porozchodove spravanie :)

Príspevok v téme: porozchodove spravanie :)
stanley

Zdravim vsetkych ;)
chcem sa s vami podelit o jeden moj zivotny zazitok a mozno tym aj niekomu pomozem kto je v podobnej situacii.
Mam 25, moja priatelka 20 (vlastne uz ex). Nas vztah zacal pred 2 a pol rokmi a bol podla mna uzasny, nikdy sme nemali ziaden velky problem, bolo nam spolu vzdy uzasne, vo vsetkom sme si rozumeli, mali sme spolocne zaujmy a doplnali sa vo vsetkom. V septembri nastupila na VS, sice to odlucenie zo zaciatku nebolo nic prijemne no volali sme si dost casto (mam v praci volnu linku takze hovory cca 30 min neboli problem), prezvanali cele dni a celkom sa to dalo zvladat a ja som si na to zvykol a prisposobil sa. V januari tohto roka sa ale nieco zmenilo. Od zaciatku to bolo o tom ze jej velmi chybam a ona nechce chodit do skoly a ked tam bola tak uz sa nemohla dockat kedy pride domov. Zrazu pocas skuskoveho obdobia, kedy travila s kamosmi vela casu, sa tam vytvorila taka partia a ona by uz najradsej len ostavala v Kosiciach, prestavala prezvanat a ked bola doma tak uz sa len hrozne tesila do skoly. Zacala sa ku mne spravat dost odmerane, bola chladna, uz velmi nepotrebovala byt so mnou no a ked som sa po dvoch tyzdnoch uz opytal co sa stalo, preco je taka.. zareagovala ze jej mam dat cas, mozno ju to zase zacne so mnou bavit.. tak sme mali 2 tyzdne prestavku. Potom sme sa zase stretli, vysvetlili si co sa stalo a mal som pocit ze je zase vsetko OK. po 2 ci 3 dnoch bola ale zase taka ako predtym.. chladna, ziaden zaujem, vedela byt mila, iba ked som nieco vymyslel, nejaku akciu (plavanie, lyzovanie a pod) inak nic.. a tak sa to s nami tahalo asi este mesiac. Ked bola na intraku zacala po internete (facebook) vypisovat neskutocne perverzne veci, jej slovnik aky zacala pouzivat bol horsi ako v nejakej poslednej krcme (kazde tretie slovo nadavka), zacala s fajcenim (5 cigariet denne), pricom ako sportovkyna bola vzdy proti tomu. Po dalsich jej vycinoch na intraku a celkovo po tom ako ma uz posledne dva tyzdne doslova ignorovala, som to nevydrzal a ukoncil som to. To ze to ukoncim vobec necakala, zaskocilo ju to, lebo si myslela ze ma ma uplne v hrsti a dalej ma bude moct vyuzivat, ale snaha o zachranu ziadna, rovnako ako to bolo od zaciatku roka. Ked som jej povedal ze som nevidel snahu o zachranu, povedala mi ze mozno ani nechcela nic zachranovat a to bol ten povestny posledny klinec. Po tyzdni co sme sa rozisli mi doniesla moje veci a nedokazala sa mi ani pozriet do oci a tvarila sa hrozne previnilo. O dalsi tyzden mi napisala ze ma stale lubi, ze jej chybam a ze je to pre nu hrozne tazke, ze vie ze mi hrozne ublizuje ale ze mam pochopit ze teraz ma iny zivot na intraku a ze vie ze by mi tym dalej ublizovala. ze ma nechce presvedcit ze to rozhodnutie bolo spravne, lebo si to nemysli, ale ze uz teraz nema zmysel nad tym rozmyslat. Nelutuje nic co sa medzi nami stalo za tych 2 a pol roka a ze vzdy jej bolo so mnou super a ze ci nemozem ostat aspon kamosmi. Na co som jej napisal ze to neprichadza do uvahy a ze kamosmi byt nemozme lebo ja ju stale hrozne lubim, na co sa urazila ze som si nieco take dovolil, nebyt s nou kamos. A odvtedy som sa jej neozval, vymazal ju z kontaktov (icq, facebook, a ine) no proste som ju vymazal zo svojho zivota. Vobec sa jej neozyvam a robim vsetko preto aby o mne nic nevedela. Presiel mesiac od rozchodu, prve dva tyzdne boli hrozne tazke az niekedy som nevedel ako dalej, ale teraz je to uz trochu lepsie, sice mi stale chyba, je mi smutno a chcel by som byt s nou, ale nemozem, ona nechce byt so mnou a ja sa jej nebudem vnucovat. Miloval som ju a stale ju hrozne milujem. Vybrala si, ja to respektujem. Cize som s nou uplne prerusil kontakt (co je teda niekedy hrozne tazke), ziadne sms, volania, pisanie cez net, nic.. chodim von, s kamosmi na hokej, zaplavat si, no vymyslam kadeco aby som na nu nemyslel kazdu minutu. Jedna kamoska mi povedala, ze ak ma lubi, ze casom na to pride a mozno zabojuje aby ma ziskala spat a ak nie tak ze by to aj tak za nic nestalo. Takze toto je moj sposob ako sa vyrovnat s rozchodom. Nemam v umysle jej ukazovat ako mi ublizila a ako ma to boli, to by bola este viac na koni. Nech vidi ze nie je jedina na svete a ak si nevazila to co ma, nech si to teraz skusi takto. Boli to stale, niekedy menej, niekedy hrozne, ale vztah je o dvoch a aj ked som bojoval na 200%, ona nebojovala vobec a teda sa to zachranit ani nedalo. Dufam, ze cas to co najrychlejsie vylieci, lebo niekedy naozaj nevladzem a citim sa hrozne :)
Vsetkym co si to precitali prajem pekny den a ak mate chvilku, mozete aj prispiet svojim nazorom. Budem vdacny za kazdy ;)

stanley

lleilla:
ahoj ;)
ano, vedela ze ide na VS, to bol jej sen vzdy a ratal som s tym aj ja a velmi som jej to prial aby jej to vyslo. Bojim sa teraz ze to nemusi byt az take jednoduche, kedze dost flaka skolu, prednasky s kamoskami totalne ignoruju a chodi sa len na cvicenia, ktore su povinne, tak dufam ze to zvladne :) Ona sama mi hovorila, ze na svadbu si musime pockat az ked skonci skolu, ale ze sa uz na to hrozne tesi a ja som to aj tak bral, ved preco sa niekam ponahlat.. cize teraz som rad ze sme sa nikam neponahlali :)

Mrzi ma, ze to nevyslo, milovat ju asi budem este dlho, no asi nebola ta prava ako som si myslel, tak verim ze ta prava este len pride.. ako spieva v jednej piesni Pali Habera ".. byvala tu laska prva, pride aj ta posledna" ;)

lleilla, vies ze sa mi hrozne pacia tvoje nazory? ;) dufam, ze tvoja polovicka vie, co ma pri sebe a neda si ta ani za svet :) Pekny den

nanett

Urcite chyby si covek uvedomi az po case..Ja som v 20-tke tiez premyslala uplne inac,mala som iny pohlad na vztah,nejako som nikdy nerozmyslala co bude....Teraz mam 25 a uz mam predstavu co od zivota s vacsej miery ocakavam,,,chcem tym povedat,ze dievca v 20 je dospela zatial len na papieri,je to obdobie ked sa musi vyburit a uzit si...a uvedomit si co jej za to stoji a co nie,,,,vsetko to berem,ale z mojho pohladu nie je to vzdy pravidlo,vela kamaratok je mladsich ako ja a su fakt super.Tiez som stratila cloviecika ktoreho som milovala a svojou hlupostou stratila,,,,ale potrebovala som cas na to,aby som prisla na to,ze to bola chyba.Dalsie vztahy boli uz len hladanim niecoho podobneho,ale poviem vam boli krajsi aj lepsi chlapci ako on...ale uz to nebol on,a tu dieru v srdiecku mi nedokaze vyplnit nic nech sa akokolvek snazim...Uprimne milovat sa da len 1 krat...

stanley

freshy:
Cauko,
samozrejme ze za koniec nemoze len ona, vo vztahu su vzdy dvaja tak aj za toto mozu obaja, cize aj ja, len ked ja stale neviem co zle sa stalo, co sa zmenilo a vlastne mi to ani ona nepovedala. Asi pred dvoma tyzdami mi napisala mail, bolo tam nieco take,ze jej so mnou bolo vzdy uzasne, nelutuje nic co sme spolu zazili, ze mozno len potrebuje viac volnosti (comu doteraz nerozumiem,lebo som jej nikdy nic nezakazoval). Mozno naozaj ma uz prestala lubit a aj ked mi to napisala ze ma stale lubi, mozno to bolo len z lutosti. Ak by chcela zachranit nas vztah, tak by mi povedala co jej vadi aby sa to vyriesilo, no nechcela a ja som sa doteraz nedozvedel preco sa to stalo, takze neviem ani co by som mal napravat. Ale ja ju za to neobvinujem, mrzi ma ze nenasla dovod, alebo aspon odvahu mi to povedat. Z niektorych jej viet ktore mi povedala to niekedy vyzeralo ze sama nevie preco a co sa stalo a hlada nejake vyhovorky, lebo dost casto si v nich protirecila. Ale uz dost o nej.. nie je spravne hovorit o nej za jej chrbtom. Ona na to urcite ma svoj nazor a svoje dovody, mozno keby tu napisala ona, tak by to vyzeralo hned inak. A ja si uvedomujem ze za to mozem aj ja.. aj ja som len clovek a robim chyby, niekedy vacsie, niekedy mensie. Chcel som s nou stravit zvysok zivota, mali sme spolocne plany (podotykam ze planovala ona), nevyslo to.. zivot ide dalej :)) vyslo dnes slnko, vonku je krasne, asi si zoberiem bicykel a pojdem sa vyvetrat :)

A co sa tyka fotiek, pohladnic a darcekov, ktore od nej mam.. vsetko som zbalil do jednej krabice, prelepil a odniesol na pojd. Sice jedna fotka neprezila jednu moju slabu chvilku v prvy tyzden po rozchode.. heh.. ani som nevedel ze taka fotka sa ta rozdelit na tolko malinkych kuskov ;)) Jeden plysacik od nej stale sedi na policke pri posteli a tricko co som od nej dostal na Vianoce stale pouzivam ;) V pocitaci som vymazal vsetky jej konta k icq, mailom atd. Vymazal som ju z priatelov na facebooku, icq.. cislo v telefone stale ostalo, no uz tam je len jej meno, nahradilo predchadzajuce „milacik“ :)

hehee.. a fanklub sa nezaklada ;)) staci ze si precitate co som napisal a ked mi este aj odpisete, budem len rad a potesi ma to, tak ako doteraz kazdy jeden prispevok.

freshy, dik a pekny den

stanley

tyrusqa:
oprava:
tyrusqa
"..aj ked mi to mozno napisala len preto aby som sa NETRAPIL, napisala to co si myslela ze som chcel pocut, ze ma stale lubi. "

nejak som sa preklepol :)

stanley

tyrusqa:
"srdce cloveka sa meni. srdce neovplyvnis :)"

hmm.. je to asi pravda, ale na druhej strane je to asi aj dost smutne,bat sa ze ten koho tak milujes po nejakom case zisti,ze jeho srdce sa zmenilo :( Viem ze v zivote nie je nic iste,ale aspon v laske by mohla byt ta istota. Podla mna to ale potom znamena ze ten clovek ta naozaj nemiloval, neviem, nezasil som to este a neviem ake to je prestat len tak milovat. Ale verim ze sa najde taka ktoru to neprejde ani po 10, ci 20 spolocnych rokoch :))

stanley

tyrusqa:
Ahoj :)
Ano, je mlada, ale ja sa tiez nepovazujem za nejak stareho ;) Vies, ked mala 18, 19 tak to bol podla mna dospely clovek, ktory vie co v zivote chce,ma svoj rozum, svoje nazory. A odrazu v poslednom case to niekedy vyzera, ze ani nevie poriadne ako sa vola a ze ci je den, alebo noc.Pytal som sa jej, ci jej nieco je.. jej odpoved bola "nie, neviem". Sama mi povedala ze vie ze sa zmenila, a nie prave k dobremu ale nevie preco. Pytal som sa jej ako si dalej prestavuje nas vztah.. tak som zase dostal odpoved ze nevie, ze to musim povedat ja.

Doteraz neviem, co sa stalo, preco sa tak rozhodla, co bolo zle.. lebo nikdy mi to ani nepovedala. Ked som sa aj pytal na dovod, tak to zahovorila, alebo povedala ze len mozno potrebuje viac volnosti, ale ze nech mi povie hocico, aj tak mi to nepomoze. Este zaciatkom februara, po nasej prestavke, mi povedala ze ma lubi a ze prestat lubit sa neda len tak zo dna na den, ze si uvedomila o co prisla. No o 2 dni bola zase taka ista, ako predtym. Po rozchode mi po dvoch tyzdnoch napisala sms, ze ma stale lubi, ze jej chybam, ale.. nechce mi ublizovat tym ze je na vyske, aj ked mi to mozno napisala len preto aby som sa trapil, napisala to co si myslela ze som chcel pocut, ze ma stale lubi.

juuuj.. tak to sa tesim, ze ti to tak vyslo. Drzim prsti aby to uz vydrzalo a bol to ten pravy princ ;)) Ja tomu tiez verim,ze ta prava na mna stale caka, no musim si nechat trochu casu aby som si poupratoval v hlave a hlavne v srdci,lebo to boli a zaplatat to inym vztahom by vobec nebolo dobre,ublizil by som inej,v ktorej by som teraz len hladal nahradu byvalej.Cize si doprajem cas a ked budem citit ze uz som s tym vyrovnany,tak mozno pride ta moja princezna :) S mojou byvalou som sa tiez zoznamil uplnou nahodou a to sme z maleho mesta a aj tak sme sa nikdy predtym nevideli a nestretli. Zivot nas niekedy poriadne prekvapi a pripravi take nahody, ze sa s odstupom casu len cudujeme ;))
pekny dnik tyrusqa a dakujem za tvoje myslienky :)

stanley

sign:
hmm.. mne sa naozaj zda najlepsie, prerusit vsetok kontakt, ved ak ta druha strana nechce byt s tebou, tak jej to nebude vadit a teba to skor preboli ked ho neuvidis, nebudes ho mat na ociach a nebudes vediet co robi. Byt s niekym koho milujes a vediet ze ten druhy uz k tebe neciti lasku a pritom pred casom ta miloval najviac na svete je hrozne tazke, az by som povedal ze je to tyranie. Aspon mne je takto lahsie,lebo vidim co so mnou robi, ked mi len napise na icq.. trha mi to vtedy srdce. Ako keby sa zavislost riesila sokom, chces prestat fajcit, jeden den prestanes a uz sa k tomu nevracias nikdy. Ak sa to robi postupne, je jasne ze to menej boli, ale trva to aj dlhsie. To bol len taky moj priklad, ktory ma prave napadol (nefajcim,takze neviem ci to tak aj v praxi funguje) :)
Dakujem ale za tvoje pismenka ;) Pekny den prajem.

stanley

sandraa:
Ahooj :)
ale niee.. nechcem aby si mi dala pokoj. Ved tvoje prispevky su super, tak len kludne pokracuj v pisani.. potesi ma to :)) A uz vobec neskac do ziadneho ohna :( ale nie.. ziaden fanklub sa nezaklada,ved ma nepoznate,keby ste vedeli kolko mam chyb, aky som niekedy hrozny,tak by ste si to hned rozmysleli ;)
Hmm.. dufam,ze si to moja byvala ani nikdy neprecita,co som pre nu planoval,lebo by nelutovala ze nie je so mno,ale ze nemohla ist do Pariza.

Asi pred rokom sa ma jeden kamos pytal, ze preco my dvaja stale niekam chodime, stale si vymyslame nejaky program, vylety, plavanie, kino, sporty (no boli sme taka akcna dvojica) a ze ci to neprehaname a ze ci ma to vela nestoji? Na co ale ja mam taky nazor, ze ludom ktori pre nas tolko znamenaju sa oplati venovat cas, peniaze, energiu v najvyssej moznej miere a intenzite. Samozrejme ze nerozhadzujem, zodpovedne setrim aj pre buducnost, ale zijem aj pre pritomnost a ak nieco chcem, mozem si to dovolit, tak preco nie. A tak to bolo aj s mojou byvalou, daval som jej vzdy vsetko a nikdy som to nelutoval, naopak som bol rad ze ju to robi stastnou (samozrejme hovorim o malickostiach, ziadne sperky, drahe darceky, Pariz je vynimka, lebo som jej to chcel dat k 3. vyrociu co sme spolu). Lutujem to teraz,ale iba to ze aj ked som dal vsetko, nestacilo to. Mozno naozaj so mnou bola iba preto, ze sa so mnou nenudila a ked dostala intrak a zistila ze aj inde jej moze byt fajn, nie len so mnou, tak ma aj nahradila. Aspon tak to vidim ja.

freshy

smutne...a krute...a obdivuhodne akym raznym sposobom si sa to rozhodol ukoncit...aj ked by sa dalo polemizovat kto ma na svedomi koniec...len by ma zaujimalo ci si sa zbavil vsetkeho co ti ju pripomina...urcite mas plno darcekov, fotiek a takych tych vseliakych "blbosti", ktore v tebe vyvolavaju spomienky na to pekne...to podla mna stale mas a budes mat do smrti...alebo si sa fakt zbavil vsetkeho???...ja by som to nedokazal...a vysoko hodnotim tvoju schopnost vyjadrovat sa, ako aj celkovy pisomny prejav...ale to len tak na okraj...baby co je s tym fanclubom? :-)