Dobrý den všetkýmmmmm!!!!
Chcem sa opýtať nemáte skúsenosti s užívaním teda pitím neakých liečivých byliniek,alebo čajov????
Vopred vďaka Silvia
Liečivé bylinky - čaje
Ja nedám dopustiť na medvedí cesnak - medvedicesnak.sk, škoda že rastie iba na raj a mrazený už nemám rada :(
V každom prípade je to najzdravšia bylinka a sú z nej super recepty!
napriklad: caj z kvetu lipy - chutny ukludnujuci caj, zmiernuje bolesti hlavy a pomaha pri zaspavani, znizuje teplotu pri nachladnuti a chripke, sipkový caj - povzbudzujuci caj bohaty na vitamin C, sluzi ako dobra prevencia pred infekciami a nachladnutim, nevyraznu chut caju sa zlepsi pridanim citronu, caj z ciernej bazy - napomaha k poteniu pri chripkach a nachladnutiach, rozmarinovy caj - ranajsi "zivotobudic", ulavi pri bolestiach hlavy a traviacich problemoch, caj z medovky - ukludnuje ale neutlmi, preto je vhodny na nervy, zlepsuje horuckovite stavy, caj z materinej dusky - ma povzbudzujuce ucinky ulavuje pri bolestiach - vhodna pri chripke, bronchitide, zapaloch usi a nosnych dutin, harmancekovy caj - vyuzitie pri traviacich problemoch, odburava nervozitu a uzkostne stavy, harmancekove obklady su vhodne na zapalene miesta, podrazdené oci, caj z malinovych listkov - vhodny v neskorom obdobi tehotenstva, ulahcuje a skracuje porod
Žihlavový čaj je dobrý na prečistenie,je dobré robit na jar kúry pitím čaju z čerstvej žihlavy.Materina dúška na upokojenie a kamilkový tiež na takú celkovú pohodu.
Na to odhlienenie by som možno vyskúšala skorocel.
a co hovorite na zihlavovy caj,caj z materinej dusky a na kamilkovy? na co su dobre ?medik dufam neznizuje ich ucinky,inak to nemozem vypit
dik vyskusam aj ja. inac aj prieduskovy je fajn. prave pijem...
myslim ze na tvoj problem je najlepsi salviovy caj.je super.
ja mam doma peknu zbierku byliniek,je to moja zaluba.potrebujes poradit??
zajdi do lekarne a tam ti najlepsie poradia...