Menstruacia - nikdy viac???

Príspevok v téme: Menstruacia - nikdy viac???
WhiteLilac

Ahojte,
som uz dost zufala, a budem si cenit kazdu vasu radu!
Mate niekto s uplnou stratou menzesu?
Veeela rokov som s menstruaciou nemala absolutne ziaden problem, az kym som nezacala brat HAK. Pocas brania HAK som ju samozrejme dostavala pravidelne, no asi po roku, odkedy som ju vysadila, mi sama prirodzene neprisla. Je pravda, ze kym som HAK brala, tak som schudla asi 5 kg, ale neverim, ze to by mohlo mat az taky vplyv. Skusala som uz vsetko. Pichli mi uz asi 10 injekcii Agolutinu, niekedy aj dvojitu davku naraz, aj v mesacnych intervaloch, nepomohlo. Vratila sa mi docasne, kym som opat zacala brat HAK, ked som prestala, zase sa prestalo cokolvek diat. Mam este vobec nejaku sancu mat normalny pravidelny menstruacny cyklus?

jaLENja

práve, že ja mám menzes zstavený umelo... ale aby som mohla začať ďalšiu liečbu, musím to dostať aspoň raz. Potom mi to zas zastavia. Doktor mi kázal čakať, ale ja už som s nervami v koncoch... mávam stále tie prechodové stavy a bojím sa, že už mám prechod na stálo :(

Mimi323

Vyvolavačka ti vyvola jednu menštruaciu a ďalej budeš čo robiť? Zase do nekonečna chodiť po vyvolavačkach? Yam ti upraví cyklus. neviem čo je endometrioza, tak s tým ti neporadim.

jaLENja

Ahojte, mám podobný problém so startou menštruácie.
Doktorka mi pichla jednu injekciu DEPO provera a jej účinky mali zmiznúť pred dvoma mesiacmi.Už by mi mala prísť menštruácia, ale zatiľ nič. Potrebujem ju dostať, pretože čakám na to, aby mi mohli dať inú liečbu, s ktorou ale nie som amierená. Mali by to byť injekcie ZOLADEX, ktoré mi ale ani v minulosti nepomohli. Mám 26 a nechcem prísť úplne o menštruáciu aj keď mám endometriózu. Chcela by som bábätko a to asi bez menštruácie nepôjde. Porďte, čo mám robiť, skúsiť vyvolávačku, alebo ešte počkať. Neviem, či dva mesiace sú veľa po takej injekcii alebo nie. Dík za rady.

RNG

materska kasicka je prohormonalna a obsahuje vela roznych vitaminov B, aj takych, co ludia bezne vobec nepoznaju, ako B-4, ktory reguluje nervove signaly a pomaha pri arrytmii.Je tiez silne regeneracna
Ale mnohym dievcatam pomohol upravit hormony len samotny yam a pupalkovy/borakovy olej.
V juznej amerike zase prisahaju na Damianu a black cohosh(damiana je zaroven znama ako turnera afrodisiaca=afrodiziak), v Cine maju Dong Quai a dumbier, osobne si myslim, ale ze yam a senovka grecka(fenugreek) su asi najucinnejsie z nich, aspon podla skusenosti as informacii z literatur roznych lekarov.

Mimi323

Mala som taký istý problém, ale na vyvolavačku som nešla, nechcela som, vedela som, že to nemá žiaden zmysel. Menštruaciu som nemala 6 mesiacov, potom som začala brať Yam a matersku kašičku a do mesiaca som menštruaciu dostala.
Yam som mala najprv cez net (stalo 30 eur aj s poštovným), ale potom som si objednala od Ivky, lebo to vyšlo podstatne lacnejšie.