mam 29 rokov a s manzelom (31) mam dve deti, 3-rocneho matuska a rocnu anitku...problem je taky: spozorovali sme na matuskovi problem a nevieme si rady, uz dlhsi cas ako zacal navstevovat 3.rocnik na nom vidime ze prestava rad chodit do skoly tak, ako to bolo v predchadzajucich rocnikoch. domov chodi zneceny,nervozny a niekedy s placom, ked sa spytame preco,stale mlci. strach prejavuje pri zmienke na skolu. uci sa vsak velmi dobre. na rodicovskom zdruzeni matuska ucitelka len chvalila, dobre sa uci, ma vela kamaratov,je druzny. S manzelom sme si vsimli ze je casto chory.raz ked opat lezal som mu sla skontrolovat teplotu. postrehla som ze teplomer ohrieva na lampe. rozhnevala som sa ze nas klame a snazi sa nechodit do skoly. zacal nariekat, kricat,plakat a hadzat sa o podlahu. povedala som ze bezdovodne nebude vymeskavat. usiel do kuchyne s placom, utekala som za nim. povedala som mu ze do skoly ide, prestal plakat, a zrazu na mna vytiahol zo suflika ten najvacsi kuchynsky noz. zacal kricat ze pokial ho donutim ist do skoly bodne ma...neskor sa ukludnil, mali by sme vyhladat pomoc psychiatra?
moj maly tretiak nakoniec zautocil
Pokúste sa rozhovorom s ním najprv zistiť dôvod.Pokiaľ viac dôveruje otcovi, tak nech on, keď viac mamine tak s ňou./to bez urážky, je to bežná vec/Ak sa chlapec "neotvorí",nebude chcieť komunikovať, je potrebné navštíviť detského psychológa/psycholog.poradňu/Jednať s ním len po dobrom a trpezlivo,bez akejkoľvek vyhrážky alebo zákazov.
ulla,podla mna je sikanovany...urcite...cim skor to ries lebo uz teraz je to zle
tak nasilne filmy nepozera,akcne tiez nie,na to zvlast dohliadame, v skole som sa bavila s viacerymi ucitelkami a nic zvlastne nespozorovali, v druzine ho bezne vidim hrat sa s inymi detmi ..nepouzivaju nejake nasilie a ani sa nesikanuje ..aspon som si to nevsimla, hrackarske zbrane mu nekupujeme kedze si myslime ze je to dost nevhodne, hry na PC nehra...takze asi tak
samozrejme ze som si pomylila cisla, myslim 9 rocny, hadam si nemyslite ze ozaj 3 rocny..blba otazka
ved ale isto zalezi na tom, kolko ma rokov, ci ma 3, 13 alebo 23
boze tak si pomylila na pc cisla.....ese z toho robte vedu.....
ako moze trojrocny Matusko navstevovat treti rocnik? Je to nejake nadane dieta alebo tak?
musska, mne to tiez pride chore, ak sa niekto zabava na tom , ze jeho syn hra take zabijacke pc hry a ese beha s pistolou a nozom p byte...aj ked iba umelou....moj synovec ma tez 9rokov a bol stranswe aky divny a dosli sme na ot , ze ho vzdy po skole biju a sikanuju, a on sa samozrejme neubranilll...a takisto mu nedovolime hrat na pc taky hry, ani mu ich tam nedavame a ked tak iba neake formuly a take tie trapne hry.....ale jeho skor ine veci zaujimaju, ako pocasie, stromy...
skus sa opýtať syna či by nechcel ísť do inej školy a pod. uvidíš ako zareaguje a možno ti to odhalí či mu v škole neubližujú....