mam o nieco zmensenu funkciu stitnej zlazy,no podla vysledkkov mi pani doktorka povedala ze som v norme ale ja sa stale necitim dobre ,priberam ,mam nepravidelnu stolicu ,padaju mi vlasy,bolestiva menstruacia ...,zacala som z vysledkami 8,2 a teraz mam 14,4,mozete mi poradit neviem na com som,preco neberiem nejake tabletky?
stitna zlaza
To, ze Vase uzly su horuce, ale normalnej funkcie, moze svedcat o tom, ze to zvacsenie je kompenzacne v dosledku bud nedostatku tyreostimulacneho hormonu (z hypofyzy) alebo nedostatku jodu event. este nedostatku tyreoliberinu (z hypothalamu) - najmenej pravdepodobne. Kvoli tomu doslo k rozmnozeniu buniek stitnej zlazy s nadprodukciou hormonov, co vsak staci len na pokrytie beznej tvorby a potreby organizmu a teda u Vas nie su prejavy hypertyreozy.
u mna diagnostikovali horuce uzly, ktore su vsak normalnej funkcie a som bez liecby. mozem si aplikovat jod na kozu?
Podavat jod na strumu bez diferencialnej diagnostiky je rovnaka chyba ako podavat jednoducho zelezo na anemiu (chudokrvnost).
to rymovacka: Vase priznaky svedcia skor o hyperfunkcii stitnej zlazy
to aja05: Teply uzol znamena, ze dany uzol je hypermetabolicky (to svedci o tom, ze vo zvysenej miere produkuje hormony a z toho pramenia priznaky hypertyreozy).
S nedostatkom jodu (vnutrozemske krajiny, u nas v minulosti) je spojeny vyskyt endemickej strumy, ktora je vsak hypofunkcna.
rymovacka - mne zistili v novembri zvýšenú funkciu stitnej zlazy, a tiez ten uzol - strumu, mam podobne priznaky ako ty - padanie vlasov, chudnutie, busenie srdca,strasna unava, potenie, nervozita, casta stolica potom na vysetreniach mi povedali ze to je teply uzol - ze to mam zo stresov a nedali mi ziadne lieky. Chvilku som bola ok potom som sa ukludnila, teraz zase mam take stavy.
RNG a ako si doplnit jod? Pouzivame jodidovanu sol, myslela som, ze to staci. Mam hypothyreomiu. Trapievala ma casta stolica, padanie vlasov, nepriberanie, hoci apetit som mala, unava, slabost, zvysena teplota, teraz je to treti den, co beriem Synthroid 50 mikrogramov denne. Unava zmizla. Dufam, ze aj to padanie vlasov sa popravi. Mam 25 rokov. Co mam robit?
Good night, uz mi klipkaju oci>
ako kuriozita, zeny vedia casto na prsia (podla udajov lekarov vyskumnikov )spotrebovat az stonasobok jodu, ako si vyzaduje stitna zlaza.
A odporucena denna davka jodu bola robena prakticky len z ohladom spotreby stitnej zlazy.
Jod sa podiela aj na vyrobe enzymov, ktore cistia telo od zamorenie, ktore niekedy vedie k vytvoreniu roznych "nefunkcnych"(?!?)tkaniv ;ja ich nazyvam obcas smetne kose tela ako cysty, tumory, myomy, polypy, rozne hrcky a podobne.
casto na poruchy stitnej zlazy, hlavne hypothyreomiu a strunu, tiez cysty, pomaha brat jod.
Nie kazdy ma rovnaku potrebu jodu a povodne denne odporucene davky boli stanovene prinizke, takze je dovod si ich doplnit.
Inac je na to hromada lekarskeho vyskumu, kto by mal zaujem, mozem mu na to poslat nejake clanky, kedze su v z osemdesiatych rokov a su uz davno volne(zadarmo) na internete.
Vyskumnici povodne vychadzali z toho, ze Japonci maju roznych problemov menej a ich prijem jodu je V PRIEMERE az 85 nasobok nasej denne odporucenej davky z rokov 1948, ktorej sa medicka komunita zvacsa zatato drzi aj napriek hromade dokazov ze su dnes uz nie optimalne na funkciu tela.