ahojte chcem sa spytat ake mate skusenosti s touto hormonalnou antikoncepciou regulon?
regulon
tak viete mi to zargumentovat? :( nie vzdy je to tak ako teoria povie....
panebože "niekto" teraz som čítala v sekcii ženské choroby , TY DOKONCA PRISPIEVAŠ AJ DO TÉM O VÝTOKOCH.
No pochybujem o tvojom zdravom rozume.
Ja by som takécho chlapa ako si ty nechcela ano za svet. Však by si ma furt buzeroval a presviedčal ma o svojej pravde!!!
no neviem, ja som bola zdrava ako buk, dodrziavala som aj pitny rezim vsetko, ved nejsom hlupa, v rodine sme nic (ziadne vazne zdravotne problemy nemali) a aj tie vlasy, v nasej rodine su strasne huste silne (moj dedo doteraz ma krasne vlasy) a babka tiez .... a predsa mi vypadali, a predsa mi HAK donicila srdce a oblicky..... A DODRZIAVALA SOM VSSETKO CO SA ODOMNA VYZADOVALO! (a takisto nefajcim, a nepijem ani kvapku alkoholu!) mam 20r.
severanka má pravdu. dievčatá nedodržujú pravidlá. Nedávno tu voľakto písal, že každá druhá baba berie HAK a pritom fajčia jednu od druhej. Ja chodím okolo gympla do roboty a furt stoja vonku a hulia. a na pár krokov je bar, tak cez prestávky si tam idú dokonca aj vypiť.
A okrem toho brať Hak od cca 14 rokov je nezodpovedné. Telo je vo vývine. A berie ju aj 10 rokov a potom sa čudjme, že v 24 rokoch má problém. A napr. ja som tiež nevedela, že pri HAK treba viac piť. Takže ide často o nevedomosť. / Mimochodom severanka alebo leerka je to pravda?/ Alebo aj to, že to treba brať v tú istú hodiu, lebo potom kolíšu hormóny. No neverím, že každá mladá baba toto dodrží. Myslí si, že dve hodiny hore-dole je jedno.
A ten články, čo sem furt prilepuješ:"
prečo nepredpisujem antibaby tablety- však ona je katolíčka a kresťanka. je to proti jej viere.
A tá čo zomrela na trombózu, zamlčala že berie tablety. keby to povedala, stačili by je vysadiť nasadiť lieky na riedenie krvi ako anopirin alebo varfarín a bola by žila.
-
A "NIEKTO" ty fakt nechodíš ani von a nemáš kamošov, že si stále tu???
vieš čo niekto? ty HAK brať nemusíš, tak daj už raz a navždy pokoj... zmier sa s tým, že nič nie je čierno-biele, a ty nikdy nebudeš poznať celú pravdu čo sa týka konkrétnych dievčat ktoré z HAK mali problémy...
niekto: uvedom si jednu vec: antikoncepcia je liek ako každý iný... každý liek má nejaké nežiadúce účinky a na ich elimináciu treba dodržiavať isté pravidlá... dík za príklad baby ktorá písala, že jej HAK zahustilo krv a mala trombofilný stav, ak dovolíš vysvetlím - HAK krv zahusťuje. To je fakt a treba sa s tým zmieriť. ALE : v každom letáčiku je napísané - dodržujte pitný režim... spýtal si sa tej slečny, či urobila všetko preto aby tomuto stavu predišla? pochop, nikto netvrdí, že HAK je neškodná (ani ja nie ! ! ! ) ale treba robiť všetko preto aby sa tie nežiaduce účinky neprejavili... ak nájdeš jednu jedinú babu, ktorá nemala v roidne žiadnu závažnú chrobu, pri ktorej sa užívanie HAK neodporúča, dodržiavala správnu životosprávu, nefajčila, a sama nemala žiadnu závažnú chorobu - tak priznám, že máš pravdu, ale ver, že takú babu proste nenájdeš, a to že ti to nejaká povie, to ešte neznamená, že je to pravda, veď ktoráá si prizná, že urobila chybu? jednoduchšie je to hodiť na HAK a na gynekologov... to čo píšeš ty, je proste celé jedna veľká zaujatosť... a dosť ma prekvapuje, že zrovna chlap je taký zaujatý voči HAK... by ti to mohlo byť jedno,nie? (bodaj by ti bolo)...
ja som ti argumentovala tým, prečo sa mýliš... ale ty si to nebral do úvahy, tak nekvákaj
niekto: tebe hrabe načisto? nikdy som nepovedala, že je AK neškodná...ks, neznášam takých vychytrálkov akos i ty... nikdy som to netvdila, ale sa ti snažím vysvetliť, že trombozu z HAK dostávajúdievčatá z rizikových skupín... a toto proste nevyvrátiš, lebo je to tak... ja si plne uvedomujem, riziko užívania HAK ale nie som padnutá na hlavu aby som tu vypisovala aká je strašne strašne škodlivá, pretože ak dodržujweš isté pravidlá tak ti uškodiť nemôže... a to máš tak pri každom lieku... každé užívanie lieku si vyžaduje isté pravidla... nenávidím, ak niekto napíše niečo čo si myslím, a pritom si to nemyslím, už to prosím ťa nikdy neurob ! ! !
kto by to povedal ake muddre rady do zivota sa daju najst v slovenskej televizii
a ano robi mi to srasne dobre
vies ked len jedna baba nebude mat zdravotne problemi lebo si uvedomi ze to niesu cukriky tak mi to stoji za to
inak jedine co som od vas pocul su urazky alebo prejavi zlosti ziadna zvas mi zatial neargumentovala ze preco sa mylim a preto my to zili absolutne netrha
severanka ma pocit ze hak je uplne neskodna to je presne typ baby kvoli ktorim to sem pisem ani za svet si nepripusti ze to je velke riziko lebo je to take pohodlne
chodim na toto forum uz 3/4 roka a za tu dobu sem prispelo az privela dievcat ktore to kedysi brali tak ako ona ale potom mali problemi ale to uz je neskoro
jedna znich bola napr palacinka prispela v teme pharmatex vs hak (citat):
taaak ja mam skusenost aj s HAK aj s Pharmatexom (kapsule)..musim povedat ze nie je nic lepsie ako HAK co sa tyka sexu, ziadne starosti, stresy..horsie je ze uzivanie antikoncepcie ma stalo zdravie, len pre informaciu, HAK zahustuje krv a tym sa zvysuje riziko trombozy, po dvoch rokoch uzivania mi zistili trombofilny stav ktory sa prejavuje nedostatkom proteinu S (laicky povedane- vysoke riziko krvnych zrazenim),takze som prestala HAK uzivat a po pol roku sa to zlepsilo kedze nato uzivam lieky.. no ja som sa rozhodla ze HAK uz nebudem brat a radsej si budem zivot komplikovat pouzivanim Pharmatexu, pretoze zdravie mi je prednejsie.............a viete co je na tom najhorsie? najhorsie je to ze pri uzivani HAK vam spravia jedine pecenove testy ako tu uz bolo spominane a z tych sa neda zistit dokopy nic, mne trombofilny stav zitili az po tom ako som navstivila kopec odbornych lekarov pretoze v lete som dostala krc do nohy a nasledne som odpadla..ked som cievnemu lekarovi povedala ze uzivam HAK tak ani nebol prekvapeny, vraj kazdy mesiac tam ma pacientky s podobnym problemom, dokonca uz mal aj ojedinely pripad kedy jedno dievca malo krvnu zrazeninu v mozgu..tazko povedat ci to prezila, no ja som rada ze moj pripad nebol az taky tragicky, ale stacil nato aby som pochopila ze HAK moze byt v niektorych pripadoch tichym zabijakom..
urcite mi teraz bude chciet povedat ze to mala v rodine ...
jej telo nevydrzalo tu zataz a preto zacala mat problemi
ano vacsina bab tu zataz vydrz bez problemov (aspon sa neprejavia okamzite) ale pytam sa treba tu zbytocnu zataz ?? (nehovorim ked ma niekto bolesti alebo ine problemi , ale aby to niekto bral aby mal vacsie psia o.O )
je to uplne typicky pripad proste lekar jej nepovedal co vsetko to moze sposobit urobil jej pecenove testy a predpisal hak
a ruku na srdce kolko bab sa k hak dostalo rovnako ?
a este nieco toto tu nieje nejaky podla vas vymysleny clanok toto bola realna baba s realnym zdravotnim problemom ktory by nemala kebyze to svinstvo neberie
krasne a jednoducho vyjadrene vsetko ako ma but.....dakujeme za vsetkuch odporcov niekta....