Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mojej rocnej dcerke predpisali 5 druhov liekov...je to normalne?

Príspevok v téme: Mojej rocnej dcerke predpisali 5 druhov liekov...je to normalne?
elemen05

Ahojte. Mam 14 mesacnu dcerku a vsetko sa to zacalo pred mesiacom...2 tyzdne som chodila s nou k lekarke, lebo mala sopliky, ale z vyterov sa vraj nic nepotvrdilo tak to nechala tak...a nic nedavat...proste asi to malo same ustupit. Za par dni mala dostala taky silny zapal dychacich ciest, ze nemohla poriadne ani dychat.Tolko hlienov co sme jej odsavali som este ani nevidela. Na pohotovosti nam predpisali Nurofen (mala teplotu), Fenistil, Pamycon, Sroptussin...tak sme jej to davali 6 dni podla rady lekarky. Mala sa z toho ako tak dostala ale nebola este uplne v poriadku. O 4 dni sme sa mali ockovat ale ja som nechcela, pretoze som videla ze este nie je zdrava a tak nas nasa lekarka na poslednu chvilu po 3 tyzdnoch trapenia poslala na krcne. A tam zasa naordinovali Trifed, Otobacid (pritom zapal usi nemala), Olynth, a este kazala aj Fenistil, ale ten som malej nedala...myslim, ze Trifed je uz sam o sebe silny. Ale zacala zvracat po tom sirupe.Na pohotovosti sa tomu lekarka divila, ze aj fenistil nam dala k tomu.Uz dva dni bola podrazdena, nejedla a nepila tak ako inokedy, malatna, motalo ju.Dnes mi cely den zvracala. Zasa pohotovost a aj podozrenie ze to ma z tych liekov a zhrozenie, ze po 4 dnoch pauzy vystriedala takmer 8 druhov liekov, z toho jedno antibiotikum. Niet divu ze je teraz v takom stave.Som nahnevana a rozhorcena! Lekari vobec premyslaju nad tym, co detom popredpisuju a ci im to neuskodi inak??Asi nie!!! Uz im neverim, pretoze teraz kym si ju dam \\\\\\\\\\\\\\\"dokopy\\\\\\\\\\\\\\\" to este potrva. Zatazeny organizmus a nechut jest jej na zdravi veru nepridal. Kde to vlastne zijeme??? A mame byt stale ticho a poslusne sa prizerat na mudre slova, ktore nam velmi nepomahaju. Ak to citate aj vy milí lekari, ruku na srdce ...kde sa podel vas hipokrates...?!

modrooká

Podľa mna nie je trifed žltý slabší,v lekárni daju čo maju.V podstate je to skoro to isté,len zelený aj uvolnuje hlien.Treba si tam prečítať návod a zloženie.Ja som prvýkrát mala žltý,potom druhýkrát nemali,tak mi dali zelený.Mladšia 8 ročná dcérka znáša tie lieky dobre,staršia 11 ročná moc nie.Je nervôzna od toho,takisto od Salbutamolu.Aj mala zvíšený pulz od toho.Odvtedy tej nedávame,no mladšej veľmi pomáha.

agaven

no moj nazor je ak je trifit zlty je slaby a dava a detom takym malim zeleny je silnejsi a dava sa vetsim detom pamykoin je dobry ako ma v sebe antibioticum tak mysim pokial nie je horucka dlho ažaž atd, naco antibiticka po prve chcete im znicit imunitny system ako si maju vytvarat protilatku a ked vraca dava da sa kupit v lekarnach probiotika nutrolin napr a este može aj s mlieka vracat mne vracala bebu nutrolin skoro vsetko najprv nie potom ano až potom zistili že mlieko obsahuje cosi co z coho vraca nakoniec mala francuzke mlieko hladat aj inde nielen u lekara chyby a este dufam ze caj davate hned a cerstvy nie ze rano ho uvarite a podavate cely den aj stym som sa už stretla tak pozor davat aj na to aj sa koji tak super to ochranuje najviac ako nie tak to co predpisali dava sa normajna do nosa olint fenistil zlatko ak nechces aby ti o pol noci sa zacala dusit a tazko dychat daj fenistil od sopla do 1/2 hodiny može spuchnut hlasivky inak laryntida to sa casto objavuje u detoch do 6 rokov a ten ju bude chranit ked ty budes spat tak ja davam dobre ti predpisala také aké uznala aby ti malé ochranila a este ak ju dokrmujes banany atd. myslim kasicku tak ako pomaranc brosk. nektar. možu prehanat dieta a jej jahody to je najhorsie co može prehanat no to mas moj nazor asi tak

lujzinka

ale tiez na druhej strane su mamicky, ktore ak dietatu lekarka nepredpise hned antibiotika, tak su veeelmi nespokojne. vraj paralen a vitaminy vedia naordinovat aj same.
takze vela x je mamickam tazko vyhoviet...

kamillka

vela pomoze aj more, ak je viackrat do roka, len to dietati prospieva, imunita sa da pekne posinit aj sportom, vitaminmi, spravnou zivotospravou, atd... tiez sme s tym mali trapenia az-az, imuno lieky boli na prd, nezaberali absolutne, hoci ich brala dcera dlhodobo

amala

ahoj chcem len povedať že dcerina doktorka tiež rada predpisuje antibiotika až jedneho dna som jej povedala že jej ich nepodam a skusime to bez nich je pravda že choroba trva troška dlhšie ale dá sa to pridala som vitamin C na nádchu roztok z morskej soli vela piť a dá sa .Samozrejme sme sa počas choroby boli ukazať pani dokt.
Za cely rok brala raz antibiotika imunitu jej posilnujem vitamínami ktore kupujem v energy klube a som spokojna.je vela možnosti len ich treba využiť.môžeš poprípade vymeniť lekára.dnes su lekari ktory využívajú prírodne produkty a ked to nejde tak potom lieky pretože niekedy je to nevyhnutné.Ahoj

damian

Pripad: Moje krstne dieta

Do 18 mesiacov 5 x ATB, a to cim dalej, tym castejsie a jeho imunita isla kazdym mesiacom dole. Trvalo mi mesiace presvedcit svagrinu, nech mu viac sa neopovazi dat ATB ak jej je nepoviem. Az ked videla, ze je zle, pocuvla ma. Chlapec je teraz zopar mesiacov bez ATB a zzdravy, teda aspon omnoho zdracvsi ako bol. Problem je, ze maju v skolke na stene plesne. Na sladkosti pre deticky peniazky maju, na odstranenie vlhkosti a plesni niet penazi.

damian

1. Netvrdim, ze treba vsetkym lekarom "odtinat ruky", ale v tomto pripade by si to zucastneni asi zasluzili. Alebo aspon taky poriadny vyprask. Lebo ta chemia zanecha na 14 mes dietati nasledky.

2. Zapal p[luc by ani liecit nebolo treba, lebo ten katar by sa do zapalu pluc ani nemohol pri megadavkach vit C rozsirit - je to velmi malo pravdepodobne pri spravnych davkach a je to overene v praxi.

3. Napokon, aj zapal pluc sa velmi dobre zvlada megadavkou vitaminu C, hoci tu sa uprednostnuje IV forma.

4. Pri krvavaj horucke bolo bez antibiotik a antivirotik podavanych az vyse 150000 mg vit C do zily a pacient tu ebolu prezil a jeho rekonvalescencia bola omnoho rychlejsia ako pri ostatnych pacientov, z ktorych vacsina exitovala.

druha

piata-mas dobru fantaziu,ale ja nie som ani prva,ani tretia,ani stvrta a ani ty-piata.Ked maju viaceri rovnaky nazor,to este neznamena,ze to pise jedna a ta ista osoba.

štvrtá

piata, nie, nie som 4 v 1. ano, pracujem v zdrav., ale zaroven pripustam aj alternativu inych sposobov liecby, nie len medicinskej. ale je to zavadzajuce a naivne tvrdit, ze medicinou sa ludia vyslovene rutia do zahuby a alternativou sa zakazdym vyliecia. snad netvrdis, ze naturalna medicina je zarukou nesmrtenosti? :))

kamilkaa

tretia-presne si uhadla ze my tak ako si ty uviedla posmesne liecime zapal priedusiek a to VELMI uspesne!ziadna chemia len dieta bez cukru a mlieka proste vela kvalitnej stravy , megacecko´plus vapnik horcik zinok a fosfor /vsetko v prirodnych formach preparatu)dalej vlaknina ,lanove semiacka ,ked boli aj hrdielko tak salvia a hrebicek(liehove extrakty),a vyplachy nosteka anyzom a koloidnou str. vodou...popr. GSE. Ešte maš namietky??? predtym sme a my fungovali na klasickej lekarskej liecbe a dopadli sme tak ze uz sme nemali ani obdobie ze by sme boli zdravi zavrsilo sa to sanatoriom kde mi vdaka ich po.....j bronchoskopii mala skoro zomrela ....tak som dala vsetkemu stop a od vtedy liecime len prirodne a mnohonasobne uspesnejsie a rychlejsie!