AHOJTE, MA NIEKTO ZA SEBOU OPERACIU BAKEROVEJ CYSTY KOLENA? mAM IST NA OPERACIU 6.4., ZBIERAM INFO. cYSTA MA UZ VELKOST 6 CM. dAKUJEM
Bakerova cysta
tracy4 veľmi sa ospravedlňujem, som si nevšimla, že si mi písala, som myslela, že tu už nechodíš
ja mám s kolenom stále problémy, rehabka pomohla len trochu, po nej ustúpilo trochu krívanie a trochu i bolesti, ktoré mám žiaľ dodnes, ráno mám koleno odpuchnuté, po záťaži však stále trochu pripuchne a pri každom kroku mi v ňom praská a bolí hoci už menej, problém mám stále s chôdzou po schodoch a nerovnom teréne, zabudnúť na lodičky a tak..
momentálne som na liečení týždeň, no zatiaľ žiadna sláva, uvidím neskôr
ináč mala som kontrolnú MRI, opäť mi vyšla bakerova cysta, hydrops (tekutina) je vraj na ústupe, ale mám i ganglióm, čakám ešte na ďalšie posúdenie, po liečení ma čakajú hyalúronové injekcie priamo do kolenného kĺbu a nvm aký bude ešte ďalší postup
V júni mi robili punkciu Bakerovej cysty. Zmenšila sa a bola som v pohode. Cez víkend som mla bolesti a opäť som navštívila angiológa. Cystabola opäť a väčšia. znovu urobil punkciu ale nevysal všetko iba 5ml. Dal mi na zváženie ,či operovať. Ja sa neviem rozhodnúť.Mám obavy čo bude ďalej
Ahojte, kto má skúsenosti s liečbou diagnózy ?na MRI mi zistili trhlinu ústiacu do dolnej plochy menisku,
na hoffovom telese ohraničené kolekcie tekutiny, a popliteálnu cistu 10*15*50mm a kolekcie tekutiny pod úponmi med. a later.hlavy m.ggastrocnemius.
Ahoj vsevedka,ako sa ti dari po case? Koleno odpuchnute? Rehabilitacie pomohli?
Ja nic moc,presnejsie s vysledkom operacie BC som spokojna,ziaden problem,ak nepocitam poriadne zatvrdnutu velku jazvu., horsie je to po odstraneni menisku,koleno je stale poriadne opuchnute a ziez intenzivne boli prave v mieste, kde bol meniskus. Som mierne rozcarovana,ale verim,ze rehab.pomozu,zatial som bola 4x.Prajem vela zdravia.
sorry, môj príspevok bol pre MARIU!
tracy4 zbehni za ortopédom, ináč B.C. sa dá zistiť i sonograficky, hoci ten lekár, ktorý mne robil sono nič asi nevidel(hoci predchádzajúca MRI ju potvrdila), pretože ako mi robil sono ciev predkolenia sa pýtal, že či viem, v ktorých miestach mám B.C. a ako veľkú-nič však nepovedal a ani do popisu neuviedol, mala som pocit, že nič nevidí, ale ja som nemala veľmi veľkú.
Pred tyzdnom som si nasla zozadu kolena hrcku. Dnes som telefonovala doktorke a ona mi povedala ze je to bakerova cysta. Ze mam ist na chirurgiu alebo k ortopedovi. Som mama 11 mesacneho syna - prave sa uciaceho chodit, okrem toho ho stale dojcim. Takze je pre mna nevyhovujuce ist na operaciu, brat lieky a byt par dni v klude. Musim stale "pochodovat". Takze sa chcem spytat, ked pojdem iba k ortopedovi, vyberu mi tu tekutinu, mozem hned ist domov a nemusim nić brat /lieky/?
ahoj maria, je tazko povedat,ci to moze byt B.C. Mne lekar povedal,ze jej vytvorenie je vlastne dosledkom poraneni kolena,zhromazduju sa v nej rozne ulomky a necistoty.Ja som mala viackrat poraneny meniskus,mam aj artrozu v kolennych klboch ...Asi by bolo najlepsie zacat magn.rezon.,neviem,mozu to byt i krce v zilach,tazko povedat,ako to pocitujes. Ja som citila velky tlak v podkolennej jamke a bolest vystrelovala do stehna i lytka.Skus sa poradit s lekarom,ktory ta uz raz operoval.
dobry den,chcela by som sa poradito bakerovej cyste...bola som operovana dna 18.3.09,cystu som mala pod pravym kolenom-stehnom,momentalne mi zacinaju tie iste priznaky na lavej nohe cca 3 tyzdne,MAM V NEJ TAKE ISTE KRRRRCE A AKO V PRAVEJ,MOZE TO BYT TAAA ISTA DIAGNOOOZA?co mi teda odporuucate robit?DAKUJEM
Ahoj zirkon, mne operovali Bakerovu cystu,ta sa vytvara jedine zozadu kolena v jamke. V mojom pripade islo o riadny kusok aoperaciu spojili s osetrenim menisku artroskopicky.Operacia prebehla bez problemov,operoval ma primar Lisy z ortopedicko-traumatol.kliniky v Ruzinove.Ja mam takisto,co je neuveritelne ,este aj cystu v ramene,pod slachou nestastne umiestnenu,zasahujucu do kosti.Operaciu zvazuju kvoli tomu zlemu umiestneniu,zatial nesmiem robit prudke pohyby,aby neodslo k utrhnutiu slachy a navyse sa mi do toho po mojich posl.zazitkoch nechce. Mne bolesti v ramene vypukli presne na Vianoce a odvtedy sa trapim,viem,ze ani tato oper.ma neminie.Po operacii cysty kolena som isla na druhy den domov,nohu som musela hned zacat mierne zatazovat,bolesti som zvladala s diclofenacom,ale neboli velke.Pocas pobytu v nemocnici som dostala par infuzii.Pretrvava mierna uvaha a problemy so spankom,ale inak sa citim dobre.(Az na ten obmedzeny pohyb). Dolezite je zverit sa lekarovi s dostatocnymi skusenostami.