Mám také mušky v oku, hľadala som na internete niečo o tom, v podstate sa s tým nedá nič robiť. Ale mne sa nechce sedieť a nič nerobiť, stále ich mám pred očami a dosť mi to vadí. Neviete o nejakom účinnom spôsobe ako ssa ich zbaviť? Na internete toho moc nie, a tí čo boli s tým u doktora tak im v podstate nič neodporučili.
Budem vďačná za všetky rady.
Mušky v oku
Ciastocky bielkovinneho povodu v ociach, v sklovci sa daju rozpustit ci uz zvysenim prijmu bielkvinnych enzymov enzymov, alebo kvapkami obsahujucimi univerzalne polarne rozpustidlo MSM, ktore zvysi permeabilitu(priepustnost) ocneho obalu a tym cistenie oka od splodin a zhlukov.
Niekedy je to aj dosledok nespravneho odtekania ocnych tekutin zapchatou "kanalizaciou", kde sa v oku nahromadia splodiny, ktore mozu zvysit tlak a sposobit priskrtenie vyzivy oka(makularna degeneracia) alebo vylucovanie zhlukov(floaters, to su tie "musky") alebo zahmlenie sosovky(katarakt)
Pri cisteni pomaha aj forma aminokyseliny, acetyl L carnosine, na com pracoval dr Babishayev uz v patdesiatych rokoch, hlavne v spojeni s kataraktmi, jeho 1% roztok ALC(pozor, carnosine nie carnitine)velkej vacsine pacentov nielen zastavil pokracovanie kataraktov ale ich aj mnohym odstranil.Samozrejme optolmologovia o tom nechcu ani pocut, operacie kataraktu(amputacia sosovky a nahrada kuskom plastika) stoja dnes vyse 10 000 dolarov za kazde oko a su vybornym prijmov pre nich.Zatial umlcali podla toho ako to sledujem v USA uz 4 vyrobcov, mozno i viac. Poznam to podla toho, ze brat ma katarakt a musim mu tieto kvapky pravidelne posielat a kazdy rok musim najst druhy zdroj. Navioac nasa FDA zakazala na flaskach(ampulkach) tvrdit cokolvek lekarske, takze ALC je tam spomenute len ako "neaktivna primes" a aktivne su mazadla, ako glycerin a hydroxymetylceluloza, lebo tie uvadzaju ako aktivne aj v roznych farmaceutickych "umelych slzach". Dokonca aj stare osvecene ciastocne antomikrobialne ako boricka kyselina(borova voda)su tam uvedene ako neaktivne zlozky.....
Tema tu uz bezala .