Priatelke sa uz tyzden stava, ze niekolko minut po jedle(naposledy po 20min) sa dostavia velke krce a tupa bolest (stupnujuca sa pri nadychnuti) v oblasti pod rebrami, teda niekde tam, kde konci brucho a zacina hrudnik. Stava sa jej to po akomkolvek jedle alebo piti, okrem hrozna a bilinnych cajov. Zacalo to, ked zjedla nejake orechy, spociatku nepravidelne, nie po kazdom jedle a teraz po kazdom jedle az tak, ze si musi ist lahnut. Ked ju to neboli, tak stale citi taky tlak. Zial je v zahranici, tak je trosku problem ist k lekarovi.
Co to moze byt a ako sa z toho dostat?
Tupa bolest pod rebrami po kazdom jedle
Ak neprejde k lekarovi !!!
Vyzera to na pankreas ja som to tiez mal ,ale od natierkoveho masla.Dieta
Pancreolam Forte aspon tyzden, kym neprejde.
No moc sa neprejeda, aj ked je pravda, ze niekedy ano, ale nie v tomto pripade, skor sa naje tak ,aby bola najedena. Teraz praveze drzala 2mesiace dietu, mala delenu stravu (v pondelok iba zeleninu, v utorok ovocie atd....) a schudla cca 8kil. Boliet ju to zacalo po tom, co bola na vylete a tam jedla co prislo....
Skusala jest slivky, hrozno, suchare a vtedy jej nei je zle, ale staci ak si da ryzu, tak uz jej je zle po jedle...ma 22 rokov a vobec ziadne zdravotne problemy...
no takže bud sa tvoja priateľka s chuti preje,alebo to môže byť pankreas a na to je dobré si dávať pred jedlom Pankreolan forte volne predajný,alebo ako píšeš,že sa jej to stalo po orechoch tak na to reaguje dosť citlivo žlčník-kamene.Ak ju to bolí len po jedle a bolesť jej vystreľuje do chrbta,alebo ju pritom nafukuje a pichá pod pravým rebrom tak to bude s najväčšou pravdepodobnosťou určite ten žlčník.Na to je dobrý Isochol a určite aj lekár,aby zistil pravú príčinu.