Zdravim mam 29 rokov a asi pred dvoma mesiecmi som zacal mavat obcas zavrate najprv raz za tyzden neskor uz castejsie kupil som si teda tlakomer tusiac ze to bude tlakom. Tlak som si nameral 150/90 co je dost vysoky takze som zasiel obvodnej doktorke ktora mi spravila vysetrenie krvi ale vsetko bolo ok. Predpisala mi teda liek TRITACE 2,5 mg. Ale moje zavrate boli stale castejsie hlavne ked som unaveny alebo ked idem neskor spat. Obcas su take silne ze sa skoro zlozim na zem. Vtedy mam tlak 170/100. Tie lieky uz beriem asi 10 dni (3 tablety rano) ale ziadne zmena skor sa to stale zhorsuje. Som objednany na rozne vysetrenia (RTG krcnej chrbtice, CT hlavy a USG krcnych ciev) ktore som si vybavil sam pretoze obvodna trva na tom ze treba pockat aspon dva tyzdne kym lieky zaberu. Dopocul som sa ze to vsetko moze byt krcnou chrbticou ale mna chrbat vobec neboli aj ked unaveny byvam casto pretoze pracujem manualne 12 hod denne. Viete mi nieco poradit prosim. Dakujem
Vysoky tlak - zavrate
Tlak 150/90 je dost vysoky ? A to máš odkial takúto informáciu?
Hypertenzia sa zisťuje doma hneď ráno po prebudení a nie počas dňa! Pretože na zvýšenie krvného tlaku pôsobí viac ako 100 faktorov od tráviacich až po psychické ťažkosti.Ak si ráno po prebudení nameriaš tlak 150/90 a týkalo by sa to len tlaku a nie iných poťiaží, tak by sa jednalo o prvý stupeň hypertenzie ale vôbec nie tak ako tvrdíš ty že tlak 150/90 je vysoký.
Dobrý článo je tu www.nycomed.sk
Ja by som k tomu dodal, len toľko, že tlak môže vzniknúť aj z chrbtice, keď sú bloky. Potvrdilo mi to už niekoľko ľudí.
Ďalej je to stres v práci a dlhý prac. čas, psychické vypätie. Tiež veľa šoférujem mimo práce a mám rovnaký problém. Jediné, čo zabralo je športovanie a zníženie telesnej hmotnosti. Neuviedol si svoju telesnú váhu a výšku.
Tritace Vam nezabera.Vo vasom veku by som Vam odporucal nieco ine .Ak mate aj zvyseny pulz tak by to mohol byt aj bisocard je valmi dobry.Dajte sa interne vysetrit aj kardiologovi.
na vysoky tlak je aj caj z LASTOVICNIKA VACSIEHO.../da sa kupit v lekarni/
Dakujem za prispevky baby. Vcera som si kupil Magne B6 a vraj si mam kupit este aj klasicke magnezium. No uvidime co to spravi. A k tej psychike ja som skor ten co si to vobec nezapisuje meram len ked mi je fakt zle a vtedy to normalne citim ze je ten tlak vysoky busi mi srdce ako keby som noc predtym nespal aj sa tak citim. Ale najhorsie su tie zavrate ked mam pocit ze sa zlozim ja totiz vela soferujem takze preto mam z toho obavy.
Z jednej strany je dobré sledovat tlak,z druhej zase nie.Jak ked moc to sledujem vzdy mi to ide len hore.Strasne z toho viem byt nervácka.Potom len namýslam.Ani v ordinácii mi nevedia normálne odmerat na EKG tiez mi zbadali ze som z toho hotová LEbo aj pulz som mala v nebi.Dôvod neviem,ale prvýkrát na strednej skole sme mali hnusného lekára.Unho ked sme boli na preventivke býval nervák len na nás krical,potom mi povedal ze co mám s tlakom?Odvtedy aj ked sama sebe pozeram je to smiesne ale otocím sa na druhu stranu nech nevidím co ukazuje.Az na konci.Ked lekár chyti do ruky tlakomer to ani nehovorím!U zubára to vsetko vydrzim co robi.A u zenského?Do konca aj 2 porody v pohode!Ja viem ze nie je to normálne ale co mám robit?Psychika,je psychika!!
Katušík nemyslela som tým aby vysadil lieky na tlak to v žiadnom prípade.Ja som brala Prestárium a to ma dusilo.Teraz mi lekár pri preventívke poradil concor poznáš tieto lieky?
matko,
ja by som ti dala radu takú,že lieky na tlak ber pravidelne.som zdr.sestra a viem,o čom hovorím. ja tiež beriem TRITACE-10mg- ráno.včera mi bolo hrozne zle,myslela som,že zomriem...dnes je to iná pesnička.ale aj psychika robí svoje...
Maťko a čo psychika si v pohode?Ja som mala tlak 210/110 točenie hlavy myslela som že už už zomriem.Absolvovala som všetky vyšetrenia ktoré si opísal +sono ľadvín,očné pozadie,očný tlak ušné,všetko bolo v poriadku.Nakoniec som zistila že je to psychika,totálna vyčerpanosť už niekoľko mesiacov beriem Magne +B6 lieky na tlak som vysadila,lebo som z ních kšľala.Zatiaľ to zaberá,hoci niekedy mi tlak vybehne vyššie.Snaž sa obmedzovať aj meranie toho tlaku lebo sa budeš čoraz viac pozorovať