skusenost s krstom

ambroz99

Prečo chcete krstiť, ak neplánujete žit podľa viery. Pokrstený človek, ktorý nežije podľa prikázaní Božích (a to za dieťa pri krste sľubujú rodičia) bude pred Bohom posudzovaný oveľa prísnejšie ako nepokrstený.

snehulienka*

Ono to nie je take jednoduche. Najprv by si si mala zodpovedat otazku, preco chces dat dieta pokrstit? Ak pre vieru - preco sama zijes v necistom zvazku? Je ti lahostajna vlastna viera? Knaz ako zastupca Cirkvi, od ktorej ziadas krst pre dieta, musi vidiet v rodicoch i krstnych rodicoch zaruku vedenia k viere, plnenia si nabozenskych vedomosti. Myslis, ze ty to mozes svojmu dietatu poskytnut? Myslis, ze mu dokazes dat priklad vo viere? Chodievat s nim na nedelne sv. omse, neskor sa s nim pripravovat na 1. sv. prijimanie a sviatost zmierenia? Ty, co nemozes pristupovat ku sviatostiam a muz, ktoreho si si vzala na urade? Ty nerespektujes poziadavky Cirkvi, ale ona ti musi vyhoviet?

paskuda

Povedz knazovi, ze si v Kodexe kanonickeho prava citala, ze krst dietata nesmie mat ziadnu suvislost s rodinnym stavom jeho rodicov. U nas sa bude o dva tyzdne krstit dieta 16 rocnej matky a neznameho otca. A ziadny problem.

panča

podla mna s tym nebude az tolko problemov -hlavne chod za knazom, kde chcete dat dieta pokrstit a poinformujte sa. vela veci zavisi od ochoty samotneho knaza (aj ked bvela veci prikazuje samotna cirkev). pre vela knazov je podstatne, ze chcete dieta viest ku krestanskej viere. A co krstny rodic ?

livia007

mala si svadbu na urade lebo ste sa nemohli brat v kostole?? mam kamaratku kt. sa musela vydavat na urde lebo jej nastavajuci bol rozvedeny.. a dieta im nechceli pokrstit lebo bla bla, ale nakoniec farar v jednej z dedin okolo ich bydliska sa vykaslal na vsetky tie trapne predsudky cirkvi a dieta im bez problemov pokrstil. takze treba najst normalneho knaza.

alicakl

tiež sa čudujem, prečo ideš krstiť dieťa, keď svatbu si mala na úrade.veď dieťa sa môže pokrstiť keď to bude chcieť aj vo vyššom veku-napríklad keď dospeje.Ja som sa vydávala na úrade,lebo nie som presvedčená o cirkevnej inštitúcii a svoje deti som tiež nekrstila.Ak budú chcieť,nech sa dajú potom,keď samé budú chcieť.

3nttt

no mna nie ale kamaratka musela klamat ze je slobodna matka lebo inak by jej maleho nepokrstili.pritom zila s jeho otcom len neboli zobrati.