gynekologia-otrasny pristup

Príspevok v téme: gynekologia-otrasny pristup
malickasom

Bola som u jednej gynekologicky na vysetrenie a bola som mierne sokovana. Sestricka ma poslala do kabinky a ja som vosla a pozeram tam mal niekto veci. tak som sa vratila a hovorim ze tam su nejake veci a ona na mna ze no a co ma byt, ze mam sa tam vyzliect. Nehovoriac o tom ze komplet vsetko co hovorila doktorka dnu bolo pocut do tej kabinky. Ako trochu trapne ked sa tam stretnu dve baby dole bez. Ok ved sme zeny, ale ma to trochu sokovalo ale u tejto lekarky to bolo zrejme bezne. Kde je nejake sukromie. Dalsia gynekologicka riesila vysledky mojich testov a intimne zalezitosti cez otvorene dvere ambulacie...A este dalsia vec- moja gynekologicka mi odmietla vydat kartu aj vypis. Totiz stahujem sa ale ona si ziadala papier on ineho lekara, ale zatial ziadneho nemam. To mam ako potom cestovat po tu kartu alebo vypis? ved ona ma musi na moje poziadanie vyradit z evidencie ci nie? Som sa tam natahovala so sestrickou, ale nic som sa nedozvedela, bola protivna riadne.

Liana...323

Ahoj, normalne rozmyšlam, či nechodíš k našej gynekologičke, to je presne ako opisuješ. Ale mňa by v živote ani nenapadlo čudovať sa nad tým. My sa v kabínke stretneme aj tri (má 1 x 1,5 metra). Ale strašne sa tešíme, že sme na rade po 4 hodinách čakania. V tej kabínke si ešte takých 20 minút, ani na vécko neodbehneš, aby ťa nepredbehli. Ale nehovorím, že je to normálne. Odísť od tiaľ nechcem, lebo doktorka je super. Aj ako odborníčka, aj ako človek.

delphia

asi tak ako pise muc. vsade sa najdu ludia s roznym pristupom, nie len v zdravotnictve.
nakolko ale k lekarom chodime ked mame problem a tym padom sme citlivejsi na pristup tej druhej strany a samy reagujeme inpulzivnejsie nez ked sme ok.

muc

nemusim byt rovno zdravotnik na to, aby som zdravotnika vedela pochopit. to je v podstate jedno cim clovek je, ale z ludskeho hladiska treba vec chapat. ale samozrejme su aj taki, ktori nemaju "svoj den" neustale a to svedci o ich charaktere, ale urcite nie o ich profesionalite...
ja mam napr. gynekologa, ktory je vynikajucim odbornikom, ale velmi malo komunikuje. povie naozaj len to podstatne co treba aby pacientka vedela. pocula som uz od viacerych zien, ze odisli od neho, lebo "malo rozprava". mne to nevadi, mne zbytocne klabosit nemusi, ale uz ine ho hodnotia ako odmeraneho, chladneho a co ja viem akeho... pritom podstata nie je v tom, aspon podla mna...

1111111

muc ty si asi zdravotníčka,,,máš pravdu aj to sú len ludia,ale ak sa takýto prístup koná pri každej návšteve tak to je už krank,nie a treba to vymenit,ja som mala podobné skúsenosti,vymenila som a teraz som spokojná

muc

nechcem sa nikoho zastavat, ani na nikoho utocit, ale mozno by bolo vhodne si uvedomit, ze aj ten lekar, aj sestra a vsetok zdrav. personal su len ludia a maju teda aj svoje starosti a problemy a stane sa, ze nespravaju sa tak vludne a milo k nam, ako by sme si to my, pacienti zelali. ale ruku na srdce: my sme v zamestnani vzdy a za kazdych okolnosti vludni, mili a vrucni??? asi nie, lebo by sme sa potom nemohli stretnus s drzou predavackou v obchode, s namosurenou uradnickou, ci nevrlu zamestnankynou posty za prepazkou...

1111111

no lutujem ta malickasom,že si bola u takej gynďáčky,ale takých je viac ako dost,a to s tou kartou je pravda,podla zákona ti može dat kartu na základe "vyžiadanky"od budúceho gynekologa, dokonca ti nemusí dat kartu,ale len výpis,na to majú lekári právo,,,videla som to aj správach cca 1/2roka,,,tak ti držím palce pri výbere budúceho gynekologa

Aduliena

No žasnem.....
U môjho gynekológa nie je nič počuť do kabínky. Vojdem do jeho ordinácie, najprv sa porozprávame a potom ma pošle do kabínky. Nie je tam nikto iný, žiadna iná pacientka. Zdravotný stav rozoberáme zásadne za zatvorenými dverami. A je jedno, či mám sukňu, alebo nie. Bolo aj tak, že som nemala a problém s tým nebol, lebo okrem lekára, prípadne sestričky ma nikto iný vidieť nemôže. No ale ako vidím, nie všade je to takto spravené, to je to naše zdravotníctvo...

Amika

Ja som mala tiez zlu skusenost so zmenou gynekologa. Stahovala som sa a naivne som si myslela ze dostanem kartu do vlastnych ruk. Samozrejme mi ju nevydali, ale kedze som isla na druhy koniec Slovenska navela som mala nechat u sestricky 20 Sk a ze ked si najdem v novom meste gynekologa, mam postou poslat jeho ziadost o vydanie karty a za tie peniaze mi kartu poslu do jeho ordinacie. Spravila som tak, no musela som odist do zahranicia a ked som sa vratila moja karta zahadne zmizla. Potvrdili mi ze ju prijali, ale medzicasom sa ordinacia stahovala a je pravdepodobne ze mi ju stratili. Ostala som stat v nemom uzase..na to nemate ani slov..nebrala by som to nejak tragicky, ale mala som tam udaje za par rokov dozadu s vyvojom mojej choroby a tie mi uz nikto nevrati..teraz pravidelne ked idem na vysetrenia pytaju odomna vysledky z poslednych rokov, pamatam si ale to samozrejme nestaci..:(
a do kabinky na prezliekanie je takisto vsetko pocut. dokonca som raz zazila velky trapas ked som isla len pre radu, cize som nemala suknu ani dlhe trickoa bolo sa nakoniec treba vyzliezt. cela cervena som prisla do ordinacie, natahovala som si to ubohe kratke tricko co som mala a doktorka ze \"to mi tu takto chcete s holym zadkom pobehovat?!\" no mala som dost, nikdy viac. co takto mat v ordinacii nejaky jednorazovy plast, skutocne len pre taketo pripady ked sa pacient musi neocakavane dat vysetrit? alebo to je zas o peniazoch??

tip

Moja kamaratka si nedavno tiez menila gynekologicku. Tiez si musela najprv najst novu a od nej doniest potvrdeny papier k tej starej gynekologicke, aby mala doklad, ze fakt odchadza k niekomu inemu.

U mojej lekarky je to tiez tak, ze ma jednu kabinku a ked sa s niekym rozprava v ambulancii, tak vsetko pocut do kabinky. S tym sa nic neda robit a zeny to uz beru normalne. Okrem toho sestricka je s nou normalne v ambulancii, ale to je tiez uz zvyk. Vsade to chodi inak.

Ma sice jednu kabinku, ale nikdy neboli/nestretli sa naraz v nej dve zeny.
RADA: TAK PRE ISTOTU NOSIEVAJ SUKNU, ABY SI SA TAM NECITILA TRAPNE, KED NATRAFIS NA INU BABU V KABINKE.

A VYSLEDKY BY MALA ROZOBERAT ZA ZATVORENYMI DVERAMI.