moja matka ma niekedy priserne spravanie. akonahle neuposluchenm jej prikaz, tak zacne hukat, nadavat (velmi skaredo) a so vsetkym trieska...vzdy som si hovorila,ze nebudem ako ona.ale najprv som ju zacala napodobnovat len zo srandy,aby videla,co robi ona sama,ale teraz to niekedy urobim aj bez toho,aby som jej robila napriek.proste sama od seba.....co s tym robit? neznasam jej spravanie.do vsetkeho sa stara, vypytuje, nic ma nenecha urobit samu....a to mam 21r. odstahovat sa mi neda
Nechcem byt ako matka
no vidis, takze potvrdzujes moj nazor, ze mozte byt uplne opacni.. a teda ziskat k tomu odpor... ja ti nemusim dokazovat co o tom viem ..
casto sa stava, ze aj napriek tomu, ze dieta neznasa spravanie svojho rodica, tak sa v buducnu zacne spravat presne tak isto...
samozrejme nie je to pravidlo...
ale videla som aj taky pripad, ked rodic alkoholik, dieta sa dusovalo, ze nikdy take nebude a teraz by ste ho snad triezveho vecer nestretli...
tak si predstav,ye mam len starsich surodcov a ani jeden nepijeme ked sme uz pri tom...lebo sme to videli v detstve a povedali sme si, ye nikdy nedovolime, aby sme boli ako nasa matka.... takze ja viem o tom dost..... ale ty vies o tom asi velky prd
zrejme o tom moc nevies a skusenosti tiez nic.. ano ak sme napr. pri alkoholizme, tak deti co ziju v takom prostredi sa mozu uberat podobne.. ale moze byt aj pripad ze su silnejsie osobnosti a budu uplni abstinenti..
tak to si ma teray pobavila, takze aby som sa bala, ze budem v buducnosti pit...hahaha
ale je to pravdepodobne..nepovedala som ze je to na 100%... jednoducho povedane mas k tomu vacsie sklony ako ini... to ma nepresvedcis..
to si praveze nemyslim, to ako keby si povedala, ze ak mas matku alkoholicku, tak aj ty budes alkoholicka....ee
je velmi pravdepodobne ze sa budes aj ty spravat podobne k svojim detom.. jednoducho to je tak... musis sa stale podvedome kontrolovat, ci nerobis to iste.. a postupne sa ti to snad podari sa vyvarovat tych chyb co neznasas na svojej matke..
tak predtym ak obudes chciet zase urobit nieoc podobne ako matka sa jednoducho neak zastav, predychaj to a bude....