Ahojte! Chystám sa na pedikuru prvy krat a chcem sa spytat ake upravy chodidiel tam prestne robia? Ja by som potrebovala skor nejaku liecivu pedikuru, lebo mam chodidla uz v katastrofalnom stave. Neviem ci som dostala nejaky pliesen v plavarni alebo co to je ale mam take biele flaky medzi prstami na nohach a na pätach ako keby som sa dlho macala vo vode. Nevykopnu ma ked tam pojdem s takymi nohami? Strasne sa za to hambim a neviem kde mam s tym ist..Poradte mi prosim!!
Chodíte na pedikuru?
co to je?
Ahojte, ja myslim že je zbytočné to nejak riešiť proste si tie samozlupovacky objednaj a vlastná skusenosť je na nezaplatenie. :-)
A ozaj to funguje? Neviem si to vôbec predstaviť? Mam tiež dosť veľké problémy s pätami tak neviem , či do toho ísť!
Snažím sa ušetriť čas. Nie peniaze, ale čas, pretože mám 4 deti a mám pocit, že jediné čo nemám je čas. Naučila som sa všetko si robiť sama doma. Manikúru, pedikúru - doma mám celý kozmetický salón a všetky vychytávky, ktoré k tomu patria. Samozlupovacie ponožky som skúšala už pred dvoma rokmi, vtedy mi je manžel priviezol z Prahy. Odskúšala som a musím povedať, že ma to milo prekvapilo. Nielen, že to fungovalo, ale mala som na 3 mesiace pokoj. Som rada, že tato diskusia tu je , pretože naozaj som nevedela kde ich znova zoženiem, pretože jaro klepe na dvere a manžel už do Prahy nechodí.
Ja som sa nechala tiež zlakať na samozlupovacie ponožky, a teraz už len domaca pedikura je to veĺmi pohodlne a šetri mi to čas.
SAMOZLUPOVAČKY sú fakt dobré. No čo, nasadíš a čakáš. Žiadny problém, koža sa ti zlúpe sama a pol roka není o čom.
Ahoj, ja chodím od jari do jesene na pedikúru. V zime sa starám o pedikúru sama, ale nie je to ono. Uprednostňujem suchú pedikúru, nohy sú po nej ako nové:-)
Ahojte,
Klasická mokrá pedikúra
Spočíva v kúpeli nôh s pridaním osviežujúcich a zmäkčovacích prípravkov. Keď sú nohy pripravené a vydezinfikované, odstráni sa stvrdnutá pokožka na päte, pod prstami, na hrane palca, pod palcom a na bruškách chodidiel. Ostrihajú sa nechty a vyformujú sa zapilovaním. Záverečný krém s masážou.
Medicinálna (suchá resp. prístrojová) pedikúra
Umožňuje komplexnejšie ošetrenie nôh, ako napríklad takmer bezbolestné a nekrvavé ošetrenie zarastajúcich nechtov, mozoľov, kurích ôk a iných neortopedických anomálií pomocou prístroja. Ošetrenie prístrojom si nevyžaduje kúpeľ nôh vo vode. Pravidelným obrusovaním sa spomaľuje nadmerný rast kože a vytváranie otlakov. Ošetrenie nechtov touto metódou je šetrnejšie, nechty sa zbrusujú do požadovanej dĺžky i tvaru, odstraňovanie kurích ôk sa prevádza špeciálnou frézkou a zákazník si väčšinou ani nevšimne, že zdroj jeho bolesti zmizol. Ošetrenie pomocou frézok je rýchle a dokonalé, ide o fyziologický spôsob ošetrenia, pretože nedochádza k porušeniu integrity kože ani k možnosti krvavého poranenia.
ja chodim pravidelne na pedikuru... je to jedna z veci pri ktorych si aspon nachvilku oddychnem