Docitala som sa o novom deodorante od Garnier ktory by nemal upachavat pory a neobsahuje aluminium.Vyzera byt dost ucinny... nemate s tym niekto nejake skosenosti?
Garnier mineral deodorant
Nie je zdravé zapchávať potné žľazy hliníkom... radšej niaky prírodný dezodorant:)
to severanka..to vies vela roboty, skola a tak:)
čau veverička... :) dlho som ťa tu nevidela :D jasné, že nebola dokázaná súvislosť medzi rakovinou a tou látkou... nič účinejšie sa v boji proti poteniu aj tak zatiaľ nevynašlo...
lilly.. len tak na okraj urcite nie chlorid hlinity to je totiz zieravina :), to co ty myslis je aluminium chlorohydrat..a podla JNCI (journal of the national cancer institute,, patri pod Oxford) nebola dokazana suvislost medzi pouzivanim antiperspirantov s touto latkou a vznikom rakoviny prsnika ci Alzaimera..kazdy nech si urobi nazor sam..:)
ja si kupim nieco s cim sa nebudem potit a smrdiet.ked vynajdete nieco ucinnejsie,dajte vediet
tento deodorant obsahuje aj alumunium, takže si ho asi väčšina z vás nekúpi. ja som si ho kúpila-extra fresh - sprej, a je zatiaľ super...
stale sa ohanate tym aluminiom. Sak to je hlinik! Nachadza sa v nich vo forme chloridu hlinitého alebo jeho dalsich zlucenin, niektoré ho obsahuju v miernejsej hydratovanej forme. Ziaden "mytus" vyvrateny nebol. To by som chcela vidiet, z akeho seriozneho vyskumu to mate. Kazdy, kto sa v chemii aspon trochu orientuje vie, ze jedine, co bolo v poslednom case potvrdene je, ze je to karcinogen. Kedze ide o latku, ktora zabranuje poteniu (kedze je bez zapachu, tak dezodoracny ucinok nema), sposobuje upchavanie potnych zliaz. Preto sa v sucasnosti vo vyskume dba hlavne na znizovanie jeho koncentracie v produktoch a skumaju sa jeho pripadne nahrady. Takze o ziaden mytus nejde.
neverim tomu o rakovine.radsej nesmrdiet ako bzdoch ako sa nechat nastrasit bachorkami.
kukuricka: tento mýtus o rakovine prsníka je dávno vyvrátený
tak to tvrdia asi ti co vyrabaju antiperspiranty........lebo aluminium je prave ta latka ktora brani vylucovaniu potu, avsak pot sa tvori, len sa nevylucuje v takom mnozstve, a tak sa tam hromadi...
a ked sa tomu pridruzia aj ine faktory, tak aluminium moze sposobovat aj rakovinu prsnika...co je aj dokazane....