ahojte! veľa sa tu píše o vedľajších účinkoch antikoncepcie. Lenulík, viem že aj ty si ju brala. mala si vedľajšie účinky? Ja ju bud. týždeň začínam brať, zo zdr. dôvodov. Rada privítam názory aj ostatných. Dosť dom prestrašená z toho čo čítam. Ale zas berie ju polovica žien na svete. Tak fakt neviem...
pre Lenulík aj ostatné....
mirka tak ja som nikdy s tymto problem nemala.hak som zacala brat kvoli ochrane ale ani to nevyslo.ale to je uz nieco ine.
a neda sa ten problem silnej menstruacsie inak riesit?skusala si brat ascorutin?nie je vziazany na predpis.tento liek obsahuje dve zlozky kyselinu askorobova co je aj vitamin C a rutosid.tieto zlozky upravuju zvysenu lamavost a priepustnost krvnych vlasocnic.su baby ktorym to pomohlo.mali take iste problemy nosili si nohavicky do prace a trpli kazdu chvilu ci nepretecu a ascorutin pomohol.
moze to byt lepsia volba ako dlhodoba brat hak.
ďakujem ste zlaté. Ahojte a dobrú noc.
niet za co....vies to je tak ze sa vzdy pise skorej o tom negativnom. urcite ze maju aj zle skusenosti. o tom co je bezproblemove nie je preco pisat.
Mirka.
Casto sa tu spomina ten YAM (zevraj na napravu menstruacie je to skvele),mne sa ho vsak este nepodarilo zohnat.Videla som ho iba raz na internete,stal tusim okolo tisicky(pocet tabliet si napamatam,asi na tri mesiace by vystacili).Tak neviem,uvidim neskor,mozno vyskusam,len skoda,ze lacnejsie som to este nevidela.
jajka aspoň si ma trošku upokjila. dík.
sorry za chyby, ale píšem v úplnej tme.
Bože až mi je do plaču, lebo v pondelok idem k doktorke pre recept. Som sa tešila, že mi to pomôže a dnes som tu na fóre toho toľko prečítala a samé zlé veci ohľadom HAK. Neviem čo robiť.
uzivala som triregol asi sedem rokov, uplne v pohode, potom mi to gynekologicka zmenila ze uz som stara na vysokohormonalnu - mala som 28 - a predpisala mi lyndinette 20, z tej som mala depky, bolesti hlavy a strasne som bola podrazdena, pobolievalo ma v podbrusku pocas celeho cyklu. tak teraz beriem diane 35, aj kvoli pleti, som spokojna.
ja som nemala nikdy gynekologicke problemy, cyklus som mala pravidelny, a som vseobecne v dobrom zdravotnom stave. lieky na kazdeho ucinkuju inak. skus si zistit, s ktorymi znackami mali zeny najmenej negativnych skusenosti.
nilkaaa, ja som tiež prvé tri dni odrovnaná. Len práca a domov. A do práce si nosím aj náhradné nohavičky a nohavice. Často sa stané, že sa len pohnem a cítim ako mi tečie po stehnách. No hrôza. Ale tak teraz so už poriadne zmätená. Žiadny pozitívny ohlas.
jajka a keď ti nejaká sadla, prečo si ju menila? Je to po určitom čase potrebné?