vdetstveju cel znasilnit jej ujo a ona ma stoho uplne pokazeny cely zivot stale to ma namisli boji sa vsetkeho nechce ani sex ani dotyk a pritom je to uz 5 rokov co sa jej to stalo a chcel by som jej velmi pomoct ale neviem ako o ju lubim ale neviem ako jej pomoct:(
co mam spravit ked priatelka sa boji setkeho?
suhlasim.... ze je tam treba pomoct inak ako nehou a laskou.... treba vysetrenie... a este viac ho treba, ak ona o tom v zivote nikomu nerozpravala.. mali by to vediet rodicia a aj blizky... mala by o tom rozpravat, hlavne rodine... inak sa z toho psychicky nikdy nedostane.. je tazke taketo veci dusit v sebe... vela stastia prajem..
velmi zalezi na jej veku.... ak ma okolo 15..... myslim ze okrem spatnej skusenosti, este ani poriadne nie je pripravena... takze su hned dva dovody preco nic nechce....
ak je starsia... a stale to trva... tak jej porad a pomoz, navrhni jej lekara... nie preto, aby ste mohli mat sex.. ale preto, aby sa ona dusevne lepsie citila.. nemusi ist o sexuologa.. skor narazam na psychologa...... je to citliva tema, takze opatrne to s nou skus prebrat.... mala by sa aj ona viac snazit ak ta LUBI...
palo: Velmi dobre rozumiem tvojej nálade a pocitu. Nie je ľahké chápať ženské uvažovanie a emocionálne pohyby, dupľom v duševne post-traumatickom prípade. Ak nechcem odporúčať "externé" (medicínske) možnosti, tak ostáva jedine tá trpezlivosť, rozprávanie sa s ňou, "nežné presviedčanie" a viera, že v jej hlavičke blok odpadne.
A koľko máte vlastne rokov - lebo v prípade prežitia silne negatívneho emočného zážitku a vyrovnávania sa s ním, je to dosť podstatné, nehovoriac o rôznom, a teda možno aj "neskoršom" individiduálnom dozrievaní i v "normáln(ejš)om" stave...
tibike:vies ale my sme spolu uz 8 mesiacov a pre nu je to trauma na cely zivot a ja ked sa jej dotknem to ako keby som sa dotkol kamena viem ze ma lubi len nevie ako mi to povedat a trapime sa obaja .snazim sa ju aj stale rozmaznavat cem pr nu len to najlepsie bo ju lubim:(ja viem lebo ked som len spomenul nieco tak ona ako by bola fakt s kameno a to ja nechcem:(co ty na to?
Treba si overiť, či má naozaj rada (ľúbi) aj ona teba. Predpokladajme že áno, a teda ďalší krok - vyžadujúci ale vagóny trpezlivosti, ktorá však prináša ovocie - sú "nálože" nehy, citov, nežností, láskyplnosti a porozumenia. Aj s cieľom odpútania od zlých myšlienok (keďže zjavne sú späté akurát s mužmi a s citovou rovinou). Teda žiadne raketové nálety s cieľom sex.