asi som schizofrenik...

Príspevok v téme: asi som schizofrenik...
psychoska-1

mam riadne stavy mam pocit rozdvojenej osobnosti Akoby vo mne bol este niekto nejaka ina osoba. niekedy uz neviem ci je to ano alebo ja. som s toho znicena uz neviem ani plakat vsetko to zakryvam smiechom. niekedy sa to na chvilu zmeni ale potom sa to zase vrati. niekedy sa neviem ani pozriet do zrkadla lebo tam vidim tu druhu...niekedy mam stavy alebo pocity ze sa ma pokusa zabit... niekedy vobec nevnimam okolie som stava sa mi ze chvilkami som autista som schizofrenik ako sa mam liecit, uvedomujem si ze nie som v poriadku...

medvediky

Podla mna mas rozdvojenu osobnost. Chod k cvokarovi a ked ti povie, aby ste nevstupovali dvaja naray do ordinacie, tak je to jasne.

armia

schizofrenia je psychoza - to znamena, ze nevies o tom, ze ju mas a neuvedomujes si, ake su tvoje myslienky chorobne. v kazdom pripade vyhladaj odbornika.

gabrielitt

KEBY si mala schizofreniu, v podstate by ta nevideli usmievavu...to mi ver...no skus toho psychiatra..tam možeš ist aj bez listka od obvodnej..

............

psychoska, prvy krok si urobila-uvedomujes si ze cosi nie je v poriadku a pytas sa na liecbu-chces sa liecit.psychiater ti urobi diagnostiku,/ moze to byt aj male napr.nieco sposobene stresom/ a podla toho naordinuje liecbu.

............

schizofrenia nie je rozdvojena osobnost.ludia so schizofreniou maju pocit,ze im niekto chce uskodit,alebo ze ich niekto sleduje, prenasleduje.domyslaju si suvislosti, nechapu ze veci sa udeju nahodou.schizofrenia nevznika spontanne ,ale je vzdy spsustena nejakou dusevnou traumou, a samozrejme musi byt k vzniku potrebna predispozicia.

hujer

cajik, no napisala to dost nezrozumitelne, preto s nou chcem trocha porozpravat konkretnejsie..Lebo tieto priznaky, ktore ma ("strata" identity, nevnimavost okolia, pocit dvoch osob + strach z odrazu v zrkadle) pasuju skor k derealizacii alebo inym porucham identity.. Schizofrenia sa prejavuje troska inak.. Poznam cloveka, ktory mal takmer identicke pocity ako ma autorka tejto temy, diagnostikovali mu derealizaciu..