viem, ze to tu uz bolo, ale akosi ma to len zmiatlo

Príspevok v téme: viem, ze to tu uz bolo, ale akosi ma to len zmiatlo
luciaM

Este som nebola na poriadnej gznekologickej prehliadke a asi by som tam mala ist pretoze mi meska menstruacia tak ze to do roka to nemam 12 krat ale tak 6-7 x teda za posledny rok som tak mala.
Tu vsade som citala, vela veci, o tom ako ma prebiehat prehliadka a tak. Ani raz som nebola na koze z coho mam riadne obavy, a tak isto neviem, ci mam ist ku gznekologovi oholena, alebo nie tam dolu. Aby som nespravila nieco zle. Som z toho cela zmagorena.

malaLienka

precitala som si vsetko co ste pisali a mislim ze nepojdem k ziadnemu lekarovi.mam 13 rokou a moja doktorka detska mi povedala ze mam ist k lekarovi gynekologovi.ale nepojdem asi.holit sa nechcem a z mamou mi je trapne tam ist.

alzbee

marrie: tvoj gynekolog je riadny debil! To si ako dovolil vysmiat ta? A ked k nemu pride dajmä tomu nejaka 40-ka, ktora neholduje tomuto trendu holenia, tak co? Posle ju prec? Alebo ked tam pridu stare babicky...? Ci vlastne on to berie tak, ze kazda mlada baba ma byt automaticky oholena? Gynekolog nema pravo niekomu hovorit, ci sa ma oholit alebo neoholit. Ma pravo rozhodnut iba vtedy, ked je to nevyhnute kvoli liecbe. Ja som napr. tiez mala jeden cas zakazane holenie...

marrie

Zjuzika, nemyslim si, ze ma na vyber v holeni. Ja som prisla raz an vysetrenie neoholena pretoze som nemala chlapa a nechcelo sa mi holit, nejako som ti to ani neuvedomovala. A, ked som vzsla na kozu, lekar mi povedal, ze preco som sa neoholila, a vysmial ma. Od vtedy ma ziaden chlap nevidel vyzlecenu a staci, ked moj priatel ide dat ruku do nohaviicek a vytihanem mu ju.
takze Luci radsej sa ohol

zjuzika

lucia ako vravim, je jedno ci sa oholis alebo nie, to je len tvoje rozhodnutie.... a vravela si , ze blanu uz asi nemas tak ak ju naozaj nemas, mal by ta vysetrovat cez posvu

luciaM

Zjuzika, ale ja som s nikym este nespala taka j tak ma bude vysetrovat cez posvu?A tie chpky vies, je to take, ze neviem, ci je dobre holit sa,a lebo neholit - myslim vseobecne nielen koli prehliadke. Mam velmi citlivu pokozku a ked to oholim mam tam cervenenvyrazky a svrbi ma to jak slak

zjuzika

lucia cez konecnik mne daval vzdy len jeden prst ale inak je pravda co pise barbara ze ak uz namas blanu, tak by ta mal vysetrit cez posvu a ano zrkadlami a pootm takou akoby tycinkou do usi ti zobere ster a da ho na analyzu..... a ite chlpky tam mozes mat,ved mu tam chdia aj neoholene a vysetruje ich normalne...takze to je uz len na tebe

luciaM

To, co napisala ta barbara, je pravda? Aj ked som nemala este sex, tak vysetrenie bude cez posvu?
Ked sa vysetruje cez konecnik tak dnu vopcha az tri prsty??
a tie chlpky mu vazne mozu zavadziat?

bArbarAblava

LuciaM podla mna, ak nemas uz panensku blanu tak ta vysetri lekar cez posvu. A to pouzije pritom zrkladla a kovove klieste. Prstami ta zvnutra prejde prehmata. Mala by si byt oholena, aby mu chlpy nezavadzali pri vysetreni.
ak ta bude vysetrovat cez konecnik tak ti do konecnika vlozi dva prsty mozno tri a prehmata ta.

luciaM

moja kamaratka mu volala a povedala, ze co je vo veci, ze mam z toho strach a tak dalej. A ja ked som prisla som mu povedala, ze mi to meska a v podstate mi to vychadza tak, ze mam menstruaciu napr. zaciatok januara a potom az nikedy koncom marca a takto to islo cely mesiac. Ja som mu vsetkop povedala, a on ze je to dobre, a ze mi ide prsia vysetrit. ja neivem som z toho fakt dost uz mimo, lebo sa bojim vysetrenia, ale na druhej strane viem, ze tam amm ist, ale potom vsektom neviem