Uz dlhsi cas pocitujem zvlastne pochody v bruchu ( v oblasti criev ) a pred vyprazdnenim citim zvlastnu bolest ktora vecsinou prestane ked sa vyprazdnim. Prva stolica je je pomerne makka a neni na nej nic zvlastne, ale neskor ide cim dalej riedkejsia az nakoniec uplne len voda. Obcas v nej mam nieco ako nestravene zvysky potravy... tiez sa raz za cas zobudim v noci na prudke bolesti brucha a musim ist na velku. Neviete co to moze byt? Je to uz dlhodobejsi problem takze stravou to asi nebude... Neviete niekto co to moze byt? Som z toho nestastna :(
Bolesti brucha pred stolicou, zvlastna stolica, hnacky
Este ma pomerne casto pali zaha, mam pocit ze hlavne vtedy ked som hladna... je to cele divne neviem cim to moze byt. Stravujem sa normalne, jem vsetko, tieto problemy pretrvavaju uz dlhsiu dobu ale teraz sa zacinaju viac stupnovat.
Dakujem za rady ( hlavne triske ;) ), skusim sa ich drzat a asi navstivim aj doktora...
Ak niekto este nieco o tom vie prosim sem s tym. Vopred dakujem :)
Vsetky poruchy travenia sa daju vyriesit doplnkom kyselin, enzymov, viac vlakninami a probiotikami. Nakazy v crevach treba vyhubit(GSE, collostrum, olivovy list, kokosovy olej, lapacho...)
Ahoj...
poznám dôverne Tvoje stavy!Prešla som z prepáčením už "Prahu Beckov" a som zúfalá.Jeden doktor povie Crhonová choroba,druhý hyperaktívne črevá,ďalší zápal hrubého čreva,ďalší promovaný,že alergia na mlieko....slepák atď.atď.atď...Som z toho zúfalá!Brala som rok Pentasu-bez výsledku!!!Mám za sebou dve kolonoskopie,čo bola bolesť na....total hrôza!!!S tým ,že ten posledný promovaný sadista,mi na konci keď som bola otupená injekciou-vraj od bolesti haha....,že on nemááááá tak dlhú hadicu.....tak to kolono by som vrele odporučila aj dva krát do týždňa!!!Takže nič z neho!!!
Hľadať radu,pomoc u lekárov?! To ako ihlu v kôpke sena!!! Tak som to chytila do vlastných rúk.Vysadila som total mlieko a mliečne výrobky,čo organizmus zbytočne len zahlieňujú,vzhľadom na to ,že som vegetariánka to je pre mňa dosť ťažké,pretože nejem mäso tak som ho nahrádzala mliečnymi výrobkami a sójou.Tá zase nadúva!Tak aj s ňou preč!Mám za sebou týždeň hladovky čo som pila len vodu,čaje a odšťavené ovocie,pozor na mandarínky nafukujú.Dnes jem každé tri-štyri hodiny malé porcie hlavne hodne zeleniny a RYŽE!!! Tá upokojuje črevá!Vypila som 6fiaš zázračného Aloe,ale účinok 0 bodov a to mi v minulosti veľmi pomohlo na toto nichts!Dodržujem pitný režim 3-4litre vody!Vysadila som všetky sladkosti obsahujúce čokoládu a mlieko! Toto dodržujem asi tak 3 týždne a je mi ťuk-ťuk-ťuk lepšie :)A aby som nezabudla,môže to byť aj endometrióza,čo potvrdil aj môj gynekológ.Tak si potom vyber?!
Dúfam,že Ti niečo pomôže a uteší Ťa.Inak črevné choroby trápia v dnešnej dobe každého druhého človeka,či už vyprázdňovanie,nafukovanie......
Prajem hlavne veľa síl a hlavne bez stresu,a v pokoji-to som dosť temperamento :) :) :)
páček schledáček :)