Ahojte...mame doma babtko ktore ma len 5 dni ale dost casto zvykne ckat..neviete preco?..v izbe mame 24-25 stupnov tak pochybujem ze mu je zima.. je mi neprijemne pozerat sa na neho s tym ze neviem ako mu s tym pomoct..pomozte prosim..suuuurne. dakujem
Caste ckanie babatka..preco??
Idealne je udrziava stalu teplotu v byte od 19-22 stupnov,23 je uz vela, zvysuje sa riziko nahleho umrtia. Ja s tym mam tiez problem, velakrat nameriam 24, snazim sa to znizit aspon vetrackou. Mam mesacne dietatko.
aj moj malinký čká,je to velmi nepríjemné,ma to niekedy 3x za den a niekedy vobec,neviem čo to ovplyvnuje,čka ked je hladný,aj ked je najedený,doktorka mi povedala,že je to u malých detí normálne
najcastejsie ckal v noci, ked som chcela spat a to i pol hodinu v kuse .. potvorko maly :oP
moj drobec ked bol novorodeniatko tiez velmi casto ckal. A paradoxne casto prave hned po tom ako si odgrgol. Nepomahalo ani dalsie pitie ani zmena polohy.. iba niekedy ked mu to velmi liezlo na nervy a rozplakal sa, tak to preslo.. asi od troch mesiacov uz skoro vobec necikuta. (i ked bol v brusku casto a dlo cikutal, citala som, ze to posilnuje branicu ;))Mozno je to pre take drobuliatka normalne. Mimochodom babatkam sa naozaj cikuta, ked im je zima, ale 24 az 25 stupnov v byte je moc. ked znizite na aspon 21 a radsej ho viac obleciete, bude sa mu lepsie dychat a je to prevencia i nahleho umrtia dietata. ..ale ked uz zacina byt horuco, asi je tazke dosiahnut nizsie teploty.
:( aspon na noc keby sa dalo.
mne na otazku ohladom ckania babatka bola dana priblizne takato odpoved: dietatko, ked sa riadne napapa, hoci si aj odgrgne a lezka, tak sa mu ta potrava v zaludocku tak rozlieva a tlaci na branicu a sposobuje jej chvenie, presne ako pri smiechu..a z toho sa potom zacne ckat..nie je to na nic skodlive(pytala som sa aj na to, lebo moja mamka ma strasila, ze ckanie skodi na srdiecko, ale dotycna pediatricka, co mi pisala odpoved na moju otazku mi to vyvratila), je to normalne, akurat dost neprijemne, urcite aj pre to dietatko a aj pre rodica, ked to ma pocuvat..nasa dcerka bola uz vacsia, ked som sa na to pytala..a ta pediatricka mi poradila, aby som jej skusila pod hlavicku nieco dat,podlozit, aby nelezkala uplne na rovnom..tak som jej dala taky tenucky vankusik a aj jej to celkom pomohlo..casom, cim starsie bude dietatko, sa to upravi..a inak dcerka si tiez malokedy odgrcla..odgrgavala si normalne, ale ked si odgrcla, tak to bolo vazne vynimocne..a pritom bola a este aj stale je dobry jedak..inak co sa tyka teploty, tak co som sa docitala, idealna izbova teplota cez den je tusim 22-24stupnov, nocna myslim 19-22..ale nie vzdy sa to da dodrzat..
kojime..tak na to dohliadnem teda :)
Kojíš alebo umelé papá?Mne detský lekár povedal voľakedy,ze to je od toho,ak papá prehltne aj vzduch.Neboj sa.Treba dať odgrcnuť.
..no neviem pretoze priatelka vravi ze si odgrgne vzdy..sice nie odgrcne..to sa nam este nestalo ze by aj grcol..tak neviem :(