ahojte, kedy si myslite ze v dnesnej dobe je cas na babo..viem, ze je to rozne, ako kazdy uzna sam za vhodne, len by ma zaujimalo co si vy myslite, alebo kedy ste vy mali prve babo ak uz mate, prip. kedy chcete?
kedy mat babatko
tinka228 nech ta nemrzi, ze 2. dieta bude az po tridsiatke. u mna je este aj ten problem, ze sestru mam o 10 rokov starsiu od seba. kym ja som bola cca 4-5 rocna a chcela som sa s nou hrat, tak ona bola akurat v puberte, prisli k nam jej kamosky, zavreli sa do izby a tam klabosili a chichunali sa a samozrejme mna- decko male nechceli pustit k sebe dnu. potom isla na strednu- znova nemala cas na mna, lebo sa potrebovala vela ucit.kratko po ukonceni strednej sa vydala a odisla z domu... ma syna - o 15 rokov je mladsi odo mna, a mozem povedat, ze viac si rozumiem s nim, nez s nou...
kym medzi svojimi detmi nebudes mat velky casovy odstup, tak je to dore, lebo budu si ovela blizsi.
na druhej strane samozrejme rodina a dieta je obrovsky zavazok a zodpovednost, a teda je velmi nezodpovedne, ak manzelia sa rozhodnu pre potomkov, ked sami nemaju kde byvat a nedajboze su bez roboty...
takze hore hlavu, este ste mladi, uz mate jedno krasne zdrave babo, byvanie aj pracu. neboj, ked bude vhodna chvila,ani sa nenazdas a to druhe "zaklope" z vnutra na tvoje brusko :))
prajem vsetko dobre :)
delphia máš pravdu tie deti nestačí len donosiť,porodiť ale aj vychovať a nie do 20-ich rokov.Ja mám 46,mama ma mala v 37-ich otec mal 42 rokov.14 rokov sa im nepodarilo dieťa,potom som prišla na svet ja,jedináčik.Ja som sa vydávala po 29.Prvé sa mi narodilo o mesiac som mala 35.druhé sa mi narodilo v 37-ich.Vtedy som to necítila ako ten čas letí.Vtedy som už mamu nemala,zomrela ked som bola 32-om týždni.Potom aj otec uz bol chorľavý.Kopa starostí ked som aj ja potrebovala pomoc.Ja to neviem čo to je nechať detičky na starých rodičov a ísť napr.na stretávku zo školy s manžeľom,trošku sa pobaviť lebo detičky su v dobrých rukách.Ja nemám nikoho okrem svojej rodiny komu sa môžem sťažovať,poradiť.Veľmi mi chýbaju.To je najhoršie že po ich smrti som došla na to.Pokiaľ žili bola to taká samozrejmosť.Mama mi zomrela ked mala 74,otec 85.Otec hrozne chcel pomôcť no už nevládal,mama ani nevidela druhu vnučku.Ja nehovorím že treba mať deti hned po dvadsiatke,ale ani takto to neni dobré.Ked boli malilinké všade sme ich ťahali so sebou.V živote nezabudnem dcérka mala 8 týždnov a jej prvá cesta z NZ viedlo do Levíc na cintorín,na pohreb.Kojila som,musela som ísť nemal mi kto ju postrážiť.Manžel ju stážil na ulici pokiaľ ja som bola vnutri na cintoríne.Svokra moja mala necelých 18 ked sa vydala,svokor 25.Teraz maju 66 a 74.Nemá kto nám pomôcť,skôr oni nás potrebuju,svokor je ohrnutý na pravu stranu skoro 8 rokov,ešteže najesť sa naje ked mu pripravíme niečo,s ľavou rukou,ale ani rozprávať nevie.Deti sa snažíme zobrať na rôzne podujatia,trošku sa zabaviť,nech nevidia stále len chorobu.Staršia trošku sa pamätá na mojich rodičov ked boli už chorí.Veľakrát mi hovorí prečo sme mi neni normálna rodina,babky,dedká,niekde aj prababky atd.No však taký je život.Co už!!Takže treba si všímať aj to,dieťa potrebuje lásku,kludné rodinné zázemie,podľa mna kvôli kariere a bytu netreba nechať bábo tak neskoro.Najneskôr do 30-35.Nám to nevyšlo.Dieta treba mať ked sa na to cítite pripravený,ale nenechávajte to až tak neskoro.
burinka to teda nemáš veselé. a on nebol prítomný keď ste ho "robili"? z tvojho príspevku som vyrozumela, že sa vám to asi pritrafilo a nebolo to plánované. ale aj tak. veď bude jeho.
môj manžel síce dieťa chcel tak ako ja ale tiež ma dáko extra neobskakoval, aj keď na kontroly so mnou chodieval. bruško mi však nehladkal, ani nohy nemasíroval, ani raňajky do postele nebývali :-)). on je totiž taký pesimistický typ a hovoril, že tomu všetkému uverí až keď bude v náručí držať zdravého syna. a tak to aj bolo. dnes má malý pomaly dva rôčky a on ho neskutočne miluje. aj malý jeho.
možno sa to aj v tvojom priateľovi prelomí až uvidí vaše krásne dieťatko. možno aj on má obavy sa na neho pripútať kým ešte nie je na svete. držím ti palce nech vám všetko dobre dopadne. a kedy sa má narodiť?
Myslim, ze ked na dieta sa nikdy neda 100 % pripravit. Vzdy tam budu obavy ako to bude..., ale da sa to zvladnut. Ja som prave tehotna a moj priatel (35 r) mi povedal, ze on este nie je pripraveny. Takze si viete predstavit, ze mileho slova sa mi nedostane, ani pohladenia, nemam ho otravovat mojmi nevolnostami, na kontrolu mozem ist sama, on si kvoli tomu neprivstane... :-(
dieta by mali mat partneri vtedy ak po tom obaja tuzia, citia sa byt na to pripraveni a maju aj iste financne zazemie... a prave preto je to velmi individualne, presny vek vhodny na dieta vlastne neexistuje
delphia ja s tebou plne súhlasím. ja som tiež chcela mať dieťa hneď v 2O-tke, ale keďže zdravý rozum u mňa zatiaľ nezomrel bolo mi jasné, že najskôr sa musíme zabezpečiť (hlavne vlastné bývanie, aká-taká finančná rezerva, sobáš - pre mňa to bolo dôležité aby sa naše dieťa narodilo v manželsvte a mali sme všetci rovnaké meno). a kým som to všetko stihla tak som mala 27 keď som rodila malého. do troch rokov sme plánovali druhé dieťa, ale ani to nám nevyjde lebo akosi sme ostali finančne oslabení. takže aspoň na rok sa chystám do práce a na poriadne šetrenie. ak to všetko pôjde hladko tak druhé dieťa by som mohla stihnúť do 31. ale to sú všetko len plány.
takže moje deti budú na tom podobne ako si ty a už teraz ma to mrzí. lenže pripadalo by mi nezodpovedné priviesť ich na svet len preto že ich chcem a budem na to totálne materiálne nepripravená.
môj muž sa často smeje, že dúfa, že na maturitnom večierku svojich detí ešte udrží vlastný moč :-)))
myslim, ze to nie je otazkou doby.
hovorim za seba: mna mama mala v 32. a otec mal 38. generacny rozdiel som pocitovala- nikdy som sa s mamou nevedela porozpravat ako s priatelkou. teraz, ked mam 40, otec je pomali 80 rocny a mama 72. su chorlavi a veru stalo sa, ze otec mal na male, ale chvala Bohu este je tu medzi nami....
takze zhrniem to: viac menej sa pozeraju rodicia na svoj vek a ze je este casu, ale akosi sa zabuda na to dieta- ktore treba nielen vynosit a porodit, ale aj vychovat....deti potrebuju svojich rodicov a ich lasku nielen na 15-20 rokov, ale na omnoho viac. mozno mi napisete, ze priemerny vek dozitia sa zvysuje, no na druhej strane nasledkom zvyseneho stresu sucasnej doby sa vyskyt kardiovaskularnych a nadorovych ochoreni posuva neustale do nizsieho veku. nasi rodicia sa dozivaju dost vysokeho veku, ale treba podotknut, ze prezili vacsinu svojho zivota nie v takej hektike, v akej sa zije dnes. pochybujem, ze nasa generacia sa dozije takeho veku ako nasi rodicia a stari rodicia..
Dieta budeme chciet, ked sa nanho budeme citit. Musia po nom tuzit obaja partneri a financne zabezpecenie je taktiez samozrejmostou.
ak su obaja rodicia pripraveni na materstvo, ak maju vybudovanu aku-taku podu pod nohami, ked su schopni sa o neho postarat - ci uz financne alebo inak..
ja som zatial bezdetna, nakolko som velmi mlada, ale uz teraz sa tesim, ked budem mat dietatko..
My s manželom sme sa nikdy nehrnuli na spolodenie potomka hneď. Po 7rokoch manželstva sa nám narodil krásny zdravý synček. Ja som mala 29,a manžel 39. Syn má 4 rôčky. Ale zase všetko je indivindi. Tak či o nak,človek musí byť pripravený na úlohu matky, otca, toť môj názor.