ahojte baby, hlavne mamičky, prosím vás po akom čase ste zistili, že ste tehotné, a ako?
mne je už druhý týždeň zle, menzes mi mešká už 5 dní, robila som si aj tehotenský test, ale výsledok vyšiel negatívny, takže tehotná asi nebudem, že? :-((((
Tehotenstvo
terinkaa, presne ako hovoríš, treba sa o tom poradiť s gynekológom. Navyše, existujú aj špecializované ambulancie klinických farmakológov alebo skrátka farmakológov - lekárov, ktorí sa špecializujú na vhodnosť užívania liekov v rôznych prípadoch. Keď som robila skúšku z farmakológie, skúšajúci nám vravel, že k nim chodia na konzultáciu mnohé ženy, ktoré užívajú dlhodobo lieky a chceli by otehotnieť, či môžu a tak. Myslím, že hlavné slovo bude mať gynekológ a tiež by sa mali vyjadriť ostatní lekári, ktorí ťa liečia. Dúfam, že pre teba nájdu to najsprávnejšie riešenie:).
ahojky....:-))),,,,,,,ako tak viweš že som tehotná??? bodaj by to tak bolo,,,čakám už 12 rokov a stále sa mi nedarilo, preto tomu neverím, budem musieť za gynekologom, ale až v piatok sa k nemu dostanem, kvôli práci, len nechápem tie bolesti v podbrušku a také čudné pocity, veď aj keby som bola ozaj tehotná, tak tak skoro bolesti?????
ešte ma trápiatie lieky, ale pomaly mi ich doktorka vysadí, len neviem, ako to bude bez liekov
neporadíte mi čo je dobré na vyšší pulz??? mám ho akýsi vyšší posledné dni-je to v tehotenstve normálne? pekný večer?
keď bol test pozitívny tak určite si tehotná :)
fooper užívam antidepresíva, už mi lekárka znížila dávku liekov, frontin som vysadila úplne, ale AD-čka nemôžem zo dňa na deň vynechať, a občas beriem na búšenie srdca Corvitol, musím sa poradiť s gynekologom,,,ale ešte ani neviem, či som na 100% tehotná,,možno to je len nachladenie a preto aj ten test bol pozitívny
terinkaa, aké liečiky presne? Aj keď asi nebudem vedieť, ale... V podstate ak sa liečiš dlhodobo na čokoľvek, daný lekár (internista, kardiológ, hematológ, endokrinológ...) by ťa mal upozorniť na to, že liek ktorý užívaš môže predstavovať potenciálne riziko v prípade, ak by si počas jeho užívania otehotnela a bola tehotná. Je viac liekov, ktoré sa nesmú užívať počas tehotenstva (treba vysadiť istý čas pred počatím), no po 1. malo by to byť zdôraznené lekárom prípadne lekárnikom, a po 2. tiež v príbalovom letáku by mala byť poznámka. Alebo väčšia poznámčisko, ak je ten liek vyslovene teratogénny - škodí plodu. Držím palčeky, nech to zdarne rozriešiš:).
žiadna tehulka tu dnes není????????
kočenky, ktorá z vás mala hneď od začiatku tehotenstva nejaké príznaky alebo bolesti v pobrušku? je to fakt normálne, a ešte sa chcem spýtať, či tu náhodou není nejaká tehulka, ktorá užíva alebo užívala lieky pred otehotnením....ale také lieky ktoré sa majú brať stále-každý deň,
je to v pohode.... :) aj tebe pekný večer...
ok severanka, len mi to prišlo čudné, že také bolesti hneď na začiatku, po pár týždňoch,,,,pekný večer, a dík pa
terinkaa: napíšem to tak laicky ale "pracuje" ti maternica... :)
naozaj sa neboj, také bolesti má takmer každá tehotná... moja mamina keď čakal mňa, tak mala bolesti na začiatku ako pri menzese, a hľa, aká som krásna :D :D :D
držím palce... :)