Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kava a dieta idu k sebe?

Príspevok v téme: Kava a dieta idu k sebe?
besna

Ahojte kocky,

chcela by som vediet Vas nazor na pitie kavy pocas chudnutia a dajme tomu aj udrziavania a formovania postavy...

V jednej relacii o chudnuti co chodi na prime vyzivova doktorka zakazuje alebo aspon maximalne obmedzuje pitie kavy.
V nejakom prispevku som tiez citala ze aj I.bukovsky nepodporuje pitie kavy a ked tak, tak jedine bezkofeinovu.

Pochopila som to tak ze kofein zvysuje tvoju aktivitu ale len na kratky cas a potom nastavaju v tele nejake procesy ktore podporuju chut na sladke... ak sa nemylim... Preto sa kava neodporuca???

Ja zijem bez kavy uz asi mesiac, nahradila som ju cajmi a mineralkami. Nejako mi ani nechyba ale poznate to, ked ideme na "kavicku" niekde sadnut :o) Proste zacitim tu aromu a uplne mam na nu chut. Co odporucate??? Tu bezkofeinovu???

Aky je Vas nazor???

jajaja295

ja mam tiez tlak okolo 100, cize kavu pijem aj kvoli tomu a pijem ju s mliekom 1:1 a hlavne ked mam chut na sladke, teda nescu si robim sladku ale obycajnu musim mat horku

Mimi323

Sade, to vážne máš taký tlak? Sila...
Ja keď som nevypila kávu, tak som mala nízky tlak. Telo proste čakalo na kávu.

sade8

neviem ci to ma nejaky vplyv na chudnutie - ale je rozdiel ked si ju das bez mlieka a cukru ako ked ju mas riadne sladku a smotanovu.
ja pijem skoro kazdy den rozpustnu kavu, a mavam tlak tak okolo 90/60 - takze u mna talk kava nezvysuje.

sweet_lolitta

besna> kava s kofeinom odvodnuje, preto sa tiez neodporuca pri "dietach", pretoze prave vtedy by si mala pit co najviac a vyplavovat skodliviny. Tak isto, cukor v nej ti neprospieva, lebo na kratky cas ti zdvihne tvoj cukor v krvi, ktory nasledne aj rychlo klesne, co vyvola hlad.

besna

Mimi23 tak to je super ze si si takto odvykla od tej kavy, ja som tak tiez urobila a vravim vobec mi nechyba...

Btw ked sme boli so segrou sadnut na kavicku naposledy, dala som bezkofeinovu a necitila som ziadny rozdiel... Ale tak zasa ja nie som nejaky kavovy gurman :o)))

Inak vdaka za prispevky, zasa som o nieco mudrejsia :o)

vevericka

mozno ju neodporucaju lebo vacsina ludi ju pijse strasne sladku a s mliekom, co ti teda v diete urcite nepomoze..ja pijem kavi bez cukru a ciernu..nerobim si ale turka(neznasam soc :D )..ale tak mi chuti..nepijem jej vela a aspon jednu za den urcite:)
tlak mam vzdy ukazkovy, parkrat sa mi stalo, ze som mala presne 120/80 :).

Mimi323

Ja som tiež prestala piť kávu :) Pre môj lepší pocit a preto, že som už bez kávy nedokázala nič urobiť. Prvé mesiace sú ťažké, ale potom je to už len lepšie a lepšie. Nepijem kávu už pol roka. Teraz si dám sem tam príležitostne možno raz za dva týždne, keď sa ide sadnuť, alebo je nejaká akcia :) alebo už proste nevládzem. Jedna káva raz za čas ťa nezabije. Super je, že si ju prestala piť. A či to má nejaký vplyv na dietu, to neviem.
Viem, že mám teraz lepší tlak.