Mam pasovy opar. Doktorka mi predpisala liecbu atb. herpesinom a dala mi baktroban a nejaky puder....kto ma s tymto koznym problemom este skusenost ?...comu sa mam vyhybat a ako liecbu co najviac urychlit ? ako dlho vam trvalo kym ste sa z toho dostali ? dost je to bolestive...
Pasovy opar
Ja nato mam nejaky tekuty puder...ale ja chcem aby sa to vysusilo...nemokva to ale svrbi a je to bolestive
No ta alpa mi nepripada najlepsie riesenie.Ak je to na vacsej ploche sposobis si tym bolest a je to dost agresivne. V lekarni je dostat Betadine roztok, ktory sa moze zriedit s vodou ( v lekarni poradia v akom pomere) a tym si to mozes natriet. Ma dezinfekcne ucinky a vysusi, nebude ti to mokvat. Nesmies byt ale alergicka na jod.
selen, zinok a probiotika potrebuje kazdy, lebo ich nedostavame v potrave dost a telo ich pre spravnu funkciu potrebuje.
Inak mozem si to potriet napr alpou ? Aby sa to vysusilo ? Sa bojim ze to uskodi ale rada yb som nato alpu fajne by to schladilooo a nesvrbelo by to tak...
Myslim ze ked som ansadila antivirotika tak uz sa to nerozzsiruje a vobec to nemienim brat dozivotne to nie...len nechapem jak som to dostala bola som v ivote ja chorlavejsia a nedostala som to...moze to byt aj tym ze so zacala uzivat HAK ? inak nasadila som zinok selen...asi to budem brat dlhodobejsie
inac pod prevenciou tu nemyslim nedostat VZV, ved z detstva ho prakticky kazdy dozivotne nosi v tele, pod prevenciou proti vzplanutiam virusov myslim preventivne si zvysovat viralnu imunitu potravinami a potravinovymi doplnkami.
A toto ochranuje nielen pred VZV, ale aj inym roznym virusom, ci uz v tele pritomnym alebo potencialnym prenosom novych pre telo.
oprava, VZV=varicella zoster virus
lek ja som tieto odporucane doplnky viacerym svojim priatelom zohnal(vies, patrim do tej kategorie "skorsie narodenych" ktori velmi casto uz trpia na rozne viralne, vcitane VSV(shingles)) a pracovali pre nich vyborne.
A to mnohi popritom boli uz niekolko tyzdnov na valacyklovire(valtrex) a nezaberal im dostatocne.
Takze mam osobne skusenosti s tym.
Tak ako s chaparalom, tak aj z vytazkom z neho na vonkajsi postrek.
A na moju radu beru odvtedy aspon selen, zinok a probiotika, aby sa im to nevratilo.
Nuz hladali nieco ineho, lebo im lekari casto predpisu aj 15 roznych liekov a pri tom sa tie postranne nasledky poskladaju, hlavne pre starsich ludi.
Na stastie to priroda poskytuje v hojnosti a nasli sa obetavi lekari, co to preskumali na vlastne riziko a tych periodika odoberam(tym ich vlastne aj financne podporujem, lebo od farmaceutickeho priemyslu a lekarskych spolocnosti dostavaju len vyhrazky)
Nuz mozno to niektori robia aj z dovodu financneho, ale za dobru pracu si zasluzia aj odmenu.
Neodporucam jaje, aby virostatika uzivala dozivotne, jedna vec a druha jaja uz pasovy opar ma, cize momentalne jej prevencia nepomoze. RNG ty si uz mal pred sebou cloveka s neprijemnou postherpetickou chronickou bolestou, co cele noci nespava? Ja ano, preto mam k tomuto ochoreniu respekt. Herpes treba co najskor zvladnut, pripadne bolesti ovplyvnit spravnymi analgetikami a potom bude cas na to aby dievcina robila nieco preto, aby sa to nezopakovalo. Pri kratkodobom uzivani virostatik vedlajsie ucinky nepozorujeme a to mame pacientov, ktori su na nich dlhodobo po transplantaciach. Ja nehovorim o teorii a o tom, co niekto napisal, ale o tom, co kazdy den vidim.
Pomerne nedavno zaviedli hromady antiviralnych liekov, zialbohu vsetky z nich maju bocne ucinky, a to tym vacsie, cim sa dlhsie pouzivaju.
Takze ich nepovazujem za dobre riesenie pre ludi so znizenou viralnou imunitou, ktorym to chcu predpisovat na celozivotne pouzivanie, ako to robia v reklamach pre ludi s genitalnym herpesom, ked im radia brat kazdodenne dlhe roky valtrex alebo povodny accyclovir.
Dam sem kratky zoznam z Wikipedie, kde si mozete na kazdy liek pozret jeho vlastnosti a postranne ucinky(tym myslia len kratkodobe, samozrejme)
en.wikipedia.org
Nuz ja som radsej za prevenciu a pouzitie potravinovych doplnkov na tieto ucely.Lebo tie clovek moze bezpecne pouzivat cely zivot na posilenie imunity a su dostatocne ucinne,ako to rozni lekari vyskumnici dokazali na svojich pacientoch