Zdravim. dnes ma pustili z nemocnice. je to siesty den po vybrati mandiel z hrdla. proti bolestiam beriem kvapky Novalgin a striedam ich s tabletkami Voltaren, ktore sa rozpustaju vo vode. V nemocnici som dostavala aj cipky. Posledne dva dni mi nic z toho ale bolesti takmer vobec netlmi. Som rada, ked ma pri najväcsom zachvate prestanu boliet aspon usi a hrdlo sa uvolni aspon tak, ze vpijem dva pohare vody. Som znicena. V nemocnici mi nechceli verit, ze mi lieky nezaberaju. Viete mi daco poradit? Dakujem. Fakt trpim jak zviera.
Vybrali mi mandle. Lieky proti bolesti nezaberaju
neboj,bude to o.k. bohuzial ta bolest k tomu patri:-(((ale ja som ich mala napr vyberane, lebo som mala nejaku bakteriu a sa nedala vykynozit antibiotikami a stale som mala nadchy , vlastne ta bakteria tam mala lozisko.a mala som aj take capy-hnisave gulky, no blee.a potom mi zistili,ze som mala aj vo vnutri tej mandle/dali to na histologiu, neviem ci sa to robi automaticky/dalsi druh bakterie,a vdaka tomu uz nemmam problemy.ja som najviac trpela na tie usi:-(skus sa opytat na to solpadeine plus/paracetamol, kodein/kofein/mozno to u vas budu mat.
bon:zakazali mi kloktat, dokonca to bolo na poucnom letaku s tromi vykricnikmi a hrubym pismom ako bozie prikazanie, teda skor zakazanie. Idem volaco zjest, len neviem, co. :( tie pudingy a jogurty mi uz lezu na nervy, asi si dam polievku. Dakujem za vase odpovede. Idem sa mordovat dalej. Tschüß.
hmmmmmmm, na detaily a metody pri operacii som sa nepytala a ani mi nic nevraveli. Radsej. Ocenili ale moju schopnost trpiet potichu, vraj tam uz mali vselijakych pacientov. Voltaren mi zacali davat asi na treti den po operacii. Ked somm sa opytala sestricky, preco je to stale horsie a nie lepsie, povedala, ze to je logicke: rana sa hoji, tkanivo sa stahuje, dochadza k silnemu tahu a chemickym reakciam. Vraj to ma sama za sebou a tiez sa jej tieto bolesti zväcsovali coraz viac, az nahle zacali polavovat a doslo k zahojeniu a koniec. Fakt mi drz palce, nech sa z toho cim skor dostanem. Rada by som buduci vikend uz isla za frajerom naspät na Slovensko. : )
prave preto si kloktaj a jedz take tekute veci, aj ked mne prva vec co mi dali na druhy den po operacii bol rohlik tvrdy ako kamen...,som sa na nich kukla a odisla z jedalne ci to myslia vazne....krvacanie moze nastat, mne zakazali chodit na slnko kvoli tomu...
kazdy ma iny prah bolesti.a druha vec je,ze niekto ma tu mandlu/tkanivo/hlbsie tak idu hlbsie aby vybrali cele tkanivo a aby ta mandla zasa nedorastla.to mi povedal moj lekar,to mandlove tkanivo ma inu strukturu ako okolite a musi sa vyrezat dokladne.a jej to robili klasicky, alebo laserom??a krvacanie samozrejme,ze to moze zacat krvacat,aj ked budes opatrna malo by to byt o.k.mne to nekrvacalo.ved ked nemas problem so zrazanlivostou krvy , tak by to malo byt o.k. trochu som bola prekvapena z voltarenu ze ti dali, ten sa po operaciach neoporuca.az po nejakej dobe,ale ta u teba asi ubehla/tusim na 3 den??/ lebo podobne ako acylpyrin/ale v ovela mensej miere/znizuje zrazanlivost krvi.skore uzdravenie.
moja nic si neodlupuj.nebabri si tam ani jazykom-vies kolko bakterii je na jazyku?uvedom si ze je to jedna velka rana/teda dve/bud repikovy caj na cistenie alebo tantu verde, viem ze naprv a anglicku sa to vola difflam-benzydamin je ucinna latka..len nevyhoda ze STIPE:-( chvilu ale potom skor tak znecitlivuje.je to lokalne analgetikum a protizapalove. .ja si nepamatam ziadne chrasty, len taky povka, akoby zahnisane,tak kvoli tomu ma lekarka neodporucila dlhsie do prace.
hmmmmmm: mne lekar povedal, ze sa mi to hoji krasne a podla ocakavani, co vsak neznamena, ze nemoze dojst ku krvacaniu a ze aj napriek idealnemu priebehu hojenia ran nebudem mat bolesti. Jedno dievca, ktore bolo so mnou na izbe a bolo operovane v ten isty den, co ja, spalo celu noc durch, este aj cez den vychrapavalo veselo, rozpravalo skoro celu dobu a bolesti malo na urovni 3-4 (skala 0-10.subjektivny posudok). Ano, ide o subjektivny odhad stupna bolesti, ale rec tela neoklame:ona bola oproti mne v pohode, i ked pokasliavala. teraz si nemyslite, ze som mala chut ju za to udusit vankusom, praveze som jej to fakt dopriala, ze aspon ona ma klud. No vrtalo mi hlavou, ako je to mozne, ze ja skapinam kazdu noc na zachode od bolesti (ano, na wecku, nechcela som robit na izbe rozruch), a ona pekne spi.
Vravite o odlupovani chrast. To je aj podla lekarov normalne a nutne. Lenze, co ak nastane krvacanie? Pred tym ma varovali, musim si davat bacha, inak sa vraj znova uvidime a bude to super party.
hej optimista, to nezavidim, ja som to tiez prezila,, mala este som silnejsie analgetika-tramadol ale tiez nezabrali, mna hrozne boleli usi,a to mi neutlmilo.a prehltanie-jedenie bola bolest neuveritelna.poradili ti kloktat s tantum verde?ten algifen si nekupuj ani ti ho nepredaju.a dovod-novalgin a algifen obsahuju to iste analgetikum ako novalgin,, len algifen obahuje este cosi navyse na krce hladkeho svalstva-a preto sa pouziva na koliky a bolesti brucha.neviem ci sa na slovensku predava solpadeine je to kombinacia paracetamolu a kodeinu-kodein sa ale moze brat len obmedzene jednak sposobuje zapchua jednak je silne navykovy, ale silnejsi ako novalgin.alebo nech ti obvodna nieco predpise.skore uzdravenie/ja som bola PN skoro mesiac,zle sa mi to hojilolo, sa mi tam tvoril taky zeleny povllak, no hnus..../
ja som mala bolesti mandlí po prespustení z nemocnice ešte 2 týždne, ale ja som mala aj abces na mandliach tak asi preto tak dlho, a taktiž som užívala Alfigen kvapky a najsilnejšie bolesti boli po jedle..ale každým dnom čo sa chrasty odlupovali tak to bolo lepšie a menšia bolesť