tehotna a bolavy mrtvy zub

mojaeni

mimi,
aj ja som tehotna mam problem so zubom, hornou 8kou. Na prehliadke mi aj povedal zubar, ze musi ist von, lebo je zakliesnena a ani nie je poriadne prerezana, len z jednej tretiny. No teraz ma aj strasne boli, a viem isto, ze to je nerv, nemozem si tam zajst ani sparatkom ani zut na tej strany a ked pride bolest, tak ma boli cela sanka a bolest udiera az na sluchy. Myslela som, ze to vydrzim a pojdem ho tahat az po porode, ale to by bolo est mesiac a to nevydrzim.

tinka228

injekcia sa v tehotenstve môže. súcitím s tebou. neviem či si prvorodička, ale ak áno tak ťa o pár týždňov čaká väčšia hrúza ako je tento zub :-)). tak hlavu hore a určite choď zajtra k zubárovi. veď to nemusí byť mŕtvy nerv ale obyčajný kaz. daj vedieť ako si dopadla. budem na teba myslieť.

mimi3

inak ja som uz v siedmom mesiaci a neviem ci mi moze dat taku injekciu. ani ja som este nemala nic podobne so zubami, tak sa bojim ci to neublizi babatku. je to zadna stolicka a ta ma viac nervov. takze to bude asi poriadne boliet. uz len to, ze mi rozvrta cely zub.ale dakujem

tinka228

tak ak nemáš kaz a skutočne ti odumiera zub tak viem presne čo ťa čaká lebo mne nerv vyberali pred dvoma týždňami. presne aj mňa príšerne bolel zub a hlavne na dotyk. prvá otázka čo sa ma zubárka spýtala že či som sa neudrela. mne to vlastne spôsobil môj malý syn ktorý ma celou silou nechtiac udrel hlavičkou rovno do zuba. a bez injekcie by som to určite u zubára nevydržala. dala mi injekciu a vyvŕtala celý nerv vonku, potom mi dala akúsi vložku a po týždni som išla na vyplnenie. to vyplnenie trvalo dosť dlho, ale nebolelo to už vôbec akurát na druhý deň sa mi tá bolesť znovu vrátila a trvala ešte nejaké tri štyri dni. to sa vraj zub zžíval s novou výplňou. neviem o ktorý zub sa jedná u teba, u mňa to bola jednotka hneď vpredu. kvôli bolesti si to musíš dať ošetriť a poviem ti že ti to vôbec nezávidím v tvojom stave. možno som trochu neobjektívna lebo som v živote nemala zo zubami žiadne problémy a toto bol zatiaľ môj najväčší zubársky zákrok a to mám 29 rokov. držím ti palce. a v ktorom si týždni?