Co s nim mam robit?

Príspevok v téme: Co s nim mam robit?
miska31

Ahojte mam skoro 3rocneho syna,a je velmi vybusny taky agresivny,proste sa hra nikto mu nic nerobi a ja neviem asi ho nieco v hlave npadne a zacne bit vsetkych okolo,buchat si hlavu o zem o stenu,alebo ked nieco papa napriklad tycinky tak ich hodi takymi nervami na zem a postupa po nich alebo povylieva polievku,pitie.Zacne za vlasy tahatz rukou po tvari bije do oci ide s prastami hryzie.Netrva to dlho taky vystup do 5min a je dobre.Niekedy to nema aj cely den a niekedy viac krat za den.Co s nim?

janina jaj

ahojto mam 20 rokov a od mala som mala problemi čitat,pisať,počitat.....pri čitani som si prehadzovala pismenka,pri pisani som nevedela aj teraz mam problem tvde a makke y,i.......ked som dovršila 8 rokov tak som isla z rodičmi k psychologovy a ten povedal ze mam dislekciu a disgrafiu..... v škole som mala ulavi po celu zakladnu školu...v deviatej triede mi psycholog povedal ze mam nabeh na autizmus ....ako nahle som mala ist na strednu rozhodla som sa že pojdem do Bratislavi na skolu....o 2mesiace na to sa moji rodicia rozviedli a zrutil sa mi celý svet .....nic ma nebavilo ale po mesiaci som pochopila ze co bolo ,bolo a uz to nezmenim ......prešla som na inu skolu ....a bola som na tom tak ako iny cize bez ulav .....chodila som 3roky na trojročku a disiahla som vyučny list ....potom som sa rozhodla pre nadstavbu z vlastnej vole a aj ked som maturitu z nemeckeho jazyka neurobila na 1x spravila som ju na 2x jedina z 10co nas tam bolo ....stale tomu nedokazem uverit ....ale teraz uz aspon verim sama sebe ......teraz si myslim ze som nieco viac aspon v mojom svete .....a viam jedno nikdy sa nevzdavajte ale bojujte za vsetko co len chcete stoji to za to... a ja som tomu svetkom :D

orgi

Moze to byt aj hyperaktivita. Urcite treba ist za detskym psychiatrom, lebo moze byt nebezpecny aj pre ostatne deti.

miska31

To neviem neviem pochopit ze mu to pride tak z nicoho nic proste nechapem co ho napadne co mu pride na rozum ked tak vybuchne.

afaf

nehnevaj sa na mna, ale nema nahodou nabeh na autizmus? citala som v casopise podobny pripad, ked si chlapcek znicoho nic zacal buchat hlavu o stenu. ludsky rozum, a hlavne ten detsky je plny zahad a je nevyspytatelny...
mozno to nic nie je, mozno je to len nejaky truc alebo co, no kazdopadne skus toho odbornika-det.psychologa. za to ti syn urcite stiji :))

alicakl

Neviem či si sledovala tú pestúnku,čo dávali v telke,ale pri takýchto deťoch ako opisuješ bol základ mať presne stanovený režim.Za všetko dobré boli náležite pochválení,nesmeli ich rodičia porovnávať s inými deťmi, museli mať vyhradený čas na matku len pre seba,pokiaľ urobili niečo zlé,tak mali na to určený napríklad kút-matka na nich nesmela reagovať nech mali hocijaký záchvat.Nesmeli ich okrikovať,ľutovať ani nič podobné.Raz tam bol taký extrémny prípad,neviem či sa to dá pozrieť dakde na nete pod tou televíziou,v každom prípade má už dosť rokov,aby si dal veci vysvetliť.Odporúčam k psychológovi,nakoľko takéto detičky majú problém sami so sebou.Pokiaľ sa im nepomôže v tomto veku určiť nejaké hranice,tak v dospelosti budú mať strašné problémy.