Zneužívaná!!!!!!!! Porozprávame sa????

Príspevok v téme: Zneužívaná!!!!!!!! Porozprávame sa????
majki

Ahojte. Chcem sa porozprávať o mojom doživotnom trápení. Ak máte takú skúsenosť, prosím napíšte mi ako sa cítite vy a čo váš partner. Asi pred 24 rokmi som na prázdniny chodila k môjmu otcovi , ktorí s nami nežil. Velmi pekne sa ku mne správal ale jedného dňa to začalo najprv ohmatávaním, potom mi dával moju ruku na jeho p....., a masturboval, no prosto robil so mnou otrasné veci, ktorím som pochopila až v dospelosti. Teraz mám 27 rokov a nádhernú rodinku, ale každý deň ma táto spomienka trápi. Trpí ňou aj môj manžel, neviem sa mu odovzdať, robiť s ním sexuálne kúsky, bojím sa ho dotýkať a podobne. Máme synčeka je to ok, ale teraz čakáme dcérku a ja aj napriek tomu že viem že manžel je miláčik a nikdy by to našej dcére neurobil, aj tak sa bojím. Ako s tým mám skončiť? Poviem vám , je to rana na celý život, tak vás touto formou žiadam o radu. ĎAKUJEM

dddkkk

cakas ze tu bude pisat milon ludi ved malo kto mal otca ktory robil to ... z dcerou tak necakaj 200 odpovedi .ty sa stim zmier co sa stalo uz sa neodstane.tak nad tym nerozmyslaj a zabudni mas manzela a deti tak zabudni na minulost lebo tak stratis i milovanu osobu-manzela

majki

Ahojki, keby ste mi na toto napísali viac, bola by som rada. Tu pozerám a je na otázky aj 200 odpovedí a na moju iba 13. Je vás prosím potrebujem vaše názory. Veľakrát ďakujem každému, kto mi napíše.

pipa

pre mia: je to smutne. ale je to tak. Vies slovenska cirkev prijala druhy vatikansky koncil len z malej casti. Preto su jej nazory (a asi aj kazne fararov) take ake su. Manzelstvo nie je posvätne. Ved potom by neexistovala cirkevna rozluka manzelov. Aj cirkevne manzelstvo uz bolo vyhlasene za neplatne... ja poznam aj par knazov, ktori maju uplne ine nazory...
Sexualne zneuzivanie alebo tyranie sa skutocne neda odpustit. Ale psychologicky vyzrely clovek moze skusit to v istom zmysle pochopit. Napr. Velmi casto sa stava, ze sexualne zneuzivany clovek, ktory to nespracoval sa cez to nedostal. To prenesie dalej ako nejaku nakazlivu chorobu. Ti co zneuzivaju alebo tyraju to v istom zmysle sami prezili, nevyrovnali sa vsak s tym, a preto to prenasaju dalej.

mia

Cirkev by mala ochranovat ludi pred nasilim.Mala by vyhlasovat,aby sa nedali mlatit a zneuzivat seba a deti.Mala by svoje ovecky ochranovat a nie ich vyzyvat odpustat a trpiet,lebo aj kristus trpel.Prave oni pocuvaju najviac o utrpeni pri spovediach,tam by mohli zakrocit a pomoct.Kedze su taki vsemohuci na tom Slovensku,pchaju sa do kazdej riti,politiky,nahanaju si majetky.Kiez by boli aspon trocha osozni tym ktori tak velmi trpia a maju nahucane do tych hlav,ze manzelstvo je posvetne a iba boh ich moze rozdelit.To je predsa chore!?

neskusenna

mna prepadol uchyl ked som mala osem rokov a sla som do skoly...bola som prvacka...
sex.ma obtazoval,petink,anal...bolo to strasne...a hoci mam 19.stala mam strach z muzov a dokonca mam skoro 3roc.vztah a stale sme sa nemilovali bo sa bojim... mam skor odpor...nie si sama majki

pre milca

Musela som zareagovat,lebo mam vlastnu skusenost.Odpustala som tyranovi co ma mlatil,aj tehotnu,az som dosla skoro o rozum!!Odpustat mozes nejake somariny.Ked ta niekto ohovara,nejak s tebou vybabre atd.Ale nasilie nesmies odpustat!Tak dopadlo mnoho zien co pocuvaju tieto picoviny v kostoloch a odpustaju s pozehnanim pana farara a trpia nasilie na seba,na detoch pretoze im to viera prikazuje.Nasilnici mozu nadalej tyrat,lebo su pod ochranou cirkvi!!!

milca

heeeeej,no tak,klud,mas v sebe nejak vela hnevu,snazim sa jej len davat moznosti,poradit,co sa hned rozculujes? chcela som len pomoct,ale mozem sa na to aj...

pre milca

Milca,co su to za debilne slova!!Odpustit!To sa neda odpustit,da sa iba vyrovnat sa s tym,ze zial sa to stalo prave jej a vela inym dievcatam.Da sa iba krotit nenavist,lebo s tou sa tazko zije a s tou sa treba vyrovnat ked aj za pomoci psychologa!

milca

este nieco... myslim ze v prvom rade musis odpustit,tak sa zlomi vela blokov v tvojej psychike,ale NAOZAJ odpustit.drzim palce,na to treba dost sil,aj casu..

majki

Ďakujem každému, kto mi tu pomohol. Až som sa rozplakala aký ste úžastný. Ďakujem. Môjho manžela nadovšetko milujem a viem že aj on mňa a o tomto mojom trápení som mu z akéhosi dôvodu povedala hneď na 5 radné. Bol lediný čo som mu to dokázala povedať a velmi mi v tom psychicky pomohol. ĎAKUJEM!