ahoj, je to uplne normalne ked ma dieta imaginarneho priatela? ma niekto z vas takuto situaciu doma? a pritom malá nie je vobec uzavreta, je velmi komunikativna (nema problem sa prihovorit ani cudzim ludom na ulici), neviem preco si vytvorila takuto kamaratku.
Je normalne ked ma dieta imaginarneho priatela?
ja som mala kopu priateľov:) a aj tak sa mi to pritrafilo, hehe..
Keď detičky nemajú skutočných priateľov vytvoria si imaginárnych, ktorí sú presne takí ako túžia aby boli. Súhlas s kuki treba ísť s ním medzi deti, aby si našlo skutočných priateľov a možno mu citlivo vysvetliť, že ľudia nikdy nebudú presne podľa ich predstáv ale tak to je v poriadku, lebo každý človek je iný. Nesúhlasím, že z toho vyrastú, nevyrastú ale nájdu si skutočných priateľov a tých imaginárnych už viac nebudú potrebovať. Ešte čosi, deti vedia byť veľmi kruté aj to je jedna z možností prečo sa uzavrú do svojho sveta a vytvoria si imaginárneho kamaráta.
podla mna je to normalne...deti maju bujnú fantáziu a predstavivost...nie je na tom nič zlé...časom z toho vyrastie...možete ju dat do školky medzi deti aby mala skutočných priatelov a uvidite
pokial sa neuzatvara a nema vlastny svet atd, tak je to podla mna tiez v ramci normy:))) ak nastanu este nejake zmeny, suhlasim so severankou-psycholog..alebo mozno aj hned, ak chcete a uvidite:)))
severanka, ale fakt:D... a ja vobec ani neviem ako vznikol, ani neviem preco:D..proste zrazu bol.. ale potom musel odist.. a casto nanho spominam :))))
whee_ee: tak teraz si ma absolútne dostala :D miloval, kukuricum, narodený 10.4.1989, utečenec :D umieram (ale v dobrom smaozrejme)... podľa mňa je to ok... ja som mala tiež všelijakých kamošov imaginárnych, alebo som si predstavovala rôzne situácie so súčasnými kamošmi, podľa mňa je to úplne ok :) nemajte boja :) keby sa vám niečo nezdalo, skočte za detským psychologom, ale nemylsím, že by to malo byť potrebné :)
no.. ja tiez nemam problem s kamaratmi atd, ale ked som bola mensia, mala som im.praitela, cernocha podotykam.. johnyho.. narodený 10.4. 1989 a prisiel sem ako 5rocny so starsim bratom ako utecenci, namojdusu..este som mala aj take detaily, ze miloval kukuricu a mal krasne dlhe mihalnice..preco som si ho vytvorila, neviem:)))ale casto som sa s nim zhovarala... a som normalna:D:D... ale asi by bolo lepsie kebyze ti napise niekto, kto sa do toho lepsie vyzna, ja som si len zaspominala:))