu moze byt sposobeny aj otravou z urcitych hub, latky ktore to sposobuju su cyklopeptidy. Pri tom ale je zaroven otrava ladvin a pecene. Takze sa to lahko odlisuje od mikrobialnych pricin.
V tom pripade je liecenie hlavne protokolom dr Berksona, alebo aspon masivnymi davkami sylimarinu a alfa lipoickej kyseliny. Samozrejme ako vsade pri zamoreni, enzymi velmi pomahaju.
Zaroven pomahaju aj absorbenty, lebo neslobodno zamorenu zlc nechat absorbovat spat. Tj vlakniny ako psylium, pektiny, arabinogalaktany, aktivne uhlie, bentonity, zeolity a podobne.