Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spermicidne kondomy

Príspevok v téme: Spermicidne kondomy
AdamKrt

Su bezpecne spermicidne kondomy ? Jedna sa mi o to, ze neverim moc kondomom a pocitam vzdy, ze sa roztrhne a tak to istim chemickou antikoncepciou este /HAK nemozeme uzivat/.

Chcem sa istit, ze su pripady, kedy clovek z nejakeho dovodu nemoze pouzit chemicku antikoncepciu /kremy, capiky/ - pretoze ide napr. niekde, kde by to vytekalo po case a neni vhodne ist niekde s flakom na zadku, ci nechavat po sebe mastne odtlacky.

Tak ma napadlo, pouzit iba spermicidny kondom. Ale, kedze pocitam, ze aj ten sa mozno roztrhne, ake je to bezpecne, ked pocas sexu si to clovek nevsimne, ze praskne ? Nepocitam vtedy, ze by som ejakuloval v priatelke, ale vzdy vonku.

Mozu tzv. kvapocky lasky prezit pri roztrhnutom spermicidnom kondome ?

niekto

severanka to co nazyvas paranojou by som ja nazval zodpovednost :oP

adam vsetko je otazka pravdepodbnosti
ziadna antikoncepcia nieje stopercentna
spermicidne kondomi maju urcite lepsi peralov index ako klasicke

ked ale kombinujes spermicid a kondom je to urcite ucinejsie ako spermicidny kondom
az sa nemylim pouzivas pharmatex ten ma aj ciastocnu mechanicku zabranu (je ho tak vela ze sa len tak semeno "zanho" nedostane)
to pri spermicidnom kondome nemas ked je dostatocne poskodeny je rel. velka sanca ze to nejaka spermia prezije

AdamKrt

Moze byt mensia vagina, ci vacsi penis. To, ze Tebe a priatelovi to vychadza, moze byt OK, ale rozmerovo si iny par nemusi sadnut celkom. Plus, ze ak sa vies naruzivo milovat, neznamena to, ze niekto nevie naruzivejsie.

severanka

AdamKrt: ja praktizujem tiež náruživý a dosť aktívny sex a niekedy aj pri troška biednejšej lubrikácii a fakt sa mi v živote nič neorztrhlo... chyba bude asi v tebe , nie v kondome...

AdamKrt

severanka:

ten paranoizmus, to je asi choroba z povolania :) Vzdy treba ratat s tou najhorsou moznou eventualitou, aby bol clovek na to pripraveny a nie prekvapeny :)

Ano, ratam s tym, ze kondom sa roztrhne, pretoze sa mi to pomerne casto stava /pri jednej polohe, pri naruzivom milovani/. Ale iba pri danej polohe a iba, ked je to velmi aktivne. A to napriek extra lubrikacii a aj pri spravnom nasadeni kondomu. Praskol ako Durex, Primeros, /i extra lubrikovany, ale aj k tomu dalsia lubrikacia naviac/....
----

alzbee:

ano, tehotenstvo budem chciet v urcity cas, nie teraz. Preto sa to vola planovane tehotenstvo, ze to nechcem neplanovane :) Priatelka to citi uplne rovnako.

alzbee

Adam vidim, ze ty sa nie len pohlavnych chorob velmi bojis, ale aj tehotenstva partnerky:))...vies ako to byva...cim viac clovek nieco nechce, tym viac si to privolava svojim negativnym myslenim..

severanka

AdamKrt : odporúčam psychologa, paranoja sa dá dnes celkom v pohode liečiť...

:)

Rátaš s tým, že sa kodnom vždy roztrhne... videl si už kondom ? ? ? pri správnom a normálnom a bežnom používaní nie je dôvod aby sa ti roztrhol...

mne sa to v živote nestalo...