Väčšina ľudí má problémy s nadváhavou. ja však mám problem s tým, ako pribrať. aj najmenšia "depka", či ťažšia fyzická námaha si z môjho tela vezme pár gramov váhy. Známi keď ma vidia, tak len horekujú aká som chudá. nebaví ma to stále počúvať. Strašne by som chcela pribrať aspoň kúsok, ale neviem ako na to. ako to, že niekto môže taj ľahko pribrať a niekto nepriberie ani gram, ba ešte stále chudne. Môže ísť o nejkú vážnejšiu chorobu, kedže v poslednej dobe len chudnem a nepriberám. Pri mojich biednych 53 kilách so za posledné 2 mesiace schudla na 50 kíl.
Čo mám robiť? Som z toho zúfalá...
Ako pribrať a neschudnúť? Existuje na to nejaká liečba?
Ako pribrať a neschudnúť?
Leerka, za tvoju postavu by mozno plno bab bolo vdacnych :-).
Ano, ma mas pravdu ... ide vsak o to, ako rychlo sa spali .. celozrne okrem ineho posobi v zaludku a crevach ako kefka - vycisti stenu vnutornosti ... a aj priberanie je ine ... z bielej muky sa skor vytvori tuk, zatoalco spravna kombinacia celozrneho peciva, zeleniny a bielkovin ( maso a syr) ti pomoze vybudovat svalstvo ...ja tiez kupujem detom aj biele pecivo - je pre nich chutnejsie, no striedam to s tmavym...
ja mam dostatok cukrov, nikededy by som povedala, ze az nadbytok :-)
Gadgetka, nie je biele pecivo bohatsie na cukry ako tmave (celozrnne)? Lebo ked som niekedy jedol z peciva viac menej len obycajne rohliky, tak som pribral.
Leerka .. verim ... to je vec zvyku ... biela muka sa rychlejsie spali, zatialco ta tmava pomalsie a da ti viacej energie ... Ale nevadi, jedz to, co mas rada - zemiaky, pecivo, ryzu ... len aby si mala dostatocny prisun cukrov, teda energie ...
ja nemam rada ani cestoviny a ani celozrnne pecivo....
Cpe ... samozrejme, ze aj aerobne cvicenia su dobre ... najma plavanie, brachovi sa krasne vyformoval hrudnik, ale chodi plavat 3x tyzdenne ... akakolvek pphybova cinnost ti nastartuje metabolizmus a aj chutove bunky .. :-) ...v posilke si neublizis, ak nezacnes s 30-kilovymi cinkami ... nechaj sa otestovat u odbornika, nech ti zostavi program a upravi stravu ... spociatku budes potrebovat pomoc, ale neskor si vystacis sam. A este jedna rada: aby si sa necitil zle pri tych vsetkych nabuchanych chlapoch, vezmi si kamosa (asi takeho ako ty:-), alebo niekoho, kto uz dlhsie cvici ... pozor na to, ako robis cviky a na dychanie, a naozaj musis zacat s malymi vahami ...
Vdaka za prispevok gadgetka. Tak ja mam 24, neviem, ci aj to pokladas za nizsi vek :-). Fakt je, ze fyzickej aktivity mam dost malo a v praci sedim cely cas za PC. A uz mi zopar ludi aj povedalo, ze keby som nejako sportoval, tak by som aj viac zjedol. Ale nemyslis si, ze vhodnejsi by bol nejaky iny spost ako posilnovanie? Napr. plavanie, byciklovanie alebo nieco kolektivne. Nemohol by som si v posilke skor uskodit, ked som dost chudy?
CPE ... u chalanov je to trosku ine ... vy si prirodzene tazsie v nizsom veku ukladate tuky, ale jednoznacne posilka!!! Najst si niekoho do partie ... poznam chalnov, ktori behom par mesiacov "narastli" ... len, prosim, ziadne steroidy, to nema vyznam, je to prudky narast svalovej hmoty, radsej fajnu domacu stravu ...:-)
Ahojte!Ttrosku o sebe ... Mam 35 a cely zivot som cvicila, dokonca profesionalne fitnes. No po dvoch detoch som mala pri vyske 168cm vahu 48 kg a vyzerala som ako zo Somalska. Presli 4 roky a ja mam uspesnych 55 kg - ja nepriberiem zo stravy, mozem sa napchavt, cim chcem a key chcem, co zabera je cvicenie. Po silovom cviceni vam trosku narastu svaly a rozbehne sa metabolizmus. Aj mi lepsie chuti. Zizstia som, ze ke som doma chora a necvicim, po tyzdni mam dve kila dole, ale ked sa vratim do posilky, za par dni som spat vo forme. Samozrejme je dolezta aj strava - viacej bielkovin ( mako, rybka, strukoviny) a sacharidov, ale nie prazdnych cukrov - dobre su zemiaky, cestoviny a celozrne pecivo. Chce to cas, u mna to trvalo niekolko rokov, ale v 23 mas este vela pred sebou ...:-) .. Drzim palce, ak by si potrebovala nejaku konkretnu radu, napis na gadgetka@gmail.com. Pa, a peknu nedelu.