Dobrý deň, už dlhšie ma trápi nadmerná vyčerpanosť. Mám 15 rokov a asi od marca/apríla ma trápi unavenosť. Je pravda, že večer chodím spávať okolo 23. hodiny a ráno vstávam o 6. hodine... Keď prídem zo školy (asi o 15.hodine), tak sa cítim nadmerne vyčerpaná, zaspávam, aj keď nechcem. V pondelok a v utorok mávam po dve hodiny angličtiny (dokopy štyri) - doučovanie. Vtedy keď prídem domov, tak to už je fakt zabijak. Ale všeobecne keď prídem domov, tak zaspím a neviem sa sústrediť na učenie, čo je pre mňa dosť dôležité, pretože študujem na osemročnom gymnáziu. Odrazilo sa to aj na mojich známkach. Nie výrazne, ale predsa. Skúšala som aj kávu, ale mám pocit, že to pomáha skôr psychicky než fyzicky. Aj menštruácia sa mi porušila, mám ju veľmi nepravidelnú. V najbližších dňnoch chcem ísť na krvné testy, či to nemôže byť anémia (chudokrvnosť). Vopred ďakujem za odpoveď
Ospavosť, unavenosť, vyčerpanosť
skus pridat do stravy kazdy den datle+orechy vlaske+medik tak aspon na 2 tyzdne a uvidis malo by ta to dobyt energiou
ale treba si dat spravit testy a navstivit lekara
Nemusi to byt nic vazne. Ja som tiez kedysi studoval a ked som zacal zaspavat skoro nad vsetkymi skriptami, tak som usudil, ze je vhodny cas ist niekam do prace. Inak si myslim, ze ta prehnana unava je zo stresu.
Je možné mať problémy so štítnou zľazou už v takom nízkom veku? inak dík za odpoveď
V kažodm prípade si daj spraviť krvný obraz, a tiež vyšetrenie hormónov štítnej žľazy z krvi (T3,T4,TSH)
ja mam podobny problem, po skole som stale unavena, a stale si musim hodinu dve zdriemnut, inak sa nic nenaucim,...
... ale v tvojom pripade to asi budu hormonalne zmeny, predsa si v puberte :) alebo aj stitna zlaza to moze byt. Pripadne i problem s oblickami, pijes dostatok tekutin? ... no v kazdom pripade ist na vysetrenie :)
Drzim palce