Aj vy rozmýšľate nad samovraždou ak už nevidite riešenie?

Príspevok v téme: Aj vy rozmýšľate nad samovraždou ak už nevidite riešenie?
katrinn

Chcem si kupiť byt na pôžičku, alebo hypoteku... ale neviem, či budem mať stale pracu a čo ak nebudem mať pracu ako to budem splacať? Som sama a bojim sa isť do takehoto rizika. Aj vy žijete tak, že keby niečo, tak existuje možnosť samovraždy a mať navždy pokoj od všetkeho na tomto hnusnom svete?
Niekedy rozmýšľam prečo som vlastne na svete, keď stale vidim iba zlo okolo seba, či už v praci psychycky teror, doma niečo podobné u lekarov ktorý su arogantný. Aj ľudia okolo mna len ohovaraju. Ešte som nezažila pocit byť pre niečo šťastna. Má zmysel vlastne žiť?

surimi

jatymi12 dakujem, aj ja tebe prajem aby to bolo vsetko v pohodicke.Mas velke plus,ze ten tvoj s tym chce nieco robit,ale ten moj ani za svet..Podla neho pomoc psychologa vyhladava clovek,ktory je choromyselny,nie ten co si prizna ze ma problem.Pripadne hodi vinu na mna,ze tu pomoc potrebujem ja.Je to skratka ucebnicovy priklad pre erudovaneho psychologa,zgustol by si..A vies co je najhorsie? Ze na verejnosti sa reprezentuje ako galantny dzentlmen,no je to len pozlatko,pod nim je hniloba..Mrzi ma len jedna vec,ze som to nezistila skor,ako to nabralo vaznejsi charakter.. Ale co uz narobim..

jatymi12

surimi - máš to veľmi ťažké...moja drž sa...Prežívam niečo podobné ako ty, no len ten môj o tom zatiaľ vie ako zle sa správa a snaží sa s tým niečo robiť. No ja som teraz tiež v strašných depresiách a neviem sa ich zbaviť. Neviem či sa mi to podarí. Prajem Ti aby bolo všetko lepšie a aby si mohla byť šťastná...

surimi

katrinn, poznam to..
Je mi z tohoto sveta niekedy velmi zle a velakrat sa zamyslam co by bolo keby..
Mam partnera, ktory ma neskutocne obmedzuje, najradsej by bol keby som bola neustale zatvorena len doma..Ked chcem ist cvicit /mam problemy s chrbticou/ tak mi vykrikuje ze tam chodia len ku..vy.Taktiez vsetky moje kamaratky su pre neho len ku..vy a ked chcem ist s nimi len na kavu tak hysterici a dava ultimata, ze bud on alebo kamaratky,zakazuje mi trebars nosit sukne,aby mi nikto nevidel no a pod.discipliny..Je to neustaly kolotoc a hlavne moje dusevne chradnutie.Dosiahol to, ze mam zo vsetkych muzov strach a odpor k nim..Chcela som tento vztah uz milion krat ukoncit,no je mi jasne,ze pri dvoch studujucich detoch by som to financne nijakovsky nezvladla a on to dobre vie..Skusala som si najst popri praci este brigadu,ale v tejto dobe marne..A ked to na mna dolahne, co je dost casto tiez rozmyslam tak ako ty, ved nemam ziadnu radost zo zivota,zo vztahu,ale pri zivote ma drzia moje deti ktore neskonale milujem a neviem si predstavit co by robili keby sa im matka zabila.A tak zijem s chorobne ziarlivym,egoistickym muzom,ktory vidi len seba a k inym je bezcitny ako kamen..To co zazivam je domace nasilie zalozene na psychovydierani..Vidis?Vsetko to viem,ale aj tak si neviem pomoct..

ifka1

pesimisti pritahuju pesimistov. zmen seba, svoj postoj k okoliu a vsetko okolo teba nadobudne iny rozmer. to, co vyzarujes, to sa ti aj dostava naspat. (vlastna skusenost)

inkubator

Ja si kupim radsej nanuk a jednu si zapalim, ako rozmyslat nad samovrazdou. Vecer zajdem s kamosmi na pivo a je to.

zjuzika

katrinn vzdy sa najde dovod,preco je dobre zit..podla mn asa pozeras na svet a na svetko okolo velmi cierne a pesimisticky... bud optimista bude to lahsie.. ved preco hned myslis, ze stratis pracu? tak si najdes inu, ked budes naozaj nutena.... a samovrazda je najjednoduchsie ale najzbabelsie riesenie problemov... lebo ty si akoby svoj problem vyriesis,a le nehladis na inych ludi..a ese velmi sebecky dovod zsamozrejme.... a vies ako co sa ma stat stane sa...