mam 17 rokov, deviaty mesiac som v zahranici a za mesiac idem domov. mam vsak problem s neustalymi anginami, odkedy som sem do zahranicia prisla, mam siesty ci siedmy raz anginu - cervene zapalene hrdlo, horucky, bolesti hlavy, celkova slabost. vzdy mi lekar da antibiotika, k tomu paracetamol.
zacinam byt uz poriadne zufala, kedze doma som nikto takto chora nebola... moze to byt sposobene prechodom do zahranicia? alebo sprostym miestnym systemom, kde studenti musia chodit do skoly hned po dvoch dnoch aj s antibiotikami, teda chorobu nevylezia? stretol sa niekto s niecim podobnym?
ANGINA
som vo francuzsku... je to tu velmi zle co sa tyka zdravotnictva - je to uplna katastrofa, skolstvo takisto...
o pol siestej za mnou pride lekar, tak znova vyfasujem antibiotika, pricom ziadne probiotika ani podobne k tomu neodporuca, na to musim mysliet ja ze si nejake treba kupit...
ale podla mna by si sa nemala tak casto napchavat ATB, lebo to nerobi dobre ani na creva a zaludok...ja som napr mala polroka problem sa normalne najest, mala som anginu v oktobri a novembri minuly roka brala som atb a znicili mi crevnu floru a zaludok...a sdhcudla som velmi a odvtedy neviem ani pribrat a pritom vsetky testy mam ok...akze pozor na to
ak sa mozem spytat kde si v zahranici?lebo takyto system to nedava zmysel..
Áno, môže to byť zmenou prostredia. Avšak užívať tak často antibiotika je tiež veľmi škodlivé pre organizmus. Bolo by vhodné po návrate domov absolvovať imunologické vyšetrenie a tiež vyšetrenie na krčnej ambulancii.