ahojte stojim pred rozhodnutim zacat s antikoncepciou ...chcela by som pocut ase nazory, neviem sa rozhodnut.... ci si dat zaviest teliesko alebo brat tbl .... bojim sa vedlajsich ucinkov ze zacnem priberat a ze sa mi zhorsi plet .... ale nieco si vybrat musim ...pomozte...dakujem
VNUTROMATERNICOVE TELIESKO ALEBO TABLETKY HAK ???
Kaktusdka ja som po porode, mam dieta a dalsdie neplanujeme tak preto rozmyslam ze teliesko je prem na najlepsie riesenie ochrany
No s telieskom nemam skusenosti ale ak si este mlada tak to gynekologovia neodporucaju, vraj je to lepsie pre zeny co uz rodili. Co sa tyka priberania po tabletkach treba vyskusat a zostat pri tych po ktorych nepriberies a ktoree nemaju ani ine vedlajsie ucinky. Ja napr. nepriberam na celom tele ale iba prsia sa mi trosku "splnsia" co je fajn. co sa tyka zlej pleti tak co ja viem je to naopak mnoho bab si dava predpisat tabletky prave koli zmeierneniu akne aj u mna to funguje ked uzivam tabletky mam okrem inych vyhod aj ovela cistejsiu plet.
Nik iný nenapise svoj dalsi nazor?????????????
ja mam zavedene teliesko uz skoro rok, zo zaciatku to bolo ok presna menzes na sekundu a az po pol roku sa to zmenilo zacala mi meskat a odvtedy mam problemy hnede vytoky, niekedy az krvavohnede a tak sa teraz liecim ak sa to nezmeni tak asi pojde von.
na druhej strane mam znamu ktora ma teliesko uz skoro dva roky a ona nema ziadne problemy - klasicke vytoky co mas aj pri tabletkach. tolko moja skusenost
tak vies ale napr ja mam spinenie aj s antikou, takze to je tazko urcit...kazda sme ina a reagujeme inak... najlepsie sa poradit s nim...
No ja uz som po porode a potrbujem dlhodobu ochranu preto by mi asi bolo lepsie to teliesko, neviem ... a v tehu som mala zavedeny pesar, tak viem zhruba co to je zaviest a vybrat take teliesko ... ale som pocula o tých mimo cyklových krvacaniach a to sami nejako nepaci .... neviem vsetko ma pre i proti a neviem sa rozhodnut .. lekar mi povie plusy a minusy jedneho i druheho a el rozhodnutie je len na mne
vies co nepacilo sa mi zavadzanie, ked som to videla v telke a je nemam dieta a vraj je lepsei to davat az po porode...a celkovo nehcem nieco na tak dlho...a preto viacej tabletky mi vyhovuju....
zjuzjika a preco si odmietla? aksa teda mozem opytat ...
ja berem antiku uz styri roky, a som spokojna s pohodlnostou...lekar ma aj nahovaral minuly rok na teliesko ale to som odmietla....