Keď som začala chodiť na opätkoch spravila som tú chybu, že som nedávala pozor na kvalitu topánok ale nato ako vyzerajú :) podľa mňa kľudne začínaj aj s 8 cm, ale vyber si kvalitné boty .. Napr. ja som si kúpila sivé čižmičky, ktoré mi nedržali členok, takže keď som dostupovala noha sa mi trochu triasla, len keď som chodila pomaly bolo to v pohode (vtedy máš väčšiu stabilitu), potom som to vyriešila tak, že som si dala extrémnu hrubú ponožku aby sa mi noha uchytila, darmo, že to bolo moje číslo proste opätok ti musí prilnúť k nohe .. a potom som narazila na jedny kožené čižmy, ohromne krásne, normálne až oči mi išli vypadnúť .. to bolo vidieť, že kvalita 100 bodov, aj boli z dnuka vystlané, takže ťa neboleli nohy a kľudne si si ich mohla zobrať na nákupy .. perfektne držali nohu a mohla som na nich blázniť aj celú noc a v pohode :) opätky chcú len cvik a hlavne odhodlanie .. proste si ich zober a choď, keď ti ľudia budú hovoriť, že to nevieš kašli nato a choď a choď a choď, moja rada,jemne sa pohybuj v bokoch to mi pomohlo hlavne, lepšie sa mi prenášala váha :) rob menšie kroky, choď vystretá, jemne krč kolená ale vždy ich vystri aby si nevyzerala čudne .. najprv nechaj dopadnúť opätok a potom aj zvyšok nohy, ale pozor aby si neprenášala celú váhu na opätok lebo spadneš, buď sebavedomá a keď zistíš, že sa cítiš skvelo a si na opätkoch šťastná a keď ráno vstávaš radšej by si si zobrala niečo vysoké dostala si sa do toho .. hlavne do chce cvik a guráž :) dávaj si pozor kam stúpeš a hlavne si vždy opätky dobre vyskúšaj a keď ti nebudú sedieť darmo, že sú krásne nekupuj ich !! Za týždeň na opätkoch budeš profíčka to mi ver :)