Bolest pri sexe

Príspevok v téme: Bolest pri sexe
vesna

Ahojte,
prosim vas, mam jeden zavazny problem a tym je velmi neprijemna bolest pri sexe. Vysledky sterov mam vsetky v poriadku, z anatomickeho hladiska som v poriadku tiez (nie som uzka, posva v poriadku, ziadne hrcky, vycnelky atd). Mam 23 rokov a sexualne som zacala zit pred 3 mesiacmi. Avsak od prveho styku pocitujem bolest az doteraz (teraz mame uz mesacnu pauzu). Lekar mi zistil iba to, ze mam citlivy krcok maternice (Tym by som odovodnila obcasnu bolest "tam vyssie"). Lenze mna strasne boli pri vchode do posvy, take ako stipanie, na tej dolnej strane, kde je svalovina. Ako vojde dnu a troska sa meni smer nahor, proste tam nedaleko od vchodu zdola, alebo zrovna pri vchode. Naozaj si to neviem vysvetlit. Kedze mam stery v poriadku, zvacsa sa odvolaval na psychiku, ale to by som ja nepovedala, davalo by to urcitu logiku (aj ked ja fakt nei som nervozna, no teraz uz hej) lenze mne sa sem-tam ta bolest objavi aj pomimo (nie je to vyslovene bolest, iba akoby som citila ten bod tam, ale je to veeelmi ojedinele...).
Je mozne, ze by som tam mala nejake nervove zakoncenie?? Preboha, s takym niecim sa potom asi nic neda robit...to som odpisana na cely zivot!! Taktiez mi odporucil vysadit tampony na skusku (tomu sa moja extermne silna mensruacia "urcite potesi" - kedze ten bod citim prave pri vytahovani tampona, take jeeeemne svrbenie, ale FAKT OJEDINELE). Alergia na latex by to nemala byt, kedze ma to boli hned od vniknutia. Tak asi tolko k tymto aj najmensim detailom.
Prosim vas, privitam hocijaku radu... Neviete nejake kremiky, vyvary, cajiky, mne uz je jedno co, cim by som si to tam mohla zdola sem tam natierat? Mozno je to podrazdene alebo fakt alergicke, ale na co a z coho!! Som zufala, a strasne sa bojim, je to velmi neprijemna bolest, nevydrzim ani dokonca!! Teraz uz iba celu dobu placem a neviem co s tym dalej. Pojdem este k jednemu lekarovi do BA, ale moj lekar tvrdi, ze sa asi nebude mat coho chytit, kedze vsetky vysledky su okey, tak ako aj veci "naoko" :(.

PAIN

ahojte, potrebovala by som naozaj radu...sexualne zijem uz nejakych 5 rokov, mala som 4 rocny vztah, kde problemy pri sexe neboli v podstate ziadne, iba na zaciatku, ale gel to napravil, takze bolo vsetko oka...teraz som ale zmenila partnera, ktory ma vacsie prirodzenie a je to uff, nenormalna bolest, v podstate by som to opisala asi tak, ze do mna vnikol iba kusok,pretoze som to jednoducho nevydrzala....problem nebol ani vo vlhkosti, alebo strese, v nicom takomto. viete niekto, co s tym? co by mi mohlo pomoct? Dakujem, v opacnom pripade musim ku gynokologicke, ale myslim, ze ziadne tabletky, gely, neviem co, poviem to sprosto, jednoducho "neroztiahnu"... takze akekolvek skusenosti velmi pomozu, dakujem M.

ivka 4

Milá Daphne! Veľmi ťa prosím, tiež potrebujem používať lubr. gel. Tento Floragyn ma zaujal, len mi nejde do hlavy, že ako je balené. 9ml je nejak málo. A je to vo vrecúškach alebo ako? A dostať to normálne v lekárni? Ďakujem ti vopred za odpoveď.

daphne

Ahojte dievcata,

nedalo mi nevsimnut si Vase prispevky. Mam 24 rokov a sexualne zijem sest rokov. Tiez som mala a niekedy aj mavam take problemy ako popisujete, cize bolesti pri pohlavnom styku v oblasti tam dole (v sucasnoti uz len na zaciatku styku). Najlepsie co viem z vlastnej skusenosti poradit je dobry lubrikant a tiez masaz. Nanestatie som si vytrpela vsetky moznosti co ste tu povedali, som alergicka na kondomy, tampony (uplne vsetky- do hodiny mi opuchne cela tvar) a vlozky s gelom vo vnutry, aj na lubrikacne gely mam precitlivelost a vsetky ma palia, okrem jednej znacky a tou je troska drahsi ale zato asi najkvalitnejsi na trhu FLORAGYN. Z tohoto radu mam nakupene prakticky vsetko lubrikant ,intimne tekute mydlo, cipky a aj vyplach. Mozem vrelo odporucit. Este jedna rada Vesnicka, aj pocas sexu ked citis ze uz zacinas byt troska suchsia , znova si potri vchod do posvy,vydrzis podstatne dlhsie. Pri prvom vniknuti samozrejme nic nenahli , troska sa pohup pomalicky aby si sa tam dole hned na zaciatku priliz nevydrazdila. Darmo si vlhka vo vnutri, musis sa potriet aj z vonka, partner ta tam vysusuje. A este daco najlepsia poloha na zaciatok je ked si na vrchu ty , lebo si to vies korigovat , ked zaboli vratis sa spat a zacnes odznova. Olejcek som neskusala pouzivat.

Este co sa tyka kvasinkovych a bakterialnych infekcii, najlepsie je ist gynekologovi aby daco dobre predpisal, pri kvasinkach sa mi najviac osvedcili cipky Gyno pevaryl (3kusy v baleni) uz po prvom cipku nieje citit ziadne priznaky svrbenia a palenia. Ked vas to nedajboze postihne pocas vikendu ked nieje mozne dostat lieky , velmi dobry je vyplach Tantum Rosa (vhodny aj pri kvasinkach aj pri bakeriach), minimalne pol dna az cely den bude pokoj. V kombinacii s gynopevaryl cipku sa ucinok znasobi. Ale to je uz ina tema, prajem TI vela krasnych sexualnych zazitkov .

majolenkkka

ahoj, mne sa tiez nieco podobne stalo, ze ma to bolelo tam tak nizsie, no viem co myslis, a prisli sme na to ze priatel bol trochu "drsny" alebo ako to povedat, tak som to mala zodrate, cervene, a stipalo to, bolelo no vsetko, tak sme si dali pauzu na dva tri tyzden kym sa to zahoji, a pouzivame lubrikant a vsetko je eno nuno teraz :)

podobna 100

ahoj, np hydrocortison je volne predajny myslim, ale nakolko je to cortisol tak treba ho davat opatrne v malom mnozstve.
Tie bolesti ci obtiaze mam take iste :-(
Tea tree som mala z firmy austrialen tee tree oil - je to original nie to co je zo SR a CR - su to take tuby specialne pre zeny, urcite to budu v lekarni mat a je to volnopredajne.
Ak by z tohto nic nepomohlo, tak ma to mrzi, len sa nenechaj nahovorit od gynekologov na masticky rozneho druhu, a ziadaj komplexne vysetrenia.

vesna

Simca, dakujem ti, ale to tym asi nebudem :(. Dva prsty su v pohode, neboli to, je to prijemne, niekedy, ked ich vsak da ZVISLE (nie vodorvne) citim bolest... podla mna to je nieco s vchodom do posvy, smerom dole, ako opisujem... Uz som rozmyslala aj nad tym, ci nemam zapalenu tu..uhm, ako sa to vola..viete, co aj zenam napriklad pri porode nastrihavaju...na nete som to nasla pod choroba "vestibulitis" ale je toho popisane strasne malo, asi dva tri clanky v slovencine(cestine). To je ta vecicka, ale ja neviem, ja iba dedukujem, kedze citim, ze ta bolest ide zo spodu, hned ako zacina posva, nie priamo v nej...je to ostre, obcas to jemne picha, inokedy mam tendenciu sa tam riadne poskrabat :-/, a obcas ma tam pichne z nicoho nic...je to take neprijemne striedave, ked je to viac vydrazdene tak ma to pali a hlavne po sexe ma to strasne zvyklo, ked som sla mocit (to mu este pridalo). Ale to by si lekar nevsimol a neboli mu to vyhodili ani vysledky? Mozno ze tam nie je zapala ani bakterie, ale nieco tomu zjavne je. Naozaj neviem, nezostava mi nic ine, iba behat za lekarmi, bohuzial :(.

Podobna100, ale teba ten styk bol od zaciatku? Lebo mne tvrdil, ze aj keby to bola alergia na kondom, tak by ma to nemalo boliet do zaciatku, lenze mna to boli hned ako vnikne a cela ta bolest vyzerauje odtial od vchodu a je to strasne. Vtedy, pritom styku sa to meni az na silne stipanie, alebo palenie (no palenie to doslova nie je, skor to prve)
Prosim ta, inac ten hydrocortison je volnopredajny??? Zeby som sa obzrela po nete na co presne to sluzi, popripade to zakupila. A ten Tea tree? Si si kupila normalne v lekarni? (aky druh, pokial ich maju viac?)
A baby ten lubrikacny zaista pridam, aj ked teraz mam pauzu, lebo uz mam taky strach a depky, ze ma to nici. Je to strasne neprijemna bolest, to sa ani neda vydrzat :-/. Dakujem strasne za rady, cenim si to... Vyskusam vsetko mozne od tea tree po aloe, uskodit snad neuskodia.
Podobna, ale ten hydrocortison mi daj prosim vediet. Diky

podobna100

tak podobny problem som zazivala aj ja. tiez som mala divny pocit, skrabanie a urcite nie prijemne milovanie. 5 rokov ma liecili od candibene az po ine masticky, cipky a pod, hoci som nikdy nemala ziadny nalez. Potom som sla dalsiemu gynekologovi (4), teda gynekologicke a ta mi predpisala jednoducho hydrocortison - vraj mam alergiu, asi na prezervativ. A skutocne sa stal zazrak. Po natierani a 2 dnoch!!! mi cela neprijemna bolest a vsetko co som prezivala 5 rokov zmizla. Neskor, ak som mala podobny problem som zistila, ze mam aj alergiu na urcite druhy tamponov a vloziek (parfumovane a umele) a preto tento typ vobec nepouzivam. Taktiez mi pomahal aj TEA TREE oil, ktory som si podla navodu 1x tyzdenne aplikovala na desinfekciu. Taktiez som pouzivala lubrikacny gel na zvlhcenie. V sucasnosti po cca 6 rokoch uz s tym problemy nemam, az v poslednej dobe, kedy sme zacali pouzivat opat prezervativ. Uvidim co dalej, kedze tabletky uz po 10 rokoch nechcem brat. Drzim palce

simca.simca

VESNA:ak hovoris,ze sexualne zit si zacala pred troma mesiacmi,,,na vasom mieste by som skusala najprv do toho zatiahnut aj prsty...dobre sa roztiahnes zvlhnes...my sme s partnerom ,,trenovali" :-) par mesiacov pred sexom...a krasne som sa roztiahla.prvy sex som si neskutocne uzila.a tak je to aj doteraz.myslim,ze to by pomohlo a ked si velmi sucha(mozno aj to ta drazdi)odporucam lubrikant(my pouzivame obcas durex play)je vynikajuci,pretoze je sladky,takze sa da aj lizat :-)takze masaze a vsetky veci s tym veselo praktikujeme :-)

vesna

Delphia, dik za pokus, mienim vyskusat. Sice s vlhkostou u mna asi nie je problem, ale za pokus nic nedam, co ak to zmierni. Dik este raz.
Som si vsimla, ze som to nahodila miesto zenskych problemov do Ostatne, tak to prepisem :-/, pardon.