nosna sprcha

Príspevok v téme: nosna sprcha
benjo

Ahojte. Neviete nahodou niekto poradit, ako casto je mozne aplikovat tzv. nosnu sprchu? Niekde som sa docital, ze taki jogini ju robia aj kazdy den. Ja som s tym este iba zacal, ale nepouzivam slanu vodu, ale mineralnu vodu Vincentka. Robim to koli alergii, ktoru mam a mam pocit, ze to pomaha zmiernovat problemy. Akurat neviem, ci prilis castym uskutocnovanim tohto ukonu (kazdy den) si nemozem nahodou sposobit nejake problemy s nosovou sliznicou, ci si ju nemozem nejako rozdrazdit. Poradite niekto prosim?

benjo

Dakujem za odpoved. To ze je menej alkalicka si myslel tak, ze obsahuje menej rozpustenych mineralnych kovov? Je to vyhodnejsie pre dych. ustrojenstvo? Lebo vsetci radia skor Vincentku, ze ta je pri tychto problemoch vraj jednoznacne najlepsia. Ale nebranim sa vyskusaniu novych veci. A nevies ci je mozne robit nosnu sprchu denne? Pit tieto vody zatial nepijem, ale mozno vo velmi malych davkach vyskusam, aky to bude mat na mna efekt. Akurat, ze v lekarnach maju na vyber iba tak Vincentku a potom uz asi iba Saraticu, ale tu, co si spominal asi nie.

Gregor

Keď chceš menej minerálnu ale alkalickú vodu ako je Vincenta s takými istými liečivami účinkami môžeš používať na nosnú sprchu tiež prírodnú liečivú vodu Bílinsku kyselku. Lepšie by bolo keby si Bílinskú kyselku pila ráno na lačno 30min pred jedlom v množstve 250ml. Pomohla by ti s vykašliavaním hlienov. Keď sa zbavíš hlienov zbavíš sa aj alergii súvisiacimi s dýchacími cestami. Zakúpiť sa dá v lekárni, v niektorých potravinách, h-nova. Cena sa pohybuje okolo 0.85€ (26sk). S pozdravom Gregor.