Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

kolko stojí taká svadba?

Príspevok v téme: kolko stojí taká svadba?
nevesticka20

ahojte....mám 20 rokov a aj priatel, a rozmýslali sme ze by sme sa chceli zobrat, pretoze sa velmi milujeme....ale nakolko nevieme co taká svadba vyjde tak sa chcem spýtat....bývame na dedine...aa svadbu by sme mohli mat v kultúrnom dome...a v kostole niekde v meste...aa neviem co to vsetko môze vyjst...ak má niekto podobné skúsenosti...tak dakujem za rady :-))

tinka228

lolka ty si to nepochopila vôbec a darika takmer presne. každý si platil svojich hostí. ja svokre nezazlievam, že si kúpili auto. oni ho totiž menili za iné lebo aj sused si kúpil novšie. to by si musela poznať moju svokru aby si to pochopila. momentálne už nie sme aj tak v žiadnom kontakte, takže asi tak. oni peniaze majú, to bol len jej ťah ona vždy všetko vykrikuje a mladší syn bol vždy jej miláčikom. vôbec som nebola sebecká. keby som vedela, že si to dovoliť nemôžu tak svadba nie je taká veľká. však som jej aj vravela, že ak nechce pozývať všetku rodinu nech idú len oni z domu. no ale čo je ona horšia ako moji rodičia? oni boli vždy malomeštiacky snobi a tak aj dopadli. sami bez syna, bez vnúčaťa a o chvíľu im z domu odíde aj druhý syn. moja svokra totiž nemohla a stále nemôže prehrýzť, že už nie je ženou číslo jedna u svojich synov a tu je pes zakopaný. no a svokor aby to doma nemal ťažké sa radšej prikláňa na jej stranu.

darika

Tinka-a tomu nejak nerozumiem.Vy ste isli financne na pol?Pretoze,normalne funguje,ze kazda strana si zaplati svadbu sama,takze ona si zaplatila svadbu tolkych ludi,kolkych pozvali sami a ty by si s tym nemala mat nic spolocne.Moj manzel si zaplatil svadbu sam.Pozical si a vratil.On od rodicov peniaze nechcel.On ich na jeho svadbu pozval ako hosti a nie ako sponzorov.A to mal 22 rokov.Ty svokre vysvetli,ze tvoju svadbu platili tvoji rodicia.

lolka,

tinka, nezazlievaj svokre, že si kúpili auto. Tak ho asi potrebovali. Je to jej vec, nie tvoja. Ale ak dali vám na svatbu a švagrovi neostalo, tak ľutujem švagra. Lebo ty si bola sebecká a nepoýtali ste sa ich, či majú toľko peňazí, aby ani jeden zo synov neprišiel zkrátka. Vieš pred svatbou ti žiadna svokra nepovie, že nerob veľkú svatbu, šetri, lebo nemáme na to toľko peňazí a nechceme na jednu svatbu,na jednu noc, minúť úspory. Veď to by si ťa pohnevala a ty by si ju preklínala.Ona sa nechcela s tebou pohnevať a robiť hriech, lebo by tým ublížila synovi.

tinka228

my sme mali svadbu pred troma rokmi a platili sme si sami starejšieho (6000), kameramana a zároveň fotografa v jednom (10000), obrúčky (6500), kyticu´+ pierko (3000), moje popolnočné šaty (2000) a ja svadobný účes a líčenie (necelých 2000) zvyšok platili rodičia každý zvlášť za svoju stranu. mali sme 86 hostí a menu stálo cca 5OO Sk na hlavu, moje šaty 8000, ženíchov oblek 7500. mali sme to v reštaurácii, ktorá patrí SOU a aj nás oblsuhovali študenti.
veľkú svadbu som vždy chcela, ale keď bolo po nej tak som to všetko oľutovala aj keď to bola najkrajšia noc v mojom živote a všetko bolo podľa mojich predstáv. lenže moja svokra mi to vykričala do posledného centu, že teraz sú úplne bez peňazí a keby sa chcel ženiť mužov brat tak mu nemajú za čo spraviť svadbu. čo bola úplná kravina lebo krátko na to si kúpili auto. mne moji rodičia dali na výber buď dostaneme peniaze alebo nám spravia svadbu a takto si mohla vybrať aj moja sestra. ona si vybrala peniaze a svadbu mali len maličkú s rodičmi a so súrodencami.

všade sa nájde niečo, aby to nebolo perfektné....

majbon

usiko, ani ja som pri kytici v kvetinarstve nespominala, ze ide o svadobnu:) To je velka pravda, ze ked povies svadba, tak vsetko ide hore...Ja som sa taktiez nepotrebovala hrat na krasnu, ale vlastny sobas je jediny cas, kedy si zena na seba moze navliect biele saty s dlhou vleckou a zavojom, a nevyzerat ako psychopat, tak som to rada vyuzila. Ja som sa vydavala ako 26 rocna, s manzelom spolu zijeme takmer 10 rokov, bolo to specatenie nasej lasky. Do dnesneho dna sa rada pozeram na nase fotky a milujem svoju obrucku...My sme sa rozhodli na tychto veciach nesetrit. Su to veci, ktore maju pre nas vysoku hodnotu a ostavaju nam.

dd

nas vysla svadba pred 2 rokmi priblizne tak 22 tisic..moje saty,doplnky, kadernicka - cca 5500sk, manzelov oblek a topanky - cca 3500sk, po sobasi sme mali len taky neskory obed pre 30 ludi(najblizsia rodina a par priatelov) zajednany v jednej restike - 10 tis. + este maminka co napiekla trocha kolacov a v nedelu co bolo posedenie u mojich rodicov pre rodinu z mojej strany(na tom obede po obrade neboli vsetci, kedze moja strana rodiny je dost velka..).kameraman bol manzelov dobry kamarat a byvaly spoluziak, fotil dalsi kamarat a moj brat. a vobec nelutujem, ze sa to takto odbavilo..teraz v auguste sa mi zeni starsi brat a maminka uz ma 3 mesiace z toho hlavu v smutku a kopu stresov..oni idu mat riadnu svadbu s tusim 50ludmi(aj to tiez nevolaju celu rodinu, len par vybranych) a mne sa len zo zoznamu potravin a ich mnozstva na kolace zakrutili oci..svadba je sice krasna a pre niektorych ludi len raz za zivot, ale prehanat sa to myslim tiez nemusi ;)..vela lasky a stastia!

usiko

nevesticka20, nechcem ti do toho nejako vchadzat, ale naozaj sa chces vydat v takom skorom veku? potrebujete to? je to len moj ososbny nazor, ale mne sa to zda velmi skoro.....ved si mladucka, este sa pychicky dotvaras, vyvijas, aj vas vztah este prejde mnohymi uskaliami...neviem....ale ak to tak citis, tak ti budem drzat palce....

usiko

darika, dakujem,

Mne rodicia na svadbu neprispeju, a partnerovi tiez nie, pretoze sa nam zda nevhodne ochudobnovat dochodcov o peniaze na, podla mna, zbytocnu vec. Okrem toho, mama nesetrila cely zivot na to, aby sa za to najedli ini ludia....my si to platime sami....u nas je sice pomer 11 ludi odo mna, 49 od priatela, teda ten to bude mat tazsie financne.....
detto s bytom a autom, mne nikto nedal do naruce ani jedno, na byt som sa nadrela sama a auto este nemam, no a co....ale urcite by som to nevzala od rodicov....neviem, bola som tak vychovavana, postarat sa o seba sama, a chcem v tom pokracovat.....