Preco moj syn trpi pre hlupost druhych

Príspevok v téme: Preco moj syn trpi pre hlupost druhych
helenn

Tak chcela by som vas poprosit o radu .Postavili sme si domcek v jednej dedinke kde su obcania madarskej narodnosti,zije sa nam tu velmi dobre su tu zlati ludia a dokonca sme sa naucili aj ich jazyk a hlavne moje deti.No a kde je problem ???Moj syn nastupil do Zdruzenej strednej skoly kde sa mu vysmievaju ze je madar robia mu zle ,podotakam ze do tej skoly chodia aj nasi obcania ,,romovia"a ti robia par takym detom zo zivota peklo.Chlapec mi nechce chodit do skoly a stalo sa ze aj jedneho roma zbil no samozrejme dostal podmienecne vylucenie zo skoly .Nenechala som to tak a isla do skoly a viete co mi povedali??Ze nech vydrzi ,ze riaditelstvo nevie co s nimi a pravdu povediac sa ich aj boja ,ale preco musi trpiet za to moj syn ze vie po madarsky a tak isto aj o anglicky,nemecky ale to nikomu neprekaza.Neviem ludia ale co su tu romovia ze sa ich bojime a to ma najviac stve ze ucitelia nechaju trpiet NASE deti preto aby lebo sa boja o svoje zivoty .Je to normalne?!?!?!

helenn

On chodi rad do tej skoly teda chodil ,ale verte mi ze cim dalej tym to bude horsie .Ja viem ze tito delikventi su schopni vselicoho ,ale ked sa im nikto nepostavi tak nas o par rokov vyhubia a bude z nas romsky stat.Keby ze viete coho su schopni!!Napr.ze zoberu chlapcom desiatu a vymocia sa iim na to ,rozztrhaju zosity ,flasku s pitim si musia nosit so sebou ,lebo nikto nevie co im tam nasypu ,ale triedny mi povie ze nemam dokazy a naco cakaju ked volakoho zabiju??A nemam strach napisat ,ze ide o zdruzenu skolu v Nitre.

zuzana31

ahoj, moja sestra stala na zastavke a dve ciganky ju napadli len preto ze sa na ne pozrela,vraj co cumi.keby jej neprisli na pomoc dvaja pani tak by ju hadam aj zabili.pokial syn nechce chodit do takejto skoly aj ked je to dobra skola skuste radsej pohladat inu v blizkom okoli aj keby mal dochadzat. nie preto ze by ste sa mali bat romov ale z celkoveho hladiska su kolektivne vztahy narusene a to sa uz neda zachranit, verte mi je utrpenie chodit do skoly kde sa necitite dobre, pre vasho syna je skola ako praca a vy by ste chodili do prace v ktorej su neprijemní ludia a necitite sa v nej dobre?kaslat na romov hlavne aby sa dobre citil vas syn. vecsinou je to tak ze ked sa clovek proti nim postavi este ho zacnu obvinovat z rasizmu a nie len romovia

kikina

ahoj, nie je to normálne... ja sice neviem po maďarsky ani ceknúť, ale tiež na "rómov" pôsobím ako "červená vlajka", kedže som totálne biela ich to provokuje a vždy po mne vykrikujú oplzlosti. A tým akože nemyslím len také že "ahoj kočka, chceš so mňou chodiť?" ... jednoducho je to čvarga(česť výnimkám, aj slušný sa medzi nimi nájdu, niekedy aj slušnejší ako niektorý biely:), nehovoriac o podmienkach v ktorých žijú a o tom že sa rozmnožujú ako potkany. A jasne že s nimi riaditeľ nič nerobí, veď keby sa proti ním otvorene postavil, je dosť možné že by ho v dnešnej dobe obvinili z rasizmu!!!!
Ale neviem čo ti poradiť, prinajhoršom skúste zmenbiť školu. Ale dúfam že som pomohla, aspoň aby si vedela že nieste jediný terorizovaný....