Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

amenka

precitala som si vsetky prispevky a nasla som sa hlavne u preco a zufalky. niektori priznaky mam ine nie / necervenam sa a s pisanim na verejnosti nemam velky problem / mam ale zo vsetkeho strach, nemozem cestovat autobusom, vsade chodim peso. som tazky introvert. nebolo to vzdy tak, pracovala som s ludmi a bolo to uplne v pohode, bavilo ma to. teraz som dlhsie bez prace a je to cim dalej tym horsie, uzatvaram sa pred svetom, nedokazem sa pohnut z miesta, rozhybat sa, riesti veci. je to tazke. niekto o tom nevie, bojujem s tym sama. toto forum mi pomohlo vela veci pochopit. dakujem Vam.

tulena

ahojte ľudia, fakt to postihuje veľá ľudí len je škoda že tí ľudia nebývaju v blízkom okolí a nemôžu sa podporovať a navzajom sa podržať keď im niekto ubližuje čítala som članok že je dobre nechať tomu voľný priebeh teda tomu červenainiu sa a tak som to skusila apomohlo to teda neviem to ešte na 100% ale určite je to lepšie ako potlačať to fakt skuste to niekedy a čo sa týka fobie s ľudí skuste iba zhlboka dýchať a nemyslieť na to čo si ovas durhý hovoria píše sa to lepšie ako kona ale aj tak to idem skúšať dalej až kým sa toho nezbavím dufam ze to pomôže inak nechapem toto ochorenie ale ani sa ho už nebudem snažiť pochopiť lebo chapanim sa iba všetko zhoršuje

patrik22

ahoojte mam velky problem skoro stale sa červenam niekedy aj ked rano vstanem s postele uz som červeny a drzi sa to vo mne cely den mam uzkosti a stresy s toho ze som červeny uz aj ked som s kamaratmi niekde tak som červeny a neviem prečo? Prosim Vas dajte niaku dobru radu uz neviem čo mam robit.. Dakujem za odpoved

perlorodka

Jedna rada, pre všetkých sociofobikov. Vedzte, že Vás nieje málo a veľa tých čo sa tvária akože u nich žiaden problém, žiaden stres z väčšeho množstva ľudí a pod., tak aj oni majú depky a búšenie srdca, len to možno lepšie zakrívajú. Každý jeden, máva z niečoho obavy. Všetci sme len ľudia a keď budeš cítiť ako Ti je nepríjemne v takej a onakej situácii, pomysli len na jedno, že tu niesme na to, aby nás trápili malichernosti. Ak Ťa niekto vysmeje, alebo zahanbí, je to jeho problém, nie Tvoj. Ty si niekto, lebo neubližuješ a nepovyšuješ sa. Ten je krásny, kto sa usmeje a povzbudí, pomôže a ten zvyšok si nevšímaj. Veľa šťastia :o)

mnamka257

mozno som sialena, ale ja sa citim zle medzi vela ludmi len ked si myslim ze nevyzeram dost dobre, mam mastne vlasy alebo hrozne saty.viem ze to nie je zrejme socialna fobia, ale uz mi to dost lezie na nervy.a teraz ideme na skolsky vylet a ja sa bojim ze sa tam pred spolubyvajucimi budem musiet odmalovat a potom ma budu ohovarat ze vyzeram hrozne.

ninka123456

Ahojte.. mám strašný problém.. ideme dnes na triednu chatu a ja sa tak strašne bojím.. bojím sa, že tam budem stále ticho a nikto si ma ani nevšimne.. strašne tam nechcem ísť, ale ideme celá trieda, tak mi bolo blbé sa neprihlásiť. všetci mi vravia, že mám aspoň skúsiť ísť. Ja to asi nezvládnem.. mám aj sociálnu fóbiu a k tomu ešte aj panickú poruchu.. nie sú tie 2 veci podobné ?? poraďta mi prosím :( :_(

emma.velvet

uz dlhsiu dobu (asi 3 roky) na sebe pozorujem urcity strach. najprv som si myslela, ze to je len trema, ze to prejde. ale ono sa to dalej stupnuje. hlavne v skole a v obchodoch mam najvacsi problem. najprv to bolo len vramci skusania, ked som mala ist odpovedat, co maju asi vsetci stres. ale teraz sa nedokazem vyjadrit ani pred mensou skupinou ludi bez toho, aby som cela nestuhla a nespotili sa mi ruky a nescervenala. uz si to aj okolie vsimlo. telefonovanie s niekym neznamym je v mojom pripade nerealne. v obchode sa nedokazem prihovorit predavacke. ked si uz pod natlakom inych ludi nieco vypytam, zhrabnem prvu vec ktoru mi predavacka ponukne a utekam prec.vlastne moje chodenie mimo domu sprevadza neskutocny stres, busenie srdca a strach z toho, ze sa na mna niekto bude pozerat. chodim aj na vytvarny kruzok, na ktorom sa neviem vobec sustredit a ked zistim, ze sa mi niekto pozera na vykres, premohne ma panika a tlacia sa mi slzy do oci. to iste sa deje aj v skole pocas testov, niekedy musim vist von a jedine, co mi pomoze je chaoticke trhanie papierov( ja viem, znie to divne, ale to ma po case ukludni. uz neviem ako to mam zvladat, stale sa snazim nepriznat si, ze to je mozno problem....
vedel by mi niekto dako poradit?:/

emma,17

george78

neviem ako dalej,asi budem musiet vyhladat odbornu pomoc.lieky nechcem,pokial sa da tak nejaku inu alternativu.
som vycerpany...

jablko11

jajka, dakujem za povzbudzujuce slova :) jedno je vsak teoria a druhe prax... budem sa vsak snazit mat to na mysli. ze kazdy, kto sa snazi byt dobrym clovekom, je skvely, nech je inak akykolvek...

jajka001_

ano, a uvedom si to najma ty, ze si skvelá :) sú aj vselijaké knizky na podporu sebavedomia, ja som teda ziadnu necitala, u mna to prislo tak postupne s vyvojom, ako som zvladala nejake situacie, cim viac aj mensich uspechov, tym aj viac sebavedomia. obklob sa ludmi, ktori ta maju radi a lubia ta, a chod za svojimi cielmi, a bud si vedoma, ze si hodná lásky :) ze aj ked robis chyby, tak to nevadí, lebo cez chyby sa učíš, a len ked niečo robíš, tak sa niekam môžeš dostať. ze aj ked nie si najkrajsia na svete, tak pre tých ludí, ktorých lubis, a ktorí lubia teba, si krásna. a to čo myslia iní, nerieš, pretoze v skutočnosti nikdy netusis, co si myslia, a môžu si mysliet čo chcu, aj ty si myslis co chces, a aj oni sa mýlia, ako aj ty sa mýliš. dôležité je, že si dobrým človekom, a že sa snažíš ním byť :)